luni, 13 aprilie 2015

BBC Earth înlocuiește BBC Knowledge și în România, din 14 aprilie 2015

Televiziunea britanică BBC Earth se lansează si in Romania, in data de 14 aprilie 2015, in versiune HD ( si SD, prin transcodarea versiunii HD de catre operatori ), înlocuind BBC Knowledge.

Telekom Romania a anuntat deja ca BBC Knowlege va fi inlocuit din 14 februarie 2015 cu BBC Earth, ca urmare a deciziei BBC Worldwide Ltd. La Telekom DTH, BBC Earth va putea fi receptionat pe acceeasi pozitie a BBC Knowledge, respectiv EPG 369. Operatorul nu a precizat daca va introduce versiunea HD sau cea SD.

Si RCS -RDS a inlocuit deja BBC Knowlegde SD cu BBC Earth SD in reteaua de televiziunea digitala prin cablu. Canalul difuzeaza promouri, ca avanpremiera la lansarea de mâine. Probabil canalul va inlocui BBC Knowledge si la alti operatori.

BBC Knowledge este transmis de operatori mari ca RCS-RDS ( cablu si tv prin protocol IP ), Telekom Tv ( satelit, tv prin protocol IP si web online ) & NextGen, Orange TV ( satelit si web online ) si AKTA. Probabil va fi inlocuit la o parte dintre acesti operatori ( sau, într-o notă optimistă, la toți), precum si la altii mai mici ( locali sau regionali ).

De asemenea, televiziunea BBC Earth HD ( versiunea High Definition ) a inceput sa fie transmisă deja prin satelitul Thor 5, in rezolutie High Definition, cu subtitrare in limba română si coloana audio AC3 in limba engleza, criptată ( prin acest satelit, BBC Earth HD nu are in acest moment CAID-uri Focus Sat si nici Digi TV Romania ).

Pe lângă subtitrarea in limba română si sunet in engleza, canalul BBC Earth HD de pe satelitul Thor 5 mai ofera subtitrare in slovena, suedeza, daneza si norvegiana, precum si coloana sonora in maghiară si turcă.

Frecventa de receptie este 12015, polarizare orizontala, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK, satelit Thor 5 de la 0,8 grade Vest, criptat Conax.

Cum satelitul este Thor 5, de pe aceeasi pozitie orbitala prin care emit si Focus Sat si Digi Tv Romania, ar fi simplu tehnic si eficient din punct de vedere al costurilor de transmisie sa fie preluat si de aceste DTH-uri românesti, prin simulcrypt.

***

"BBC EARTH va inspira publicul prin minunile incredibile ale universului nostru. De la cele mai mici creaturi studiate sub microscop până la nemărginirea universului, BBC Earth va aduce telespectatorii direct in actiune, oferind si idei inovatoare, dar si intelegerea minunii de a fi om", a precizat BBC la inceputul anului.

BBC BRIT și BBC EARTH și-au făcut debutul internațional în Polonia, pe 1 februarie 2015. Au fost lansate în versiuni HD și SD, înlocuind BBC Knowledge și BBC Entertainment.

Noile branduri globale sunt o parte esențială a planului strategic BBC Worldwide de a atrage publicul mondial și de a-si fortifica reputatia internationala, prin divertisment factual cu BBC BRIT și prin continut premium factual cu BBC Earth.

UPDATE 13 aprilie 2015: Pe doua frecvente de pe satelitul Thor 6 a fost introdus si canalul BBC Brit HD, care inlocuieste BBC Entertainment. BBC Brit HD emite pe frecventa 10716, polarizare orizontala, SR 24500, FEC 7/8, DVB-S QPSK, dar si pe frecventa 11341, polarizare verticala, SR 25000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK. Din pacate nu am receptionat in sudul Romania si canalul BBC Brit HD, semnalul fiind orientat in special spre statele nordice. Poate cu o antena mai mare reuseste cineva sa il receptioneze, de aceea am anuntat si aceste frecvente.

UPDATE 14 aprilie 2015, ora 13:50:  Telekom Tv a introdus prin satelit versiunea SD a canalului BBC Earth.

UPDATE 14 aprilie. ora 15:20 - Vezi comunicat oficial si recomandari de emisiuni din programele BBC Earth, dând click AICI.

UPDATE 21 aprilie 2015: BBC Entertainment va funcționa la fel în continuare în România, nefiind influențat de lansarea BBC Earth.  Detalii găsiți AICI.


21 de comentarii despre subiectul „BBC Earth înlocuiește BBC Knowledge și în România, din 14 aprilie 2015”:
Anonim 1

Opinia mea la operatorul Telekom cu inlocuirea canalului BBC Knowledge cu BBC Earth (noua denumire)
Telekom Romania trebuie sa introduca cele doua versiuni SD si HD pentru ca are putine canale HD in grila DTH.Si totusi trebuia sa specifice in acea informatie aparuta pe postul BBC Knowledge-noul BBC Earth.

Florin

Telekom cred ca introduce cele doua versiuni ale canalului BBC Earth (SD si HD).Cred ca va fi o surpriza de Paste cu versiunea HD.

Anonim

binevenit acest canal

Anonim

De miine un nou canal tv.

Anonim

Și când BBC Entertaimnent își schimbă numele?

Anonim

In alte tari a schimbat de azi, in Romania cred ca mai asteptam.

Florin

In cursul zilei de astazi va incepe trasmisia la Telekom.Nici pana acum nu a schimbat Telekom numele in EPG de la BBC Knowledge in BBC Earth.

Anonim

Update:
Telekom a inceput sa umble la canalul BBC Knowledge

Ovidiu

Telekom va introduce versiunea SD.

Anonim

Cred ca si BBC ENTRERTAINMENT va fii inlocuit cu BBC BRIT pana in toamna si in Romania

Anonim

A fost modificat la telekom numele in epg la bbc

Anonim

Hey Hd Satelit la Digi Tv Satelit stii frecventa la Bbc?Nu ma refer hd ma refer normal.Nu am decodor Hd.

Anonim

Mesajul nu mai este pe ecran. BBC Earth a inceput transmisia pe Telekom.

Anonim

BBC Eath a fost introdus cu succes in grila Telekom DTH
Adimistrator hd satelit,trebuie postata o imagine cu bbc la telekom.

HD Satelit România

Este publicată o astfel de imagine la finalul articolului, ca update, dă un refresh la articol dacă nu iti apare.

Anonim

...si la RCS&RDS. ( cablu )...sa facut modificarea......ruleaza doar in format SD !

Anonim

La RCS a fost schimbat de ieri.

Anonim

hd la telekom? o gluma buna ,e fara spatiu

Anonim

spatiu cosmic ? sau care era gluma ?

Anonim

maximux ... o alta Marie cu alta palarie si... daca-i HD sau SD si de ce nu i-a schimbat numele la EPG :)) ... LOL Doamne si cand va ganditi ca au drept de vot :))

Pale O'Pterix

Acum de cate ori dau pe BBC Earth imi apare cu audio in maghiara! Trebuie de fiecare data sa apuc telecomanda si sa schimb pe audio 1, care e in engleza... Ce e asta????

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile