duminică, 12 aprilie 2015

Serialul „Urzeala tronurilor” revine pe HBO cu sezonul 5, din a doua zi de Paște

In a doua zi de Paste, pe 13 aprilie 2015, HBO Romania ( versiunile SD si HD ) va difuza in premiera la televiziune primul episod din sezonul 5 al serialul "Urzeala tronurilor"  ( "Game of Thrones " ).

Episodul "The Wars to Come" va fi difuzat de la ora 4:00 dimineata, in acelasi timp cu premiera din Statele Unite ale Americii ( la fel ca toate celelalte episoade ale noului sezon, intr-un efort de a atenua pirateria, care era motivată deseori ca fiind necesară din cauza nedifuzarii simultane a episodelor in toate țările). Episodul va fi disponibil in reluare seara, incepand cu ora 20:00, precum si prin serviciul de streaming video la cerere HBO GO.

Însă inainte de premiera mondială de televiziune, HBO a confirmat ca 4 episoade au ajuns deja pe internet, pe trackere de torrenti publice si a declarat că investighează pentru a determina sursa acestora.

"Din păcate, se pare că respectivele patru episoade din sezonul 5 al "Game of Thrones" provin din interiorul unui grup aprobat de HBO. Cercetăm cum a avut loc această încălcare", a precizat un purtător de cuvânt al HBO.

Având în vedere că fiecare sezon conține 10 episoade, chiar si patru episoade reprezintă aproape jumatate dintre acestea. Totusi, conducerea HBO a declarat că "popularitatea serialului printre pirații online este un fel de compliment" și că nu vor fi afectate vânzările de discuri DVD.

Probabil televiziunea HBO nu are atat de multe motive sa fie ingrijorata, mai ales ca respectivele 4 episoade confirmate că au ajuns pe internet (care s-ar putea sa provină din copii oferite pentru presă) sunt doar in rezolutie SD, iar premierele de pe televiziunea HBO HD vor fi in format High Definition, incat multi fani vor prefera să astepte să vizioneze episoadele la o calitate mult mai buna a imaginii. Dar si asa, probabil vor exista in cateva zile milioane de descarcari ilegale ale celor 4 episoade.

In categoria seriale, "Urzeala tronurilor" a fost in 2014, pentru al treilea an consecutiv, cea mai piratată productie pentru televiziune, fiind descarcat in special tot prin torrenti. Episodul final al sezonului 4 a fost descarcat de peste 8 milioane de ori si a stabilit un record de piratare online, la doar 12 de ore de la difuzarea in SUA fiind deja downloadat ilegal de 1,5 milioane de ori. Game of Thrones este un succes imens pentru HBO, fiind cel mai vizionat serial al retelei de televiziune, care a declarat că nu se teme de efectele pirateriei, pentru că de fapt acest fenomen ar ajuta-o la promovare.


Un comentariu despre subiectul „Serialul „Urzeala tronurilor” revine pe HBO cu sezonul 5, din a doua zi de Paște”:
Anonim

La ora 5 dupa Urzeala Tronurilor inca o premiera: Sezonul 2 Ep. 1 din Silicon Valley :D

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile