vineri, 10 aprilie 2015

Split Depth, iluzie 3D pentru GiF-uri

Anul acesta, internetul a fost invadat de gif-uri care creaza iluzii tridimensionale, chiar daca nu le vezi pe ecran 3D si nici cu ochelari 3D. Profunzimea 3D nu este foarte pronunțată, dar este destul de sesizabilă, încât tehnica Split Depth si-a creat mii de fani în doar cateva luni.

Procedeul este banal, fiind adăugate linii peste image sau fiind taiate porținuni din părțile laterale ale imaginii, iar obiectele care par sa iasă puțin din ecran "trec" de fapt de aceste linii si în acelasi timp le ascund parțial, mintea umană percepând involuntar liniile respective ca planul ecranului.

Este recomandabil sa aveti un ochi închis sau acoperit cu mâna, atunci când priviti o imagine. Incercati sa acoperiti ambii ochi pe rând, deoarece unele persoane sesizeaza iluzia mai bine cu unul sau altul dintre ochi si astfel să observați cu care dintre ochi percepeți mai bine efectul.


UPDATE: Ne cerem scuze, am fost nevoiți sa ștergem imaginile, dar puteți găsi diverse imagini pe internet, căutând după expresia "Split Depth".


Un comentariu despre subiectul „Split Depth, iluzie 3D pentru GiF-uri”:
Anonim

lol ce tare
eu le vad cel mai bine 3d cu ochiul drept

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile