miercuri, 13 mai 2015

A fost prezentat logo-ul discurilor Ultra HD Blu-ray (4K)

Blu-ray Disc Association (BDA) a anuntat că specificatiile Ultra HD Blu-ray (4K) sunt complete și a prezentat oficial logo-ul noului standard. Noul format de disc promite includerea celor mai recente standarde video. Playerele Ultra HD Blu-ray vor reda si actualele discuri Blu-ray.

BDA spune ca noul format asigura o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli, gama de culori extinsă, High Dynamic Range (HDR), precum si redarea de continut la rata mare de cadre (60fps).

UHD Blu-ray va sprijini si formate audio de ultimă generație, bazate pe obiecte. De exemplu, există două formate de sunet bazate pe obiecte, respectiv DTS:X și Dolby Atmos. Cu toate acestea, un purtator de cuvant al BDA a spus că sprijinul pentru aceste formate audio este opțional.

În plus, UHD Blu-ray va permite consumatorilor să vizualizeze la domiciliu conținutul discurilor pe dispozitive mobile.

Asociația a anunțat că va începe licențierea de produse Blu-ray Ultra HD în această vară, cu data de lansare preconizata pentru acestea pe la sfârșitul lui 2015 sau anul viitor.


Un comentariu despre subiectul „A fost prezentat logo-ul discurilor Ultra HD Blu-ray (4K)”:
Anonim

Interesante aceste discuri, mai ales ca au standard HDR. Sa speram ca apar cat de curand.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Top 5 articole în ultimele 7 zile

Operatori tv și de telecomunicații din România

AKTA (80) Digi (606) Focus Sat (271) FREESAT (26) iNES (27) Nextgen (86) Orange (250) Telekom (325) UPC (281) Vodafone (94)