vineri, 12 iunie 2015

Twitter elimină limita de 140 caractere pentru mesajele private

Twitter a anunțat că începând din luna iulie a acestui an va elimina limita de 140 de caractere pentru mesajele private, trimise către un alt utilizator de Twitter.


Twitter a adăugat de multi ani capacitatea de chat privat cu alti utilizatori, dar aceasta nu a fost niciodată o trăsătură de bază a serviciului. În schimb, utilizatorii au sosit pe Twitter pentru a partaja actualizări scurte pentru cei care le urmaresc tweet-urile. Acum Twitter incearca sa tina pasul cu concurența tot mai mare din partea altor rețele sociale și aplicații de mesagerie.

Tweet-urile ( adica mesajele publice pe care le postați pe Twitter, catalogat deseori ca fiind "SMS-ul Internetului" ) au o limită de 140 de caractere (adică litere, cifre, spații și caractere speciale). Limita de caractere a unui SMS este de 160, din care 140 pentru tweet și 20 pentru numele dvs. de utilizator. Utilizatorii pot trimite și primi tweet-urile (mesajele de pe situl twitter) prin SMS sau prin aplicații client. Această limită nu mai este însa absolut necesară în epoca smartphone-urilor si internetului mobil, dar totusi rețeaua socială a mentinut-o, pentru a detemina utilizatorii să păstreze mesajele publice cat mai scurte.


Niciun comentariu despre subiectul „Twitter elimină limita de 140 caractere pentru mesajele private”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (81) Digi (555) Focus Sat (259) FREESAT (25) iNES (26) Nextgen (84) Orange (227) Telekom (310) UPC (280) Vodafone (85)