miercuri, 8 iulie 2015

Websiteul serialepenet. ro este închis, domeniul fiind sechestrat de autorități

Website-ul serialepenet. ro a fost închis ( nu se stie incă daca temporar sau definitiv ) de autorităţi. Pe website apare urmatorul mesaj privind sechestrarea numelui de domeniu menționat:

"MINISTERUL PUBLIC, PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE: Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art.249 din Codul de procedură penală. Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale."

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a prezentat urmatorul comunicat de presă, privind actiunea procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ce efectuează cercetările.

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2011 – prezent, prin intermediul a trei site-uri de streaming cu acces restricţionat (care pun la dispoziţia publicului, ilegal, filme şi muzică), mai multe persoane au pus la dispoziţia publicului opere protejate de drepturi de autor şi drepturi conexe, contra unor sume de bani. Valoarea sumelor obţinute din activităţile ilegale şi supuse procesului de spălare a banilor se ridică la 500.000 de lei.

În cursul zilei de azi, pe baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul I.G.P.R, sprijiniţi de luptători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş, sub coordonarea procurorilor, efectuează percheziţii în 4 locaţii din judeţul Mureş, fiind vizat punctul de lucru al unei societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi în domeniul tipăririi de coduri de acces pentru pagini de internet, precum şi la locuinţele persoanelor care fac obiectul cercetării.

Acţiunea a fost realizată cu suportul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.
Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai precizeaza in comunicat.


18 comentarii despre subiectul „Websiteul serialepenet. ro este închis, domeniul fiind sechestrat de autorități”:
Unknown

kaput!

Anonim

Foarte bine, sa mai terminam odata cu pirateria aceasta. O alta masura buna contra pirateriei ar fi reducerea benzii de upload la orice firma de internet undeva la maxim 10Mbps, deoarece 80% din piraterie se face prin traficul de torenti. Singurii care fac acest lucru la ora actuala sunt cei de la UPC care au undeva la 6Mbps.
Nu cred ca daca ati fi in locul acestor firme care chiar produc ceva sa nu va alegeti cu nici un ban dupa ce ati cheltuit o suma de bani ca sa prodeceti "acel ceva"
S-au redus destul de mult costurile la produsele originale asa ca nu mai exista pretestul ca nu sunt bani sau ca sunt prea costa achizitia de drepturi legale.
Trebuie sa intram odata in randu lumii civilizate

detrax

Ce vina are viteza de internet ? Daca tu cumperi un ciocan din magazin, care e destinat sa bati cuie, iar tu, in loc sa il folosesti ciocanul la batut cuie, ii tragi una la vecin, ca te enerveaza, trebuie sa se emita lege ca sa nu se mai vanda ciocane mari, ci doar ciocanele ? :) Acelasi exemplu si pentru autoturisme, cutite, drujbe si orice alte obiecte care pot sa fie folosite si altfel decat destinatia pentru care au fost fabricate. :)

Anonim

@Anonim : ne platesti tu, care sunt salariile din Rromania si care sunt salariile din alte tari ca de exemplu Germania.
De ce sa reduca viteza de upload la 6 mbps? poate eu vreau sa dau 1 gb de poze facute de mine unui prieten, astept atata pentru ce?

Anonim

Chiar n-are nicio legatura viteza mare de net, ca pentru saituri cu filme si seriale online, care cred ca sunt mii in Romania, nu trebuie viteza mare de net, merge si cu 5 MB/s. Cred ca merg si prin net mobil. :P

Anonim

Are legatura, viteza la internet, in cazul torentilor il downloadezi in 10 minute si-l dai mai departe in 10 zile timp in care pierd si adminii site-urilor de torenti. Una este sa trimiti 1GB de poze unui prieten si care in maxim 10 minute ai trimis pozele si altceva este sa faci ratie peste 1 la torenti care practice inseamna distributie de material fara drept de autor (muzica, soft, filme, etc)
Referitor la salarii sa fim seriosi, va dau un exemplu de la 400-500 lei cat costa o licenta de Windows acum a ajuns undeva la 30 Euro o copie legala preinstalata care-ti asigura atat gama completa de update-uri, eventualele promotii (trecerea gratuita la windows 10). Preferati sa dati 50-100 lei un samsar care baga windows piratat si mai mult de 6 luni nu va tine porcaria aia de instalare de windows cu activari de 2 lei. La fel si-n cazul CD/DVD-urilor cu muzica si filme care au ajuns undeva in medie la 10 lei prin marile magazine de specialitate.
Poate se ia masuri si-n acest domeniu cu reducerea benzii de upload care ar fi o piedica importanta contra pirateriei

Anonim

Poate nu e inchis definitiv, poate e doar temporar. Bine, e corect spus ca e inchis, ca intradevar e inchis acum, fiind sechestrat, iar serialele nu mai merg. Dar nu se stie daca e inchis definitiv, trebuie asteptat rezultatul anchetei, poate la final reiese ca nu e nicio problema si revine. Poate.

HD Satelit România

O mențiune utilă, mulțumesc. Am actualizat informațiile conform opiniei dvs., care este corectă.

Madalin

Pt Anonim - 8 iulie 2015, 15:21--Da-mi si mie sursa de windows legal la 30 euro. La banii astia vreau sa intru si eu in legalitate.
Cat despre subiect, se spune clar in comunicat. Acel site oferea materiale protejate contra unor sume de bani. Iar despre faptul ca se pirateaza, singurii vinovati sunt casele de productie. Trebuie sa inteleaga fenomenul, sa inteleaga ca este aproape imposibil de eradicat si sa se adapteze timpurilor. Nu ar fi mai simplu sa vezi acel material direct pe site-ul casei de productie, la o calitate decenta si cu cateva calupuri de reclame localizate regional? E doar o idee. Probabil ca sunt sute.

Anonim

Orice reprezentanta microsoft din zona unde locuiesti sau intrebi la marile magazine gen altex domo etc. Asa am procedat ca m_am saturat sa dau banii la toti spagarii. Nu condunda copia preinstalata legala cu dvd cumparat original pt ca alai mai scump

Anonim

Deci la 30€ mai pui vre-o 300€ cat costa laptopul si uite copia preinstalata.
Cine are minte foloseste o distributie linux ca sint destule.
Cat despre piraterie nu va disparea niciodata,fac pariu ca in maxim 2 saptamani apar 10 astfel de siteuri.

Marian

Luna trecuta a fost cu 899 lei Lenovo in Carrefour Militari cu licenta de Windows 8.1 with Bing, dual core, ram 4 giga si hard de 320gb

Anonim

lenovo original din china.am luat in Februarie doua bucati ,noi bineinteles cu Windows 8.1 sa vedeti surprize, dupa doua saptamani nu mai mergeau leaptopurile sa-u schimbat cu alt windows 7,dupa 3 luni la un leaptop sa dus hardul iar la celalalt a 4 luna sa dus incarcatorul.MARE ATENTIE!!!! TOT ce e pe piata acum nu mai sunt asa de rezistente ca cele de acum sa zicem 5 ani. Acum sunt facute din carton presat, aaa uitai a inceput sa sara si din tastatura

Marian

Ai descoperit apa calda se pare, normal ca-s proaste calitativ da' prin cumpararea lor nu-ti pierzi licenta iar daca-s in garantie din cate stiu se inlocuieste component defecta, doar daca e din vina cumparatorului ca nu-l uilizeaza cum trebuie. eu am o "chinezarie" si-mi merge perfect, sunt multumit de el si mai este o chestier, nu bag in el toate "porcariile" de jocuri si softuri piratate luate de pe tot felu de site-uri cu torenti, de aia ti-a picat windows-ul si hardul. Acum 5 ani dadeai pe cel mai ieftin laptop minim 1500 lei iar daca vrei calitate sa dai cu capul in laptop sa nu se strice poate sa te coste si peste 5000 de lei :))

Anonim

Programele tip torrent folosesc surse multiple deci putin importanta viteza de upload a unui individ. Deasemnea majoritatea site-urilor au freelech la fisiere mari deci nu conteaza sa faci ratie; Ia cumpara tu seriale pe DVD de la Altex; Nu sustin pirateria deloc (cumpar jocuri originale +plus Movieplex saptamanal+HBO GO).

Moderator edit: Au fost eliminate frazele in care era caracterizat interlocutorul.

Anonim

La mai mare.Sa inceapa inchiderea tuturor site-urilor ce detin materiale media/audio piratate sau fara licenta !

Anonim

Din cate stiu sechestrul pe un bun sau proprietate este atunci cand nu mai ai voie sa-l vinzi fara voia organului de cercetare dar il poti inca folosi. Multora li s-au pus sechestru pe case si n-au fost dati afara decat atunci cand s-a dat sentinta definitiva si nu au platit prejudiciul.
Practic i s-a confiscat nu sechestrat domeniul. Pe de alta parte domeniul era mijlocul prin care se facea o infractiune. Si un bun folosit la comiterea unei infractiuni se confisca. De exemplu daca mergi la furat cu masina atunci ti se confisca si masina.

Totusi mi se pare un abuz juridic. Maine poimaine cand vor disparea banii cash vine fiscul si-ti blocheaza conturile si apoi judeca-te cu ei daca mai ai bani pentru avocat si expertize.

Daca proprietarul site-ului castiga in instanta ar trebui sa ceara despagubiri celor care i-au sechestrat site-ul. Pierde din indexarea motoarelor de cautare, pierde page ranking, etc.

Si ok sa dispara pirateria de acord. Da deja multe magazine au renuntat la a vinde muzica pe CD-uri. Am cautat craciunul trecut si am ramas stupefiat ca au zis ca nu mai vand muzica. Doar la benzinarii si pe unele site-uri ce mai gasesti cd-uri cu muzica legala. Eu sunt mai traditionalist si nu-mi place sa platesc abonamente pentru acces la jdemii de melodii sau sa cumpar mp3-uri de pe net. Un CD are sunet cristal.

Anonim

"Sechestrat" este cuvantul afisat pe siteul respectiv, in conformitate cu art.249 din Codul de procedură penală si este o masura asiguratorie, care poate sa fie premergatoare confiscarii:

"Art. 249
Condiţiile generale de luare a măsurilor asigurătorii
(1) Procurorul, în cursul urmăririi penale, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, din oficiu sau la cererea procurorului, în procedura de cameră preliminară ori în cursul judecăţii, poate lua măsuri asigurătorii, prin ordonanţă sau, după caz, prin încheiere motivată, pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale sau al confiscării extinse ori care pot servi la garantarea executării pedepsei amenzii sau a cheltuielilor judiciare ori a reparării pagubei produse prin infracţiune.
(2) Măsurile asigurătorii constau în indisponibilizarea unor bunuri mobile sau imobile, prin instituirea unui sechestru asupra acestora.
(3) Măsurile asigurătorii pentru garantarea executării pedepsei amenzii se pot lua numai asupra bunurilor suspectului sau inculpatului.
(4) Măsurile asigurătorii în vederea confiscării speciale sau confiscării extinse se pot lua asupra bunurilor suspectului sau inculpatului ori ale altor persoane în proprietatea sau posesia cărora se află bunurile ce urmează a fi confiscate."

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile