vineri, 28 august 2015

Leonard Blavatnik, cel mai bogat „englez”, cumpără televiziunile Viasat ?

Leonard Blavatnik, proprietarul casei de discuri Warner Music, nascut in Ukraina si numarul 41 în clasamentul mondial al miliardarilor Forbes, cu o avere evaluata la peste 21 miliarde dolari, ar fi ajuns la un acord de principiu cu suedezii de la MTG ( Modern Times Group ) pentru achiziționarea afacerilor filialei Viasat, informează ziarul Vedomosti.

Blavatnik ar fi negociat achiziționarea Viasat nu numai în Rusia, dar și în alte țări în curs de dezvoltare. Initiativa acestei tranzactii ar avea ca si cauză schimbările legislative privind limitarea procentului cetatenilor străini în mass-media rusă. Din anul 2016, acestia pot avea (direct sau indirect) maxim 20% din capitalul societățiilor media. Leonard Blavatnik, declarat cea mai bogata persoana din Anglia in acest an, are acum nationalitate britanica si domiciliul oficial in Londra.

În prezent, canalele Viasat funcționează sub brandul operatorului de sateliti cu aceeași denumire, fiind distribuite la nivel internațional. Contactați de Vedomosti, reprezentantii lui Blavatnik nu au dorit să comenteze zvonurile.

UPDATE 26 octombrie 2015: Canalele au fost vandute catre Baring Vostok si LLC Sinerdzhi. Detalii găsiti AICI.


3 comentarii despre subiectul „Leonard Blavatnik, cel mai bogat „englez”, cumpără televiziunile Viasat ?”:
Anonim

daca se confirma si le cumpara cred ca le cumpara si pe alea din romania
poate le face mai misto sau poate mai lanseaza canale sau poate le scoate de tot :)

Anonim

Cred ca ultima varianta e cea mai aproape de adevar.

Anonim

deja sunt prea multe programe de acest fel sau... cine stie... daca se inched astea ori lanseaza RCS-ul inca vreo 3-4 de documentare marca Digi sau... poate reapar Discovery ca n-au cu ce sa incarce grila

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile