sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Reducerea TVA va ieftini abonamentele de televiziune, internet și telefonie ?

Noul Cod Fiscal a redus TVA de la 24 la 20% pentru servicii si produse nealimentare. Teoretic, aceasta reducere de TVA ar putea sa scadă cu câțiva lei si pretul abonamentelor la servicii de televiziune cu plata ( prin satelit, tv prin protocol IP, cablu etc ), internet, telefonie fixa si mobila si altele similare. Practic, va depinde de decizia furnizorului de servicii daca va solicita preturi mai mici de la abonatii săi.

Din pacate, taxa pe constructiile speciale nu a fost eliminata decat pentru agricultură, deci taxa pe stâlp va ramane in vigoare si in acest an si nu va contribui la scaderea preturilor abonamentelor la serviciile de telecomunicatii si televiziune cu plată.

Insa o reducere a impozitului pe dividente de la 16% la 5%, care este deja prevazuta in Noul Cod Fiscal, ar putea sa mai scadă in anul 2017 sau poate chiar din acest an din preturile pe care abonatii le platesc, insa totul va depinde din nou de politica furnizorului de servicii.

Abonatii se pot totusi bucura de reducerea facturii la energia electrica cu 3,5% ( trebuia sa fie o reducere de 5,5%, dar a crescut pretul certificatelor verzi ) si desigur, după cum am mentioant anterior, de scaderea, probabil cu cativa lei, mai mult sau mai putin, a abonamentelor de televiziune, internet si telefonie.


10 comentarii despre subiectul „Reducerea TVA va ieftini abonamentele de televiziune, internet și telefonie ?”:
Anonim

Deja au fost reactualizate tarifele la granzi pe site-uri

Anonim

Pe pagina RCS deja tarifele serviciilor sunt mai mici cu diferență de tva.

Anonim

Și la Orange Tv s-au redus abonamentele tv.

Anonim

Și Telekom a redus abonamentele începând cu dată de 1 ianuarie...

Anonim

Da confirm schimbarea de pret la Digi cu exceptia abonamentelor Avantaj si tel fixa(Digi Tel In Familie ,Digi Tel National ) care au ramas neschimbate .

Anonim

apoi urmeaza scumpirile sa le aduca la pretul rotunjit

Anonim

Praf in ochi aruncat populatiei, asta inseamna reducerea TVA. Pana la vara preturile ajung la fel, poate chiar mai mari decat erau acum. La pachetul HBO n-au auzit americanii de reducerea TVA

Gabriel

La alti americani UPC la fel TVA-ul nu s-a redus http://www.upc.ro/oferte-speciale/pachete/

Anonim

Poate e prea devreme, inca multi au libere de Sarbatori, vedem saptamana viitoare.

Anonim

La UPC a fost deja redus pretul facturii (la mine cu 3,50 de lei) bineinteles depinde de valoarea lui :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile