sâmbătă, 27 februarie 2016

Peste 450 milioane dispozitive încoporează tehnologia CI+

Autoritatea pentru standardul CI Plus a anunțat că numărul dispozitivelor compatibile cu această specificație a depășit în prezent 450 de milioane de unități distribuite în piață și a prezentat de asemenea viziunea sa în privința viitorului CI Plus.

Standardul CI Plus permite abonaților să acceseze televiziune cu plata premium fără sa mai fie necesar să utilizeze un receptor separat. Standardul a fost introdus pentru prima dată în anul 2009 și a avut un succes copleșitor, fiind adoptat rapid in productia diverselor dispozitive electronice de consum, dar si de catre furnizorii și operatorii majori de televiziune cu plată din Europa.

In fiecare an, aproximativ 50 milioane de noi dispozitive incorporeaza standardul CI Plus. Până la sfârșitul anului 2015 numărul total de dispozitive cu CI+ ajunsese la 450 de milioane de unități, in mare parte pentru televizoare cu slot CI+ și CAM-uri (module de acces condiționat).

"Succesul CI Plus a depășit chiar și cele mai optimiste așteptări ale noastre", a prezicat purtatorul de cuvant al CI Plus LLP. In privința viitorului CI+, purtatorul de cuvant a continuat: "CI Plus evoluează pentru a oferi soluții de securitate pentru continut livrat prin IP, prin recenta aprobare a CI Plus v1.4, primele produse de acest tip find posibil sa ajunga pe rafturile magazinelor în prima jumătate a anului 2017. Următoarea fază de lucru pentru CI Plus este de a îmbunătăți protecția la copiere (ECP), așa cum au solicitat studiourile afiliate pentru a proteja continutul Ultra UHD Premium".

Din perspectiva pietei de desfacere, standardul CI Plus se extinde cu implementări notabile recente in Africa, Asia și de asemenea in multe regiuni din Europa de Est. Această tendință este de așteptat să continue cu cresterea vânzarilor de televizoare cu slot CI+ în aceste regiuni, în anii următori.
__________

CI Plus LLP este un parteneriat cu răspundere limitată, format din companiile Sony, SmarDTV, Samsung, TPVision, Panasonic și NEOTION SMiT. CI Plus LLP este persoana juridică responsabilă pentru standardul CI Plus. Este o autoritatea de încredere și, cu ajutorul agenților săi desemnați, acordă licențe de tehnologie, stabileste regimul de testare și de achiziții publice certificate, necesare pentru a permite vânzarea pe piață a dispozitivelor certificate CI Plus.

Un CAM este un modul care se bazeaza pe interfața comună DVB (DVB-CI) și pe standardul CI Plus si care se conecteaza direct la televizor pentru a decripta continut digital cu plata. Este o solutie non-intruziva, foarte simplu de instalat ( deoarece nu necesită noi fire ) si puțin sau deloc observabilă fizic dupa instalare. Este operat în mod direct de la telecomanda televizorului pentru a creste ușurința în utilizare si pentru a elimina necesitatea unei telecomenzi suplimentare (de exemplu cea a unui receptor separat ). Aceste module sunt foarte eficiente in cosumul de electricitate, cu un impact mai mic asupra mediului, comparativ cu receptoarele separate.

CI Plus este o specificație tehnică ( care permite adaugarea de securitate și funcții suplimentare la interfața standard DVB ) si care faciliteaza accesul dispozitivele electronice de larg consum ( compatibile cu CI Plus, cum ar fi televizoarele pentru si receptoarele digitale ) la o gamă largă de servicii de televiziune cu plată, prin intermediul unui module CI Plus, atunci cand tehnologia CI Plus este utilizata de catre furnizorul local de televiziune cu plată.


2 comentarii despre subiectul „Peste 450 milioane dispozitive încoporează tehnologia CI+ ”:
Unknown

Sa fim seriosi,IPTV e viitorul.

Anonim

Pai tocmai in ideea unei astfel de posibilitati, CI+ V1.4 va fi compatibil si pentru IPTV.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile