miercuri, 2 martie 2016

Documentare noi la BBC Earth: „Minunile stranii ale lumii” și „Vânătorii mărilor sudice”

BBC Earth va lansa joi, 3 martie, două noi serii documentare care vor inspira telespectatorii cu peisaje, povești și personaje incredibile din lumea naturii. Cu tematici diferite, cele două documentare vor pătrunde în lumi aparent separate, dar care sunt parte integrantă a frumuseții și diversității planetei Pământ, anunță televiziunea într-un comunicat remis către HD Satelit.

Documentarul Minunile Stranii ale Lumii va fi transmis începând cu 3 martie, ora 23:00 şi ilustrează cele mai stranii fenomene ale lumii înconjurătoare oferind o perspectivă diferită, dar revigorantă asupra planetei noastre.

Cum a schimbat soarele peisajul muzicii clasice? Ce au în comun caprele și păianjenii? Ne-ar putea ajuta pânza de păianjen să dezvoltăm o piele blindată?

Acest documentar ne poartă într-o călătorie fascinantă pentru a afla răspunsurile la unele dintre cele mai stranii întrebări de pe planetă. Cu ajutorul unor oameni de știință renumiţi, al colaboratorilor și al unor experimente uimitoare, acest documentar ne dezvăluie secretele din spatele științei bizare, ale ciudăţeniilor din lumea animalelor, ale vremii capricioase, ale minunilor medicale și ale fenomenelor naturale remarcabile.

Documentarul Vânătorii Mărilor Sudice va fi difuzat începând cu 3 martie, ora 23:50.

Una dintre regiunile de pe planeta noastră în care omul își demonstrează abilitățile amfibiene extraordinare mai presus decât în toate celelalte: Triunghiul de Corali din sud-vestul Pacificului. Departe de lumea modernă, acesta este ultimul loc de pe Pământ unde încă poți întâlni oameni care și-au trăit întreaga viață pe mare.

Fiecare comunitate izolată s-a adaptat diferit, dar fiecare dintre aceste comunități a găsit un mod ingenios de a depăși provocările mediului în care trăiesc. Acești oameni sunt renumiți pentru abilitățile unice care le-au permis să supraviețuiască dedesubtul apelor oceanului cât si deasupra lor. De la vânătorii de balene din Lamalera și prada lor uriașă, prinsă doar cu ajutorul unor harpoane aruncate cu mâna, până la pescarii cu sulița Bajau din Sulawesi, care urmăresc fundul oceanului cu doar o singură gură de aer – ei sunt într-adevăr ultimii oameni ai mărilor.

Dorind să cerceteze temeinic acest vast peisaj marin, exploratorul Will Millard călătorește pentru a-i întâlni, a trăi alături și a învăța de la ultimii oameni ai mărilor. Totul se întâmplă într-un moment în care mari schimbări își fac simțită prezența și pe tărâmurile acestor oameni. Plin de aventuri și întâmplări spectaculoase, acest documentar explorează la un nivel personal și intim unul dintre ultimele locuri sălbatice de pe Pământ și oamenii care trăiesc acolo.


4 comentarii despre subiectul „Documentare noi la BBC Earth: „Minunile stranii ale lumii” și „Vânătorii mărilor sudice””:
Anonim

Ore excelente ptr.vizionare!

nick

Probabil vor fi reprogramate si la alte ore, in alte zile.

Anonim

pacat ca nu sunt hd la noi tk

nick

Anonim, BBC Earth Romania are de asemenea versiune HD.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile