luni, 14 martie 2016

Primul telefon smart cu DAB+: LG Stylus 2

LG Electronics a prezentat primul smartphone din lume compatibil cu DAB +, un standard pentru radiodifuziune digitală. Telefonul a fost prezentat la Radiodays Europe 2016 din Paris, cea mai mare conferință de radio din lume. Clientii din Australia, Belgia, Germania, Italia, Olanda, Norvegia și Marea Britanie va fi cei care vor putea achizitiona prima dată modelul LG Stylus 2 cu DAB +.

Fiind primul smartphone din lume cu DAB +, LG Stylus 2 dispune de un procesor DAB + și o aplicație exclusivă care permite clienților să se bucure de emisiuni radio digitale.

Cei care achizitioneaza acest telefon vor putea asculta canale de radio cu DAB +, daca sunt emise in zona utilizatorului. Spre deosebire de aplicațiile de radio digital online, care consuma cantități relativ mari de date, radioul prin DAB oferă o calitate digitală excelentă fara a utiliza o conexiune la internet.

DAB + este de așteptat să înlocuiască radioul FM analogic și ajunge deja la peste 500 de milioane de ascultatori din 40 de țări din întreaga lume. LG a colaborat cu International DMB Advancement Group (IDAG) pentru a include tehnologia DAB+ în noul LG Stylus 2.

"Este o abordare față de schimbările tehnologice in ritm rapid in emisia digitală, DAB + oferind o nouă experiență prin intermediul smartphone-ului. Prin intermediul unui ecran de 5,7 inch, un difuzor de 1 watt și baterie detașabilă de 3,000mAh, LG Stylus 2 este dispozitivul perfect pentru a vă bucura de conținut multimedia", a declarat Juno Cho, presedinte si CEO al LG Electronics Mobile Communications.

"Suntem fericiți că am contribuit la lansarea unui smartphone special impreuna cu LG. Combinația dintre radiodifuziune și internet deschide o gamă largă de posibilități in viitor. Consumatorii câștigă noi funcționalități, iar companiile media ajung la noi segmente de public prin intermediul posturilor gratuite de radio digital", a completat Gunnar Garfors, presedinte al IDAG.


3 comentarii despre subiectul „Primul telefon smart cu DAB+: LG Stylus 2”:
Anonim

Dar un paragraf despre transmisiile DAB în România (dacă exista sau nu) de ce nu ați inclus în articol? Sau, sa o zicem altfel, de ce ar fi interesat romanul sa achiziționeze un telefon cu aceasta funcție?

HD Satelit România

Mulțumesc pentru sugestie, probabil voi scrie ( sper că în viitorul apropiat ) și un articol despre DAB, cand vor exista suficiente informații și voi avea câteva ore libere.

Deocamdată există un link inclus în text sub cuvântul DAB, cu planurile ANCOM în privința dezvoltării DAB în România.

Poti găsi un topic interesant despre DAB la colegii de hobby de pe Softpedia:

http://forum.softpedia.com/topic/480406-dab-t-radio-digital-terestru-in-romania/page__st__180

Alte linkuri utile :

http://www.antech.ro/pdf/RADIO_DIGITAL_DAB.pdf

http://www.worlddab.org/country-information/romania/multiplexes

https://ro.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Broadcasting

marius

nu toti romanii stau in Romania si multi din noi citim stiri de pe ziare din Romania chiar daca suntem aici de 30 de ani cum sint eu
eu in Germania la oras am mai mult de 20 posturi Dab
cred ca sunt vreo peste 120 de posturi radio in Germania in Dab
cred ca si de aia il baga la vanzare telefonul in Germania prima data

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile