vineri, 22 aprilie 2016

Decizie fără precedent a EBU împotriva Televiziunii Române, ca urmare a neplății repetate a datoriilor TVR

Serviciul public de radiodifuziune Televiziunea Română (TVR) nu va mai beneficia de serviciile oferite de calitatea de membru al EBU ( Uniunea Europeană de Radio și Televiziune ), ca urmare a neplatii unor datorii în valoare totală de 16 milioane CHF ( 14,57 milioane Euro ).

TVR nu va mai putea să participe la Eurovision Song Contest 2016 și va pierde accesul la alte servicii ale EBU, inclusiv Eurovision News si Sports News Exchanges, dreptul de a difuza evenimente sportive specifice, expertiza juridică, tehnică și de cercetare, precum și serviciile de lobby.

Decizia a fost luată după un termen final dat guvernului român pentru a lua măsuri satisfăcătoare in vederea achitării datoriilor al caror termen de plată era deja depasit.

Directorul general al EBU, Ingrid Deltenre, a declarat: "Este regretabil faptul că suntem obligați să luăm această acțiune. Suntem dezamăgiți că toate încercările noastre de a rezolva această problemă nu au primit nici un răspuns din partea Guvernului Român. În ultimele săptămâni, EBU a luat cunostiinta de sugestia Ministerului Finanțelor prin care TVR poate fi plasată în procedură de insolvență, care poate la rândul său are ca efect o restructurare profundă a radiodifuzorului. EBU este o asociație non-profit care reprezintă 73 de servicii publice de televiziune din 56 de țări. Gradul de îndatorare al TVR pune în pericol stabilitatea financiară a EBU în sine. "

EBU precizează că statul român este obligat sa achite datoriile TVR, unele vechi chiar din ianuarie 2007.

Încă din anul 2010 s-au făcut numeroase încercări de a restructura datoria, dar planurile de plată convenite nu au fost respectate. EBU a trimis de patru ori solicitari in scris guvernului român numai in acest an, dar nu a primit niciun răspuns.

Într-o scrisoare finală către Ministrul de Finanțe al România ( Anca Dragu ), trimisă în data de 15 aprilie, EBU a solicitat o plată anticipată de 10 milioane CHF, care urma să fie primită în contul bancar al EBU până miercuri, 20 aprilie 2016. EBU a solicitat de asemenea o garanție bancară necondiționată și irevocabilă pentru restul de 6 milioane CHF, susținuta de un plan de plată până la sfârșitul anului.

Termenul limită a fost prelungit până joi, 21 aprilie, dar nu a fost efectuată nici o plată.

În mod repetat, EBU a sustinut o campanie in ultimii ani pentru a se adopta un model de finanțare durabil pentru TVR și au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanți la nivel înalt ai statului, inclusiv cu consilierul Președintelui, Ministrul Finanțelor și Ministrul Culturii. În cadrul acestor întâlniri, EBU a promovat în mod constant importanța de a avea un mediu cu adevărat independent în serviciu public din România, care să asigure pluralismul și contribuie la informarea cetățenilor si la coeziunea națiunii.

UPDATE 14 octombrie 2016: TVR va putea transmite Campionatele Mondiale de Fotbal și concursul Eurovision. Detalii găsiți AICI.


9 comentarii despre subiectul „Decizie fără precedent a EBU împotriva Televiziunii Române, ca urmare a neplății repetate a datoriilor TVR”:
Anonim

România a avut tot timpul mari artiști, sportivi, meseriași, etc dar manageri foarte, foarte rar. Tot ce se întâmplă are la bază un management dezastros (și din cauză că politicul controlează TVR-ul).

gabriel oprea

BVO, nu avem ce sa cautam untr-un concurs Eurovision de mult politizat, dovada Iglesias tatal, era un nimeni la Eurovision si a ajuns si el si fiul mari vedete. tara are nevoie de alte investitii decat eurovision

Anonim

Intr-adevar, asta cu nedifuzarea Eurovison-ului la TVR este cam egal cu zero. Dar ce spui de faptul ca daca nu se rezolva, nu vei mai vedea la TVR nici EURO 2016 si nici Campionatul Mondial de Fotbal 2018, si nici alte competitii sportive internationale importante ?

gabriel oprea

Si ce sa vad la Euro2016 cum sta toata nationala Romaniei in poarta sa nu primeasca gol si sa se faca macar un egal. Am ajuns la euro dintr-o eroare ca in grupa in care am fost n-au fost nationale puternice

mradu

Netransmiterea meciurilor de la Euro 2016 la TVR duce la migrarea microbistilor catre Telekom.

Unknown

La Euro participa mai multe echipe nationale,parca...deci,vor fi mai multe meciuri de vazut,nu doar ale nationalei Romaniei.Legat de TVR,cu angajatii sai ,,fara numar" ,observ ca are programe foarte slabe ,deci pe ce s-au cheltuit atatia bani?

Anonim

sa vezi ce o sa ma migrez la Telekom ca nu vad Euro2016... cum sa semnez contract pe 24 de luni cand campionatul ala tine 1 luna

GIANI

nu migreaza nimeni de la tvr , este post in grila de obligativitate
acuma vor fi plecari de la digi si upc catre dolce , ceea ce nu este rau , sporeste concurenta ..............

Anonim

Directoarea EBU, Ingrid Deltenre, a ajuns azi in București sa discute cu TVR si autoritatile.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile