duminică, 5 iunie 2016

Noi emițătoare de televiziune digitală terestră în DVB-T2 operate de Radiocom ( Sibiu - Păltiniş, Braşov - Tâmpa, Vatra Dornei, Cozia, Văratec ) și teste multiplex regional privat în Buzău ( operat de TV Sat 2002 )

Acoperirea cu semnal tv digital terestru a ajuns la aproximativ 62% din populaţie şi la 58% din teritoriul Romaniei, dupa ce Radiocom a mai pus in funcţiune luna trecută alte emitatoare modernizate la standardul DVB-T2: Sibiu - Păltiniş pe canalul 37, Braşov - Tâmpa pe canalul 35, Vatra Dornei pe canalul 40, Cozia pe canalul 27 si Văratec pe canalul 32. Conform Radiocom, aceasta este o solutie tranzitorie, fiind utilizate emitatoare analogice modificate.


Din 17 iunie 2015 pana in prezent au mai fost puse in funcțiune emițătoare DVB-T2 la:

- Bucureşti - Herăstrău pe canalul 30
- Cluj - Feleac pe canalul 26
- Iaşi - Pietrăria pe canalul 25
- Timişoara - Urseni pe canalul 21
- Oradea pe canalul 44
- Craiova - Şimnic pe canalul 28
- Balota - Turnu Severin pe canalul 40
- Târgu Mureş pe canalul 25
- Arad - Şiria pe canalul 21
- Mogoşa - Baia Mare pen canalul 37
- Topolog pe canalul 35
- Bucegi - Coştila pe canalul 21
- Constanţa - Litoral pe canalul 30
- Comăneşti pe canalul 40
- Suceava pe canalul 38.

Prin aceste emitatoare sunt difuzate în standard DVB-T2 televiziunile TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR HD, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş şi TVR Timişoara.

Harta actualizata detaliată cu acoperirea Radiocom poate sa fie consultată AICI.

De asemenea, societatea comerciala Tv Sat 2002 a inceput testele in DVB-T2 ( canalul 48 ) pentru un multiplex regional si Buzau si in zonele inconjuratoare, difuzand diverse canale comerciale, criptate sau la liber.

UPDATE 2 septembrie 2016: Emisia DVB-T în România a încetat. Noua harta a acoperirii DVB-T2 o găsiti AICI.

UPDATE 26 septembrie 2016: RADIOCOM a anuntat că a pus în funcțiune în luna septembrie 2016 înca 10 emițătoare în DVB-T2. Harta actualizata pentru septembrie 2016 o găsiți AICI.


55 de comentarii despre subiectul „Noi emițătoare de televiziune digitală terestră în DVB-T2 operate de Radiocom ( Sibiu - Păltiniş, Braşov - Tâmpa, Vatra Dornei, Cozia, Văratec ) și teste multiplex regional privat în Buzău ( operat de TV Sat 2002 )”:
Unknown

In Ialomita la 30 km de bucuresti este semnal ptr.tv digitala

Anonim

spunetimi cum le prind programele astea pe suceava si altele ce antena imi trebuie.

Anonim

Daca ai semnal conform hartii, ai nevoie de antena de camera sau exterioara Yagi, cu elementi cum era inainte de 1989, si un televizor cu tuner DVB-T2 sau receptor DVB-T2.

Anonim

Respectivele programe se receptioneaza in jud Buzau in special in standard dvbt2.Iulian din Buzau

Anonim

Ma refer la emitatorul regional din Buzau pe care sunt transmise acum :Antena1,Antena3 ,Discoveri,Eurosport(codat).Semnat mesaj Iulian din Buzau

Unknown

Programe DAB radio cand o sa avem de exemplu in Cluj NAPOCA ???

nicolae cuturlui

Cei ce au dizaivar de reciptionat canale pe satelit si este ---- HD-Combo---poate receptiona si canalele terestre care se mentioneaza mai sus.Eu am asa ceva si receptionez pe ambele --satelitsi terestru.

Bogdan

ce-mi place chestia asta, eurosport codat fara sa pui la dispozitie cartele pentru receptionarea lui. pai la ce-l mai bagi daca nu-l vede nimeni?

Anonim

Bogdan, tu nu ințelegi termenul "TESTE" ? Sunt teste pentru tehnicienii lor, nu pentru publicul larg, nu e un serviciu comercial lansat. Se testeaza emisia FTA si emisia codata. Logic, testele FTA le receptioneaza si diversi telespectatori, testele criptate nu.

Anonim

Sa inteleg ca exista semnal DVB-T2 si in Brasov? A intrat in functiune releul de pe Tampa in DVB-T2? Se pot receptiona programele de televiziune cu un tuner DVB-T2 pe USB?

Anonim

LA HUNEDOARA PE CAND SE POATE RECEPTIONA DVB-T2 CA DUPA HARTA NU SE POATE INCA ?

Anonim

Maine 8 iunie 2016 in direct de la ora 13 la tv sud est lansare oficiala multiplex dvbt2 la buzau.Sursa facebook Grup Media Tv sud est

Anonim

Lansare oficiala maine,iar din toamna lansare comerciala abia din septembrie vor fi introduse cele 16 programe ,pana atunci teste,sursa ,,Stirile de Buzau,,

Anonim

Astazi canal 48 dvbt2 Istrita Buzau:Antena1,3,Discoveri,Eurosport,Prima,National,Pro tv ,Travel si Disnei toate transmise liber.Tot astazi a devenit operational mux 1 Snr Istrita Buzau canal 28 pe care sunt transmise dvbt2 posturile TVR.Si astfel buzaul este pe primul loc in ceea ce priveste receptia dvbt2 fata de celelalte orase.Traiasca tv sat buzau multi ani de emisie si radiocom snr.

Anonim

e adevarat,ca sunt la granita cu Buzau.

Bogdan

visezi frumos omule cu dvb-t2-ul tau din Buzau daca crezi ca ai sa fii in fruntea tarii cu niste posturi care-n mare parte vor fi codate. te bucuri de niste teste si sa vezi ce o sa traiasca firma aia cand ti-o cere bani pe progarmele alea cand le-o coda

Anonim

Domnu Bogdan eu am Dolce tv la MEREI dvbt2 este o pasiune ,eu fiind absolvent in domeniu electronicii.Asa de curiozitate vreau sa vad daca va fi dusa la bun sfarsit o promisiune legata de dvbt2 si impusa de UE,pt majoritatea tarilor europene.Asa ca nu mi am pus baza in dvbt2 ,pur si simplu este o curiozitate.

Anonim

Astazi de la ora 14 in direct pe tv sud est lansare oficiala primul dvbt2 regional.Sursa stirile tv sud est

Anonim

Iar pt cei ce nu stiu pana anul trecut (17 iunie 2015) la Buzau se receptiona terestru analogic:Prima tv-Tv Buzau canal 25,Tvr2 canal 28,Tvr1 canal 34,Antena1 canal45,Pro tv canal 47 si Focus Tv canal 57.Asa ca buzaul si inainte de digitalizare a beneficiat de televiziune analogica.Acum ramane de vazut ce programe vor fi transmise din toamna lui2016 necriptate

Anonim

Doar Antena1 si Pro tv si au incetat emisia terestra analogica la Buzau mai devreme de 17 iunie 2015

Anonim

Asa ca daca optin licenta dvbt2,unele programe vor emite din nou la Buzau,ramane de vazut ce va urma din toamna

Anonim

asteptam noutatii si noi posturii locale si natoinale si in arges

Anonim

din tot ce am citit pe forumuri ce a fost analogic an trecut Buzaul a fost cel mai dotat.BRAVO lor

Anonim

De azi 11.06.2016 se receptioneaza DVBT 2 MUX 1 FTA si in Vrancea, canal 38

Anonim

Asa numita lansare oficiala de la Buzau beneficiaza de "intelegerea" ANCOM si CNA deoarece TVSAT2002 nu detine nici licenta audiovizuala digitala si nici de Aviz Tehnic de Functionare de la ANCOM
Asa numita "functionare test" este o fortare a legii audiovizualului si a deciziilor CNA privind procedura de acordare a acestor licente.
Prezenta presedintelui ANCOM la lansare este garantia ca nimeni nu va indrazni sa depuna nicio sesizare si nici inspectorii ANCOM din Buzau nu se vor sesiza din oficiu.

Anonim

Anonim, habar nu ai ce vorbesti. TVSAT2002 a castigat licenta pentru mux regional. Societatea a câştigat unul dintre cele cinci multiplexuri regionale la licitaţia organizată de ANCOM anul trecut.

http://www.mediafax.ro/cultura-media/primul-emitator-privat-cu-semnal-digital-terestru-dvb-t2-a-fost-lansat-la-buzau-de-tv-sat-2002-foto-15461961

Asa ca nu mai vorbi ca sa nu adormi.

Anonim

exact: http://www.ancom.org.ro/cea-de-a-treia-licitatie-pentru-multiplexurile-de-televiziune-digitala-terestra-s-a-finalizat_5400

Anonim

hopa, incep sa se oftice cablistii ca pierd clienti din cauza televiziunii digtale pe terestru :)))

Bogdan

Pentru ultimul anonim... ce te face sa crezi ca se vor oftica cablistii? emitatorul acela din buzau este in probe iar dupa probe daca va mai emite mai toate programele straine o sa fie codate. UTV sigur dispare ca este actionar pe acolo RCS-ul si scoate bani de la cablistii care-l retransmit si asa o sa faca si cu DVB-T2-ul din Buzau (o sa fie si ala codat).... o sa ramana la liber posturile romanesti private. La un abonemnt minim de 20 lei/luna la cablu cu zeci de programe nu o sa dispara in veci cablistii. Apoi ia in calcul si calitatea net superioara a semnalului prin cablu decat prajina de pe casa ca sa ai semnal digital terestru.

Anonim

Asa e, se oftica cablistii mici, eu imi dau seama din ce au scris unii mai sus. In al doilea rand, nu trebuie neaparat prajina, e suficienta antena de camera. Daca introduc 16 canale, plus cele 6 de la emitatorul cu TVR-uri, eu renunt imediat la abonamentul de cablu de la tara. La fel vor face si altii.

Anonim

La fel si eu ,renunt la cablu in favoarea dvbt 2

Anonim

Astazi cei de la Romania tv au anuntat ca s a lansat sistemul dvbt2 la Buzau si ca postul Romania tv va putea fi receptionat dvbt2 .

Anonim

Pt cei pasionati in judetu Buzau,receptie cu antena tip plasa pe canal 22 dvbt2 postul ,,FOLKLOR TV,,de la bulgari

Anonim

In vecii vecilor nu o sa mai revin la o antena de camera sau pe casa ca sa prind niste posturi TV. Intr-o era a tehnologiilor 4G si a fibre optice trebuie sa fii inapoiat in timp ca sa mai folosesti antene tv. De fapt si autoritatile si-au dat seama de chestia asta si mai toate emitatoarele DVB-T2 sunt modficate din analogicele vechi ca sa mearga in digital

Anonim

pentru Bogdan o replica poate NU a vazut niciodata o transmisie digital terestru ,toate programele sunt transmise la prima mana ,la cablisti trece prin mai multe modulatoasi si se pierde din calitate.NU se compara un program HD digital terestru cu dth sa-u cablu .la cablisti cand vezi cu purici cind o zona anume ramane fara curent etc,aici e direct de la sursa si programele libere va fi libere iar cele codata va fi cu plata si daca va fi o suma modica va pleca multi de la cablu,apropo cat timp le mai da voie sa rdansmita programe tv prin cablu!!,parca spuneau sa le bage subretan.

Anonim

Pt un om de rand care are un salariu minim si mai are si alte datorii dvbt2 cu programele tvr sunt de ajuns pt inceput.Nimic nu este pe gratis canalele tvr sunt transmise FTA,pt a fi justificata taxa radio tv.In rest pt cei care vor alte canale tv =firmele de cablu.Dvbt2 va exista in Romania atata timp cat vor exista si cei saraci.Dvbt2=alternativa pt cei care nu isi permit sa se aboneze la cablu.

Anonim

Si daca vor exista canale codate dvbt2 tot vor fi abonati daca pretul cartelei de decodare va fi maxim 10lei.De pilda daca din toamna va emite Canal 48 Istrita eu il receptionez cu antena de camera am si receptor i mi mai trebue echipamentul de decritare care din toamna mi l vor da cei de la tv sat.Da stiu ca nu mai platesc la firmele de cablu sume mari pt niste programe inutile

Anonim

Cei care nu sunt de acord cu dvbt2=sunt bancheri.

Bogdan

De unde ai scos asta? dvbt2=bancheri? eu lucrez in IT si-n vecii vecilor nu o sa revin la antena de camera/pe casa. Sunt avantaje net superioare la cablu si daca cablistii vor sa se razbune pe DVB-T2 va dau un exemplu... cum ati proceda daca maine RDS-ul nu va mai da internetul lor daca nu sunteti obligatoriu abonati si la televiziunea prin cablu a lor?
Am mai specificat pe undeva, intr-o era a tehnologiei fibrei optice si a 4G NIMENI nu o sa ma convinga sa stau ca pe timpu lu' Ceausescu cu antena in/pe casa

Anonim

eu prind canale dvbt2 cu antena de camera

Anonim

Salut tuturor! Ce fel de antena de camera mi-ar trebui pentru televiziunea digital terestra avand in vedere ca locuiesc in Buzau zona Centru? Stima!

Anonim

Nu conteaza antena de camera, de UIF sa fie. Important este sa ai semnal in zona ta, dar asta poti vedea doar tu prin teste sau sa iti spuna cineva din zona ta, cineva care are televizor / receptor DVB-T2 si a incercat receptia.

Anonim

Pt cineva care a scris pe un alt forum ,,semnal dvbt2 la Buzau pe canal 30,, acela nu este altceva decat propagare dvbt2 semnal de la Bucuresti

sorin

Pt Radomiresti olt nimic programe Românesti decăt programe Bulgărești 4 la număr

Anonim

ANCOM a lansat spre consultare publică proiectul de decizie şi caietul de sarcini pentru organizarea unei noi licitaţii în vederea acordării celor două multiplexuri naționale de televiziune digitală terestră și celor 26 de multiplexuri regionale și 18 locale nealocate până în prezent.

Anonim

Usor, usor se renunta la DVB-T, se trece la DVB-T2:

1. RADIOCOM a oprit, în 30.06.2016, emisia DVB-T din amplasamentul Sibiu - Păltiniş.

2. Emiţătoarele DVB-T din amplasamentele Bucureşti - Herăstrău şi Bucureşti - CNCR urmează a fi oprite în data de 31.08.2016.

Bogdan

DVB-T2 in Romania o sa fie un mare esec. Rata de penetrare a acestui mod de transmiei o sa fie foarte mic iar statul roman o sa se aleaga cu o cheltuiala inutila. Daca vroia sa faca ceva pe parte de televiziune digitala terestra trebuia sa intre cu DVB-T pentru ca lumea care si-a cumparat tv-uri noi pana la implementarea acestui tip de transmisie aveau acest standard in functia tv-ului... iar abia apoi sa se dezvolte cu DVB-T2. Personal mare parte a utilizatorilor acestui tip de transmisie sunt persoanele de pe la sate, in mare parte oameni batrini pe care nu-i vad dispusi sa-si cumpere un STB pentru DVB-T2 cand mai toti operatorii pe satelit ofera primul STB in custodie sau cu chirie modica. Sa fim seriosi, posturile TVR puteau sa fie transmise la fel de simplu si-n standardul DVB-T si mult mai multa lume le putea prinde fara investitii inutile decat in standardul DVB-T2 sa te apuci sa cumperi alte tv-uri sau STB-uri inutile in situatia in care 80% din populatia care se uita la TVR analogic traieste de azi pe maine si abia daca are timp sa se uite cateva ore pe zi la TVR

Anonim

Pe istrita se vede in impulsuri tvr. Alte progrme nu se vad. De ce nu mareste puterea releuluiw

Bodo

Ce sa vezi mai bine cu niste aparaturi vechi modificate sa emita din analogic in DVB-T2

yuliqn

48 kanal no signal?!

Anonim

This private broadcaster on Channel 48 is no longer active.

Unknown

Radio digital în Cluj Napoca este emisie???prin sistemul DAB?

Anonim

Parca doar in Bucuresti e radio DAB, 6 posturi ale Radio Romania

Anonim

as dori sa stiu daca in Sibiu emisia digital terestra t2 este in functiune si pe ce canal? 11/05/2018 liviu

Anonim

Teoretic da, din amplasamentul Sibiu - Păltiniş, în canalul 37. Nu pot verifica practic, nu sunt din zona respectiva.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile