marți, 13 septembrie 2016

AKTA lansează o televiziune de filme românești: Cinemaraton

CNA a aprobat operatorului DCS ( Digital Cable Systems ) o licenţă prin cablu pentru o nouă televiziunea de filme romanesti, denumită CineMaraton. Televiziunea va emite din Câmpulung - Argeş - si va fi transmisa la nivel national prin reteaua proprie si prin platforma Akta Telecom.

În grilă vor fi difuzate nu doar filme romanesti, ci si emisiuni cum ar fi CineInterviu ( scurte interviuri inaintea filmelor ), CineRezumat ( un material de 5 minute ce va rezuma intriga filmului ), CineŞtie ( emisiune interactiva prin care va fi testată cultura cinematografică a telespectatorilor ), precizează Mediafax.

Televiziunea CineMaraton va realiza o producţie proprie de 30,6%, iar 69,4% vor fi filme româneşti.

In echipamente a fost investită suma de 23000 euro, iar cheltuielile de productie sunt estimate la 60000 euro anual, sursele de finanţare fiind publicitatea şi vânzarea programului pentru retransmisie către alţi operatori.

De asemenea, CNA a fost notificat că Polynfin B.V. din Olanda a devenit acţionar majoritar al Digital Cable Systems SA, cu aproximativ 62,87%, în loc de aproximativ 36,45%, mai precizează sursa citată.


14 comentarii despre subiectul „AKTA lansează o televiziune de filme românești: Cinemaraton”:
Laci

FOARTE BINE!DAR SĂ PREIA ȘI ALȚI OPERATORI TV!

George

Cinemaraton si HBO la Akta

Anonim

Filmele românești sunt foarte bune si ar trebui să fie preluat de toți operatorii de cablu si DTH.

Anonim

Sa se lanseze si abia apoi vorbim de preluare la alti operatori. Ce sa preia acum ? Ca nu exista deocamdata televiziunea Cinemaraton. Si citeste mai cu atentie, la alti operatori va fi preluata contracost, deci esti dispus sa platesti in plus la abonament sau in pachet separat ?

Bogdan

Este plin netul de filme romanesti. La ce mai trebuie si o televiziune din moment ce internetul este disponibil oricui, chiar si-n varfu dealului cu un stick 3G sau 4G merge. Cinemaraton si Cinethronix sunt canale ale aceluiasi proprietar?

Anonim

Intr'adevar, sa fie preluat postul tv si de catre alti operatori sau sa fie lansat si pe satelit (FTA)...si inca un lucru, sa fie si continut calitativ dpdv al rezolutiei, deja se stiu 3 titluri care au fost remasterizate ...eu unul vreau sa vad si calitate a imaginii, nu doar cantitate ....

Anonim

Nu sunt ale aceluiasi proprietar.

Anonim

Bunica mea nu are internet si nici nu stie sa navigheze pe internet.

Anonim

Din 1 februarie 2017 va emite la AKTA.

Anonim

Cinemaraton emite la AKTA de ieri, are epg pe mai multe zile.Oficial a inceput emisia,
Acum loverboy 2015 , urmeaza'' senatorul melcilor'' ,haiducii , apoi 2 ore de documentare , rasuna valea , mingea si filme dupa filme .Bravo lor , exceptional program.Eu sunt care critica serviciile akta , mai tot timpul , dar acest program cinemaraton este senzational. O seara placuta tuturor.

Bodo

O sa-i preia si cei de la RCS?Ar fi bun un post cu filme vechi romanesti

Anonim

E post exclusiv AKTA, nu il preia nimeni altcineva, ca nu are decat licenta de cablu in reteaua AKTA.

CL

In data de 30 martie 2017, AKTA lanseaza CINEMARATON, un canal dedicat în exclusivitate filmelor românești https://www.akta.ro/cinemaraton/

https://s15.postimg.org/6oq3eoi4b/IMG_20170329_100845.jpg
https://s15.postimg.org/fl0vim8qj/IMG_20170329_100905.jpg
https://s15.postimg.org/8x8v9rem3/IMG_20170329_100937.jpg

HD Satelit România

Am anunțat AICI, mulțumesc.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile