joi, 1 septembrie 2016

Conexiune USB - HDMI directă prin cablul USB de tip C cu standard HDMI Alternate Mode

HDMI Licensing ( organizatie fondată de către Hitachi, Panasonic, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson (RCA) si Toshiba pentru licentierea standardului HDMI) a anunțat o nouă versiune a standardului USB de tip C, care va avea suport nativ pentru HDMI.

Aceasta înseamnă că un astfel de cablu USB va fi capabil să conecteze la un ecran cu intrare HDMI, in mod direct, diverse tablete, telefoane, laptop-uri compatibile si alte dispozitive, fără a fi necesar un convertor separat.

Un simplu cablu USB-C-to-HDMI va înlocui convertoarele de zeci de euro care există în prezent, însă dispozitivul sursă va trebui să fie proiectat pentru ieșirea HDMI prin intermediul conectorului USB de tip C.

În conformitate cu HDMI Licensing, nu există compatibilitate cu dispozitivele existente in prezent, iar acestea nu se pot actualiza prin intermediul software-ului pentru a utiliza un astfel de cablu USB-HDMI.

Denumit HDMI Alternate Mode (“Alt Mode”), noul standard suportă caracterisiticile standardului HDMI 1.4b, o versiune care oferă rezoluții de până la 4K, precum și date suplimentare, cum ar fi Audio Return Channel (ARC), 3D, HDMI Ethernet Channel sau Consumer Electronic Control (CEC). Cablul va utiliza conectorul USB tip C la sursa de semnal digital și orice conector HDMI la ecranul de afisare.

Din păcate, cablul nu va fi compatibil cu serviciile HDR sau video 4K de streaming, care necesită mai noul standard HDMI 2.2. De asemenea, nu au fost încă precizate viitoare modele de dispozitive compatibile cu acest standard USB.


6 comentarii despre subiectul „Conexiune USB - HDMI directă prin cablul USB de tip C cu standard HDMI Alternate Mode”:
cristescuneamt

Informatie utla, doar ca;
Alti bani, alta distractie.

Unknown

Apropos, în 2016, iar cabluri?
Pentru problema asta există deja mai multe soluții fără fir. Dacă tot trebuie cumpărat un cablu al cărui preț nu-i relevat în articol și nici în alte surse primare similare, nu-i, oare, mai convenabil un Google Cast? Întreb, nu dau cu parul.

Anonim

@Nandi, explica-mi si mie ce solutie wireless ai tu pentru acasa pentru 4K HEVC HDR catre Tv, cu transmisia catre tv a calitatii video originale si a tuturor elementelor din flux.

Unknown

@Anonim
N-am soluție pt. 4K cu Google Cast, dar, personal, prefer (momentan, pînă cînd conținutul 4K va fi omniprezent) un compromis în privința calității în favoarea mobilității și independenței de prezența sursei după initializarea fluxului. Este, evident, o opțiune personală care, la fel ca acel cablu, nu rezolvă toate aspectele problemei transferului de date între sursă și destinație

Anonim

Asta e ideea. Solutiile de trasferuri digitale prin cablu ofera calitatea originala, solutiile de transferuri digitale wireless nu prea, decat in o parte din cazuri. Eu de aceea prefer cabluri. Chiar nu sunt fan DLNA sau sisteme oarecum asemanatoare.

Unknown

Vești bune pentru cei care mai au puuuțintică răbdare:
"The 4K Chromecast will do 4K and..."
http://www.androidpolice.com/2016/09/01/google-will-announce-pixel-phones-4k-chromecast-google-home-daydream-vr-viewer-on-october-4th/?_utm_source=1-2-2

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile