duminică, 30 octombrie 2016

Televiziunea București TV, în grila RCS-RDS din București și județul Ilfov

După ce televiziunea București Tv a fost introdusă în rezolutie HD pe pozitia 95 ( în București și în județul Ilfov ) în grila digitală a operatorului UPC ( in data de 12 octombrie 2016 ), acest post tv regional a fost inclus acum o săptămână și în grila de televiziuni transmise în rețeaua de cablu tv a RCS & RDS din București și în județul Ilfov ( pe pozitia 107 ), în rezoluție SD. Televiziunea București Tv mai este oferită și prin intermediul operatorilor de televiziune cu plată NextGen și iNES, conform reprezentanților acestui post tv regional.

București TV HD este parte a trustului de presă Mixmontan, care mai operează și televiziunile Travel Mix și VPTV, dar și postul de radio Best FM.

Distribuția București TV HD este gratuită. Acest post de televiziune regional își propune să ajungă la un public de 3 milioane de telespectatori, conform estimărilor prezentate într-o știre difuzată de București Tv.

Conform răspunsurilor oferite telespectatorilor care au adresat întrebări pe pagina de Facebook a televiziunii Bucuresti Tv, reprezentanții acesteia au precizat că există posibilitatea ca în viitor acest post tv să fie transmis în rezoluție HD prin intermediul rețelei de cablu digital a RCS & RDS si că își doresc să fie distribuiți și prin satelit prin intermediul DTH-ului Digi Tv, dar și prin rețeaua de cablu AKTA.

De asemenea, în răspunsuri a mai fost menționat planul imediat de a aborda primul DTH din România, în vederea includerii București Tv în grilă, însă nu a fost precizată denumirea acestui operator de televiziune cu plată prin satelit.

UPDATE 8 ianuarie 2019: CNA a aprobat în ședința de astăzi modificarea licenței televiziunii București Tv, devenind dintr-o televiziune locală o televiziune națională, având astfel posibilitatea să intre în măsurătorile de audiență.


18 comentarii despre subiectul „Televiziunea București TV, în grila RCS-RDS din București și județul Ilfov”:
Anonim

in grila orange tv cand veti fii?multumesc

Anonim

Iti dai seama ca sunt sanse mici sa fie transmis la un DTH ca Orange Tv, Digi Tv sau Focus Sat prin satelit. E un post regional, iar DTH-urile sunt adresate pentru telespectatori la nivel national. Desigur, nici nu e exclus, au mai fost cazuri, dar sansele sunt mici.

Bogdan

Puteau sa-l bage si-n grila nationala de cablu digital RCS, nu numai local. Este un post TV din Bucuresti capitala Romaniei si postul acesta barem merita o sansa pentru retransmisia nationala

Anonim

poate al introduce pt toti abonatii rcs rds din toata tara

Anonim

@Ultimul anonim: Bineînțeles că nu o să-l introducă în toată țara pentru că e un post local. Și la UPC poate fi recepționat doar în capitală dar măcar în format HD.

Bogdan

Asa si B1 Tv a fost prima data post local pentru Bucuresti si apoi s-a extins la nivel national.

Anonim

Pentru anonimul 2 si 5 va aduc aminte ca si Neptun tv avea licenta locala si era transmis pe Dth Digi si Telekom asa ca se poate transmite un post local pe dth odata ce plateste acea taxa catre furnizorul dth.

Anonim

Tu citesti pe jumatate?! Tu nu vezi ca anonimul 2 spune ca nu e exclus sa fie transmis un post regional printr-un DTH, ci doar ca sunt sanse mici ?

Anonim

Pentru ultimul anonim am citit bine eu spuneam ca nu sunt sanse mici cum spunea anonim 2 si i-am dat exemplu Neptun tv care este pe dth desi este post local acum ai inteles ce am vrut sa explic?

Anonim

Da, inteleg acum, exista un post local transmis de un DTH, exemplificat de tine ca Neptun Tv, iar pentru tine asta nu inseamna sanse mici, ci sanse mari. Vezi ca mai exista cateva sute de posturi locale si regionale care nu sunt transmise de DTH-urile din Romania. Fa si tu raportul intre numarul posturile locale si regionale din Romania si transmise prin DTH-uri satelit, comparativ cu cele care exista in Romania local sau regional si nu sunt transmise prin satelit si vei vedea ca rezulta un raport de genul 0,05. Cam atat e si sansa ca Bucuresti Tv sa fie transmis de DTH-urile din Romania prin satelit. Asta inseamna probabilistic ca existe sanse, dar nu mici cum a zis anonim 2, ci, in opinia mea, foarte mici.

Anonim

Ai dreptate partial pentru ca, daca un post local plateste catre Dth Digi sau Telekom suma pe care o cere furnizorul dth atunci acel post va fi in grila furnizorului dth.Asa ca daca postul Bucuresti tv va plati taxa va intra in grila furnizorului dth.Credema stiu ce vorbesc,ca exemplu it-i dau Kanald care a platit o suma ca sa intre in grila Dth Digi Am lucrat in asa ceva si stiu cum se face .Sper ca am fost destul de explicit

adi

zici ca ai lucrat in asa ceva. daca ai vorbit serios, atunci cu siguranta stii care este suma pe care trebuie sa o plateasca o televiziune locala sau regionala pentru a fi transmisa in grila de satelit a unui furnizor dth de la noi. poti sa imi spui si mie? te intreb deoarece sunt interesat de acest subiect si o astfel de posibilitate pentru o televiziune locala, dar nu stiu suma pe care ar trebui sa o plateasca patronul acestei televiziuni - eu lucrez pe tehnic si m-a rugat sa ma interesez.

Anonim

Domnule Adi eu stiu ca se facea astfel Postul x suna la furnizorul y de Dth se cere o intalnire intre parti se stabilesc intre ei sumele pe an de obicei se face un contract pe 3 ani.Si daca se inteleg la sfarsit de an fiecare isi ia suma stabilita. Adica postul plateste cat sa stabilit intre ei si Dth plateste catre postul tv tot cat sau inteles si cat scrie in contract.

adi

multumesc, dar de ce pe 3 ani ? ma gandesc ca nu sunt niste sabloane, intelegerile sunt cu acordul ambelor parti... si tot nu mi-ai zis care e suma anuala, macar estimativ, sa pot sa zic la patron :(

Eugen

Adi, de unde sa stie acel anonim aceste tarife ? Tu chiar crezi ca a lucrat "in domeniu" la un asemenea nivel?

Adica ma gandesc ca pentru a stii astfel de tarife, omul trebuie sa fi avut ca job o functie de conducere a unui post local sau regional sau a unui operator DTH.

Poate ca respectivul intelege prin "a lucra in domeniu" ca fiind instalator de antene sau cine stie ce alt tehnician pe acolo, in nici un caz la un astfel de nivel incat sa stie astfel de informatii precum tarifele de uplink la satelit printr-un DTH sau care sunt sansele estimative ca un post local ori regional sa intre la un DTH.

Anonim

Domnule Eugen nu am spus nici o data ca am fost director de televiziune ci am avut oncazia sa lucrez in sediu unei televiziuni iar tot ce am spus mi-a fost spus de reprezentantul postului tv la care lucram.La discuti nu se duce patronul postului stiu ca din parta dth digi a fost domnul Bendei iar din partea noastra directorul tehnic.Nu am spus o suma pentru ca nu exista asa ceva,de exemplu daca esti un trust mare ca pro sau antena 1 poti obtine un pret mai bun,depinde si de ce audienta ai sau daca esti cerut de abonati dth.La acel post ma ocupam de saitul postului respectiv.

Anonim

Va spun eu, sumele nu sunt foarte mari, daca stii sa negociezi si in functie de banda, dar nici mici, ceva de genul estimativ intre 6000 - 15900 euro lunar. Am lucrat la un post tv regional si cam pe aici au fost negocierile. E adevarat, nu cu un DTH, ci un un operator de sateliti au fost negocierile, care au pornit de la 15900 euro lunar si ajunsesem la 6000 euro lunar, dar cu putina banda. Oricum, si asa ni s-a parut mult, am renuntat.

adi

Zvonuri despre planurile RCS RDS: vor sa introduca in grila de cablu canalele HBO2 HD, Rock TV HD, Kiss TV HD, Magic TV HD, FTV HD, Digisport 4 HD, Digisport 5 HD si SD, Digi Film 2 HD si SD, plus ca vor lansa si aplicatia Digi Play pentru televizoare smart.

In plus, daca vor cumpara canalele PRO TV SA, Pro Tv va deveni Digi One, Sport.ro va deveni canal de stiri de sport, si vor fi nevoiti sa cumpere la pachet si Acasa Tv, Acasa Gold si Voyo si vor participa la licitatia Europa League si Champions League 2018-2021.

Digi One si cu Sport.ro redenumit, plus Digi 24 HD vor intra in viitor in digital terestru.

Sursa zvonurilor: http://www.rdi-board.com/threads/156964-Zvonuri-romanesti-!!!-Zvonuri-dinspre-rcs-rds-!!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile