vineri, 14 octombrie 2016

TVR va putea transmite Campionatele Mondiale de Fotbal și concursul Eurovision

In urma unor negocieri care au durat câteva săptămâni, TVR a anuntat ca a semnat cu EBU un acord prin care televiziunea publica poate sa isi achite eșalonat datoriile istorice față de această asociație, intr-o perioada de 3 ani si astfel va putea sa difuzeze meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal 2018 si cel din 2022, concursul Eurovision si sa utilizeze fluxul permanent de stiri. Acordul elimină si riscul ca TVR sa fie exclusă din EBU.

"Nu doresc să trecem iar prin momente ca acela în care am fost scoşi din competiţia Eurovision. Vreau să revenim la performanţele de acum 10 ani şi să contăm pe această piaţă. Mi se pare esenţial să ne încadrăm în veniturile actuale şi să nu construim castele pe nisip, cum s-a făcut în trecut, pentru că a zis cineva că va creşte taxa. Noi trebuie să ne bazăm acum pe ceea ce încasăm, oferind celor care plătesc taxa tv ceea ce ei au arătat că doresc să vadă, nu numai ce ne este nouă la îndemână să bifăm, ca să dăm ceva la televizor", a spus Irina Radu, Preşedinte-Director General al SRTv.

TVR a mai anuntat că din aceasta toamna va incepe procesul de reorganizare editoriala a televiziunilor publice: TVR1 va aduce in prim plan actualitatea si agenda zilei, iar TVR2 va deveni un canal generalist, in timp ce TVR3 se va axa pe cultură si subiecte regionale.

Astfel, la TVR 1 vor fi difuzate 5 tronsoane de emisiuni informative ( de la orele 07:00, 14:00, 17:00, 20:00 şi 23:00), ce vor fi realizate de Stirile TVR ( acum sunt 3 tronsoane, de la orele 07:00, 14:00 şi 20:00 ). Vor fi transmise analize si dezbateri despre subiecte din Romania sau internationale, dar si productii economice sau talk-show-uri. Inaintea principalului jurnal, cu exceptia zilelor din week-end, Emma Zeicescu va lansa dezbaterile "Perfect Imperfect", iar în programul serii va fi prezent un talk-show pe teme politice, urmat de "Ştirile de mâine", prezentate de Mihai Găinuşă.

TVR 2 va difuza emisiuni de actualitate, sport, educaţie, publicistică, filme artistice, documentare, seriale şi divertisment. Din 17 octombrie, proiectul „Duminica filmului românesc” este completat marţea de filme româneşti în premieră. Grilele de toamnă vor cuprinde si programe dedicate implinirii a 60 de ani de la lansarea TVR.

TVR 3 aduce in prim plan cultura, la ore de maxima audienta, difuzand producţii in premiera, ce vor completa producţiile studiourilor teritoriale.


3 comentarii despre subiectul „TVR va putea transmite Campionatele Mondiale de Fotbal și concursul Eurovision”:
Anonim

doar tvr HD ramine singurul canal in inalta definitie ? macar sa retransmita si telejurnalele !
tvr 3 e total inutil, cu o audienta slaba , deocamdata

Vlad Dumitrescu

@Anonim TVR-ul trebuie restructurat altfel:

1. TVR-ul sa se restructureze dupa cum urmeaza. Sa depolitizati TVR-ul si sa puneti un jurnalist tanar presedinte TVR.

2. Sa redeschida TVR Cultural. Sa faca TVR1 si TVR2 in HD. Sa inchida TVR3 si Studio-urile Teritoriale ale TVR si TVR HD si pastrarea redactilor de stiri din teritoriu (adica pastrarea redactiilor de stiri ale studio-urilor teritoariale dupa desfiintarea acestora), pentru a asigura fluxul de corespondente si Jurnale Regionale zilnice de cate 10 minute pe TVR International

3. Da-ti afara oamenii inutili si politicii. Pastrati in institutie oamenii utili, destepti si profesionisti ca: Marius Constantinescu, Daniela Zeca Buzura, Oamenii de la Teleenciclopedia si oamenii care au lucrat la Jurnalul Cultural de pe TVR Cultural. Angajati cat mai multi oamenii tineri, reduceti prin lege numarul maxim de angajati la 400 de angajati si sa reduceti prin lege salarile angajatilor la 100 de lei sau 100 de euro.

4. Sa depolitizeze si sa refaca Consiliul de Administrare a TVR si conducerea acesteia. Iar conducerea si Consiliul de Administrare sa fie format din cat mai multi oamenii tineri in calitate de jurnalisti.

5. Publicitatea va continua prin lege dupa Modelul RAI. Teleshopping-ul va fi interzis prin lege. TVR-ul va fi finantat prin Publicitate, Audiente, Rating, Taxa Radio-TV si de la Bugetul de Stat dupa Modelul RAI.

6. Cand apare o intamplare sau o situatie petrecuta prin Romania sau prin lume si cand e Breaking News. Pe TVR 1 sa intrerupeti foarte brusc si foarte fortat emisiunea X si sa intrati in regim de urgenta in Breaking News.

7. Structura de programe al TVR-ul va fi reformat dupa structura de programe din 2002 dar pe varianta 2.0 dupa cum urmeaza:

TVR1 (HD/SD)- Post generalist de divertisment si sport organizat dupa modelul Rai 1, Rai 2, Rai 3, Rai 4, BBC One, BBC Two, defunctul BBC Three, Rai Sport 1, Rai Sport 2, Duna TV, M2, M4 Sport, CT Sport, CT 1, France 2, France 3 France 4, TVP 1 TVP 2 si TVP Sport.

TVR2 (HD/SD)- Post pentru copii si tineret dupa modelul CBBC, Blocul TV Cbeebies, Rai Gulp, Rai Yoto, defunctul BBC Three si Rai 4. Zilnic de la ora 7:00-20:00 sa fie post pentru copii in care sa difuzeze desene animate de productie Fox Kids si Jetix, Vechiul Cartoon Network si desene straine traduse din Arhiva TVR, iar seara de la ora 20 sa dea filme si seriale americane si europene pentru publicul tanar si tanar adult si emisiuni de clipuri muzicale.

TVR Cultural (SD)- Post cultural si educativ organizat dupa modelul Arte TV, Mezzo TV, National Geographic Channel, National Geographic Channel Wild, Discovery Channel, Discovery Science, Animal Planet, History Channel si BBC Four si in parteneriat cu televiziunea franco-germana ARTE

TVR International (SD)- Televiziune pentru diaspora romana transmisa pe tot pamantul pe Satelit si Cablu (doar in tarile membre UE).

Asa am scris TVR-ului la adresa de email relatiicupublicul@tvr.ro. TVR-ul nu ar mai trebui sa fie televiziunea unor partide. Si sa fie o televiziune care sa le raspunda Romanilor la ce doresc sa priveasca. Solutia este depolitizarea!

Moderator edit: comentariu editat si republicat. Conform regulamentului comentariilor, nu este permisa publicarea de discutii despre partide politice nominalizate explicit. Au fost eliminate aceste propozitii.

karoly

Oare vor face un canal tvr sport??? Dupa model Ungaria?! Cu un mic efort se poate

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile