miercuri, 2 noiembrie 2016

8 televiziuni prin primul multiplex național digital terestru din Republica Moldova

Pe 1 noiembrie a fost lansat primul multiplex digital terestru cu acoperire nationala ( 80% din populatie ) din Republica Moldova. Sunt oferite un numar de 8 televiziuni: Prime TV, TVR Moldova, Publica TV, N4, Canal 2, Canal 3, Accent TV si TV Moldova 1. De asemenea, vor fi adaugate inca 7 televiziuni ( Agro TV, CTC, TV7, Super TV, ITV, Regional TV si Jurnal TV ), care au deja licenta de emisie in acest MUX A, dupa ce se vor incheia contractele de prestari servicii si va fi furnizat semnalul necesar.

Televiziunile sunt transmise in DVB-T2 / MPEG4 si sunt receptionabile in majoritatea zonelor dn Republica Moldova ( inclusiv prin receptie mobila ), fara abonament, din urmatoarele amplasamente:
- Zona Strășeni (Ivancea, Chișinău, Hâncești) prin canalul 31;
- Zona Cahul (Cimișlia, Comrat, Baimaclia, Leova) prin canalul 36.
- Zona Edineț, prin canalul 30;
- Zona Căușeni (Tighina) prin canalul 21;
- Zona Trifești (Soroca) prin canalul 28;
- Zona Mindrești (Drochia, Ungheni) prin canalul 22;

In viitor, toate televiziunile actuale cu acoperire nationala analogica vor fi inlocuite cu 3 multiplexuri de televiziune digitala terestra, prin care vor fi emise pana la 42 de televziuni.

I.S. Radiocomunicații a început să testeze de asemenea si codecul HEVC ( in regim de laborator ), ce va putea permite emisia a pana la 28 de televiziuni pe un singur multiplex, comparativ cu doar 15 televiziuni ce utilizeaza codecul MPEG4.


7 comentarii despre subiectul „8 televiziuni prin primul multiplex național digital terestru din Republica Moldova”:
Anonim

Stie cineva daca e posibila receptia in Judetul Iasi ?

Anonim

un lucru bun la noi cand o sa dea drumul la multiplex

macho

Bravo lor !Noi nu putem mai mult de TVR...rusinica!

Unknown

Bravo Moldovenilor si rusine Romanilor cu 2 canale facem digital(regionalele nu se pun)

adi

@pentru al doilea anonim: deja este functional si receptionabil in Romania primul multiplex digital terestru.

Anonim

@Anonim "Stie cineva daca e posibila receptia in Judetul Iasi ?"
Da, in zona Iasi se receptioneaza cele 8 canale prin emitatorul dvb-t2 Unggheni (canalul 22). Evident... cand spun zona Iasi, ma refer la 30, 40 Km de Ungheni... mai departe nu stiu.

Anonim

Recepţionez de la Tărgu Neamţ cele 8 programe tv din R Moldova de pe canalul 22 cu o antenă cu 4 elemenţi şi amplificator. Cu o antenă mai bună, cu elemenţi în plus, cred că aş avea semnal mai bun decît Nivel = 97, Calitate = 10 variabil. De cîteva zile există întreruperi de transmisie deşi nivelul de semnal e acelaş. Probabil cauza temporară e la cei care transmit. Contează şi zona în care locuieşti! Aş fi încercat să recepţionez multiplexul de la Chernivtsi cu programe Ukrainene (la nord de Siret)dar pentru asta trebuie o antenă cu mai mulţi elemenţi şi un lucru important contează precizia direcţii pe care o dai antenei neapărat cu amplificator.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile