luni, 14 noiembrie 2016

Americanii de la NBCUniversal vor deveni acționari la Euronews ?

NBCUniversal, o companie de mass-media și divertisment deținută de Comcast Corp din SUA, a anuntat că este in negocieri pentru a cumpăra un pachet de actiuni in televiziunea europeană Euronews, a precizat Reuters.

Consiliul de supraveghere al Euronews ar fi mandatat pe directorul său executiv, Michael Peters, să conduca negocierile pentru a semna un acord până la sfârșitul anului, a mentionat pentru Reuters o sursă apropiată de conducerea Euronews.

Conform aceleiasi surse, daca se va semna aceasta achizitie, NBC News, ca o parte a NBCUniversal, va investi in Euronews, în timp ce NBCUniversal ar putea folosi tranzacția ca pe un prim pas pentru extinderea operațiunilor sale pe continentul european.

NBC doreste sa cumpere o participatie intre 15 si 30 procente din Euronews.

Un purtator de cuvant al NBC News a confirmat că există "discutii cu privire la potențiale investitii in Euronews și pentru un parteneriat de colaborare între cele două companii", dar nu a oferit alte detalii.

Concepută intital ca un "CNN european" si deținută pe atunci de un consorțiu de canale europene de stat, după sosirea lui Sawiris, televiziunea Euronews nu mai are acum actionari majoritari aceste televiziuni publice. Miliardarul egiptean Naguib Sawiris, care deține 53% din acțiunile Euronews, ca urmare a unei majorări de capital de anul trecut ( de 35 de milioane de euro ), ar rămâne acționar majoritar la Euronews si după posibila tranzactia cu NBCUniversal.

Recent, Euronews a lansat prin satelit versiunea HD pentru Europa, receptionabila gratuit si in Romania.


6 comentarii despre subiectul „Americanii de la NBCUniversal vor deveni acționari la Euronews ?”:
Anonim

Cand apare postul dublat in limba romana ?!...sunt mai multe limbi folosite mai putin cea romana . Cred ca mai repede apre dublarea in limba romana pentru R. Moldova ca Romania e pe la Ecuator .

Anonim

Nu are nimeni de unde sa stie raspunsul la o astfel de intrebare.

Anonim

Din cate stiu TVR 2 transmite zilnic Euronews in limba romana ...30 min, daca nu ma insel ...

Anonim

TVR a transmis si emisiuni de la DW, CNN sau BBC, asta nu inseamna ca DW, CNN sau BBC sunt in limba romana... Cine e interesat de astfel de canale, cred ca are un nivel suficient de cultura sa inteleaga si limba engleza.

Unknown

In mod normal , acest post ar trebui sa aiba dublare si i n limba romana, daca se adreseaza in special Europei si nu Americii , vad ca ceva absolut normal sa aiba limba de dublaj pentru tarile din Europa . Nu contest ca este bine sa fie preluat si de TVR , partial , dar multe persoane , in special cele de varsta a doua nu cunosc limba enleza . Audienta postului ar creste daca ar avea dublaj in limba romana.Dar , poate pe viitor cum spunea cineva , si Romania v-a fi descoperita in Europa

Anonim

Noi abia scoatem capul in lume cu T2 (cu TVR'urile) sau canale HD ...si lumea vrea Euronews dublat in limba Romana ...ok,vom mai astepta ...asa cum se misca tara, asa se misca si partea asta de "tehnologie" in Romania.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile