marți, 17 ianuarie 2017

Est Tv, prin satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade... Est

Televiziunea regională româneasca Est tv a inceput sa emită prin satelitul Eutelsat 16A de la pozitia orbitală 16 grade Est.

Rezolutia transmisiei este SD ( 720 x 576 ), insa pentru receptie sunt necesare receptoare HD, deoarece este utilizat standardul DVB-S2.

Datele de receptie sunt urmatoarele: frecventa 12573, polarizare verticala, SR 8670, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK.


16 comentarii despre subiectul „Est Tv, prin satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade... Est”:
Anonim

Merge si la receptor MPEG2

Anonim

Doar daca are tuner compatibil DVBS2...

Anonim

Tunerul e tuner, modulația este DVB-S2 iar asta implică MPEG-4.

Anonim

@pentru ultimul anonim: Nu neaparat. Eu am vazut canale MPEG2 transmise pe DVBS2, precum si experimental canale MPEG4 transmise pe DVB-S si chiar constant canale HD in MPEG2 pe DVBS ( inclusiv TVR HD transmitea la inceput asa ). Pe DVBS se pot transmite chiar si canale 4K in HEVC. Nu are nicio treaba modulatia cu ce codec alege o televiziune sa foloseasca. Ca asa se foloseste in general acum, adica din ratiuni financiare se utilizeaza de obicei MPEG4 pe DVBS2 si din ratiuni de incopatibilitate a receiverelor DVBS cu MPEG4 se foloseste MPEG2 pe DVBS, e alta treaba, dar nu e obligatoriu. Din punct de vedere tehnic este posibila utilizarea oricarui codec pe orice modulatie de transmisie prin satelit. Dar eu nu am vazut receivere DVBS MPEG2 sa prinda canale pe frecvente ce utilizeaza modulatie DVBS2, indiferent ca sunt canale comprimate MPEG2 sau MPEG4. Ideea e ca daca receiverul nu este DVBS2 sau tunerul - placa - de PC nu este DVBS2, nu va prinde acest canal, asta vroiam sa zic. Nu are rost sa incurci omul.

@Pentru primul anonim: daca ai receptor care nu este DVBS2, ci este doar DVBS, nu te chinui, nu vei prinde acest canal.

Anonim

Pana mai adineauri est tv era la 4,8 est dar avea un sereu foarte slab aici pe 16 grade est are un semnal rezonabil eu am semnal pana la 82 la suta

Anonim

DVB-S și DVB-S2 sunt doar niște nume care definesc un standard (listă de norme care reglementează caracteristicile transmisiei). Sigur că poți face orice combinație de modulare și compresie care din punct de vedere tehnic va funcționa însă clar că acestea nu respectă standardele respective.

Anonim

Pentru doritori văd ca pe sursa King of sat nu apare ceva important dar va informez ca pe satelitul azerspace-1...46est avem mooz dance tv test România și bollywood tv test liber la transmisie frecventa 11095 vertical 30000 fec 5/6 dvb-s2 adevarul este că are un semnal slab dar fără antreruperi de imagine a canalelor respective

Anonim

Da merge

Anonim

Pai EST TV nu s-a inchis anul trecut in august ? Au inceput sa emita iar?

Anonim

Nu s-a inchis defintiv, doar ca nu a mai emis o perioadă.

Anonim

Eu cunosc foarte bine oamenii de acolo, am lucrat cu ei, de aceea stiu ca se inchidea si ca ....probabil...poate il va cumpara cineva. Erau in probleme financiare mari, de aceea intreb. Am crezut ca a trecut altcineva la carma postului tv. Asta se intampla prin august 2016.

Catalin

Pai daca tu cunosti foarte bine oamenii de acolo, intreaba-i si spune-mi si mie care e situatia. In aceasta situatie esti mai avizat ca mine de exemplu sa gasesti acest raspuns, care nu cunosc pe nimeni de acolo. Multumesc.

Anonim

Aici e baiul, ca de atunci din vara, nu am mai tinut legatura cu ei :) O sa dau niste telefoane si sper sa "ne lamurim" :) !

Anonim

Buna ! Folosesc un receiver FTA DVB model ceva mai vechi , ce sanse am sa ma conectez la Eutelsat 16A , mentionez ca pot sa intru pe Hot Bird 13 , dar nu gasesc Eutelsat 16a , unde sa-l caut la 3 grade west (spre Thor de exemplu), poate nu sunt bune cordonatele , are cineva setarile pentru satelit ?

Nelu

Satelitul Eutelsat 16A este la 16 grade Est, deci cauti la 3 grade mai spre Est fata de Hotbird. Frecventele le gasesti aici:

http://ro.kingofsat.net/pos-16E.php

daniel negru

EST TV a fost cumparat de societatea TV SAT 2002 Rm. Sarat , care etine si postul tvsudest

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile