miercuri, 4 ianuarie 2017

Travelxp 4K, o nouă televiziune Ultra HD prin satelit

Travelxp 4K, o noua televiziune Ultra HD, a inceput sa emită in teste prin satelitul Eutelsat Hotbird 13E de la pozitia orbitala 13° Est, urmănd a fi distribuita și către rețele tv prin protocol IP si de tv cablu din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Televiziunea Travelxp 4K se va lansa în această lună si va fi difuzata la 50 de cadre pe secundă, in codec HEVC cu o adâncime de culoare de 10 biți ( 10-bit REC 2020 ) utilizand standardul HDR Hybrid Log Gamma (HLG), dezvoltat de BBC și NHK.

Sistemul HLG permite ecranelor SDR ( Standard Dynamic Range ) să afiseze conținutul HDR.

"Travelxp 4K aduce lumea în casele telespectatorilor, dar la o uimitoare rezoluție si in HDR. 10 biți REC 2020 cu HLG va face experiența de vizionare mai captivantă. Nu este vorba doar despre mai mulți pixeli în 4K, ci si despre pixeli de mai bună calitate. Suntem mândri să consolidăm parteneriatul nostru cu Eutelsat și să beneficiem de cunoștințele vaste ale acestei companii in privința lanțului de radiodifuziune Ultra HD. Această pozitie orbitala a Eutelsat ne oferă acces la o bază etnică diversă si este un pas firesc pentru noi in procesul de extindere, care se va derula rapid. Travelxp 4K va ajunge la telespectatori din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu", a precizat CEO-ul Travelxp 4K, Prashant Chothani.

Desi nu a fost precizat numarul de ore de continut ce va fi difuzat înca de la lansare, CEO-ul TravelXp 4K preciza  pentru presa din India in vara anului trecut că la acel moment erau deja filmate 100 ore de continut in 4K si că mai avea nevoie de încă 50 ore de continut 4K pentru a lansa un viitor canal Ultra HD.

Datele de receptie ale televiziunii Travelxp 4K sunt: satelit Eutelsat Hot Bird 13E (13 °E), frecvența 10727, polarizare orizontală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK, necriptat. Receptia este foarte bună în România cu antenă de 80-90 cm.


25 de comentarii despre subiectul „Travelxp 4K, o nouă televiziune Ultra HD prin satelit”:
Anonim

sunt sanse sa vedem si noi pe cablu acest program ?

Anonim

Orice e posibil, dar pana atunci il poti vedea prin satelit gratuit.

Anonim

Travelxp exista pe Eutelsat 16 A ( codat).A fost FTA înainte!

Anonim

Asta e versiunea 4K, nu e versiunea aceea de pe Eutelsat 16A.

Giony

Il vedem pe satelit , dar in teste . Samsung smart 3 d SUHD JS 8500 - are SDR ? MULTUMESC .

Anonim

Probabil televizorul tau nu are nevoie de SDR, SDR e un format pentru televizoarele care nu au HDR. Probabil televizorul tau are direct HRD.

Giony

Mulțumesc.Se poate sa ai dreptate. Imaginea este mult mai buna decât la celelalte canale 4k pe care le recepționer.

Giony

Sunetul de la TRAVELxp 4k nu poate fi redat printr-un sistem audio . Se aude numai in difuzoarele televizorului .

Anonim

Ce-o fi oare, de nu apare semnal de pe Hot Bird 13 grade est, nici pe unul din transponderi pe 10 727 H 30 000 si 12 539 H 30 000, unde ar fi canalele 4K TravelXP 4K si celelalte? Am testat vineri 06-ianuarie, pe seara. Am o antena buna, Gibertini de 125 cm, receptia am incercat-o direct cu televizorul LG OLED 55EG920V, care, are receptor DVB-S2 cu HEVC. Am obtinut ceva semnal de pe TP-ul de 12 539 H 30 000, cu un receptor separat, dar pe frecventa LNB (Universal 9 535 - 10 700)(din memorie, cam asa ceva). Oricum, pe (Universal 9535-10750) nu avea semnal. Pe acest receiver separat am aceasta posibilitate (Universal 9535-10700). Pe receiverul televizorului nu este si nici nu poate fi introdusa User. Ce-o fi cu aceste frecvente LNB? Trebuie sa mai studiez. Ori nu o fi semnale FTA de pe TP. Poate stie cineva. Astept ceva lamuriri. Multumesc anticipat. Lica.

Nicu

1. Pe alte frecvente de pe Hotbird receptionezi canale necriptate ( SD sau HD ) ? Daca nu, atunci nu e reglata bine antena. Daca da, mergem mai departe la punctul 2.
2. Trebuie sa introduci exact aceste date de receptie manual, daca nu sunt memorate exact asa in televizor ( toate valorile, nu doar unele ). Poti face asta ? M-ar mira sa nu ai aceasta posibilitate la un televizor de acest tip. Daca nu, asta e...

Anonim

Am receptionat canale necriptate SD, HD, chiar si 4K!
Pot introduce manual la TP frecvente, polarizare, sample rate. Privind LNB, sunt niste frecvente predefinite, pot introduce manual orice frecventa, dar nu un domeniu de frecvente, cum ar fi acel (Universal 9535-10700). Daca as sti exact ce frecventa LNB sa introduc, poate ar merge. Cu asta nu sunt eu lamurit, cu frecventa LNB, ce rol are, daca poate fi cauza de lipsa semnal, etc. Nu stiu exact cum functioneaza sistemul. As fi recunoscator macar pentru o sursa mai buna de unde m-as putea informa. Poate totusi mai trebuie umblat la antena, cu toate ca am semnale excelente pe unii transponderi (peste 90 la suta atat la intensitate cat si la calitate semnal).
Cu stima si multumesc pentru promptitudine.

Nicu

Acel interval predefinit de valori de functionare a LNB-ului nu se introduce niciunde in televizor, ar trebui sa fie gata indroduse. Daca ai receptionat alte canale SD sau HD, atunci e clar ca sunt introduse corect, altfel nu receptionai nimic.

Cam acestea sunt valorile de lucru ale unui LNB Universal si nu trebuie introduse niciunde in televizor sau receptor, ar trebui sa fie predefinite deja.

Frecvenţa de intrare (Low Band): 10,7GHz ~ 11,7GHz
Frecvenţa de intrare (High Band): 11,7GHz ~ 12,75GHz
Frecvenţa de ieşire (Low Band): 950MHz ~ 1950 MHz
Frecvenţa de ieşire (High Band): 1100MHz ~ 2150 MHz
Frecvenţă oscilator local (Low Band): 9.75 GHz
Frecvenţă oscilator local (High Band): 10.60 GHz

Alta e problema la tine, dar nu am cum sa imi dau seama. Poate sa fie antena insuficient de bine reglata, de aceea ai semnal pe transpondere cu semnal mai bun, iar pe cele cu semnal mai mic nu ai. Poate sa fie si LNB-ul rotit incorect. Poate sa fie chiar si defect partial. Poate sa fie si alte cauze. Dar in niciun caz nu are treaba cu introducerea undeva in televizor a acelor valori predefinite de lucru a LNB-ului.

Giony

Cum sa introduci link-ul în televizor ? Am patru antene ,un diseca și cobor semnalul pe un singur cablu . Recepționer peste 3000 canale și sa și hd

Anonim

Ce link ?

Anonim

Atat la televizorul cu recetie DVB-S2, cu HEVC, cat si la receiverul DVB-S2, fara HEVC, pe care le am si la care testez, se pot alege diferite frecvente LNB prestabilite sau exista posibilitatea de a introduce valori utilizator (user).
De vreo 2-3 ani, de cand folosesc receiverul DVB-S2, am intalnit situatii cand, pe anumite frecvente LNB prindeam unele canale (aveam semnal de la TP) si nu prindeam alte canale decat dupa ce schimbam frecventa LNB pe alte valori. Deci, nu stiu cum sa ma fac mai inteles, exista mai multe variante de frecventa LNB care pot fi setate, la alegere, de catre utilizator. Ba mai mult, pot fi introduse valori de frecvente LNB de catre utilizator. La televizor la fel. Oricum nu mi-e clar, si oricum cred ca ar mai trebui umblat si pe la antena, inclusiv rotirea LNB-ului.
Ceea ce as vrea sa stiu, este daca intr-adevar se pot receptiona acele canale 4K necriptate, introduse recent pe Hotbird 13 grade est. Sa nu cumva sa nu mai fie, poate nu sunt permanent fiind in faza de teste.

Anonim

Si eu cred ca ai probleme la reglajul antenei sau al LNB-ului, din moment ce recptionezi unele canale sd sau hd, nu mai trebuie setat nimic la lnb in tv.
De asemenea, iti pot confirma ca respectivele canale se pot receptiona 100%, eu le receptionez chiar acum cu antena de 80 cm offset si canelele sunt necodate.

Ca idee generala, astfel de canale 4K sunt mai multe pe diversi sateliti. Unele sunt in teste, altele nu mai sunt in teste, unele se vor coda, altele nu se vor coda, altele deja emit in flux continuu necodat sau codat. In 5 ani vor fi zeci de astfel de canale 4K.

Giony

Pe hotbird și astra 19,2 E recepționer peste 15 canale 4 km. Este adevărat toate sunt în teste . Patru emit continuu , dar sunt codate

Anonim

Schimba LNB-ul cu altul mai bun, daca spui ca ai des astfel de probleme. Eu am un singur LNB Single Inverto Black care merge si pe receptor, si direct pe tv si pe placa Skystar de PC si nu a trebuit sa schimb niciodata vreo setare de frecvente a LNB-ului si prind toate canalele in banda Ku.
Si am mai avut in trecut vreo 5 LNB-uri, nici la acelea nu schimbam setarea de frecvente a LNB-ului ca sa receptionez anumite canale, indiferent e canal cautam. Si am deja vreo 15 de ani de cand am pasiunea asta cu satelitii si nu am avut problema asta...

Giony

Comentariu corect și explicit

Giony

Din ce localitate ești? Eu am patru antene pe bloc și de 6 ani n-am schimbat link-urile. Merg struna .

Giony

Pe canalul TRAVELxp 4k rulează si alte materiale in afara videoclipului obisnuit . Din cand in cand pe ecran apare inscriptia : world's first 4k HDR channel / vide color gamut / HLG HDR .

Anonim

Gata, azi a fost codat si asta...

Anonim

Majoritatea se vor cripta din păcate. Sunt curios cât mai rămâne la liber Fashion 4K. Tot așa a fost la liber și Insight UHD dar apoi evident s-a criptat.

Giony

Cred ca nu ruleaza. Atunci cand este codat se afiseaza - semnal demodulat.

Giony

Deocamdata mai ruleaza necodat:Test 2,FTV UHD ,HOTBIRD 4K 1,SES UHD DEMO,ASTRA UHD DEMO ,PEARL TV 4K UHD,FASHION 4K,UHD 1 si SES UHD DEMO CHANNEL . Va ramane necodat PEARL TV 4K UHD intrucat este un canal commercial.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile