sâmbătă, 22 aprilie 2017

Orange va virtualiza receptoarele Livebox

Compania Orange dorește ca receptoarele sale să se transforme în dispozitive virtuale, eliminând complet în următorii cinci ani funcția de recepție tv din dual-box Livebox. El a spus că Orange utilizează în prezent Livebox pentru a îndeplini două funcții: conectivitate - distribuție și stocare a conținutului TV și media. El a spus că Orange intenționează ca în viitor să utilizeze dispozitivul doar pentru a asigura conectivitatea cu alte funcții din rețea. Orange își va dubla capacitatea de transfer de date, pentru a face față schimbării.

Intervievat de televiziunea O1net la evenimentul "Show Hello", Stéphane Richard ( CEO al Orange ) a declarat că virtualizarea va fi o "revoluție în arhitectura sistemului".

"Următorul receptor de la Orange va fi de fapt un alt pachet", a mai precizat Stéphane Richard, adăugând că serviciile de televiziune vor fi livrate prin tehnologia Cloud. Compania va începe procesul de virtualizare a receptoarelor de anul viitor. Schimbarea va fi gestionată treptat, însă în "trei până la cinci ani" nu va mai exista un al doilea receptor în casele acestor abonați.

Orange a declarat că intenționează să transfere servicii și funcționalități de la receptoarele actuale la servere aflate la distanță in rețea, permițând utilizatorilor să le acceseze și să le administreze de oriunde s-ar afla.

Compania a spus că virtualizarea va elimina constrângerile materiale, permițând partajarea datelor, a resurselor tehnice și a serviciilor de la un dispozitiv Livebox la altul printr-o conexiune securizată de Orange.

În Franța, de anul viitor, Orange intenționează sa mute funcționalitatea DVR în Cloud, urmând unui proiect pilot din România și unei lansări în Polonia în cursul acestui an.

Orange a lansat cea mai recentă versiune a dispozitivului său Livebox în luna mai a anului trecut. Acest receptor este compatibil cu tehnologia Ultra HD și include un hard disk de 1 TB.

Stéphane Richard a respins ideea că Orange ar trebui să adopte o strategie de producție a propriului său conținut exclusiv, concentrându-se în schimb pe achiziția de conținut în calitate de distribuitor. Cu toate acestea, el a spus că reînnoirea contractului Orange cu HBO pe bază exclusivă a fost o dovadă a forței OCS.

În plus față de virtualizarea Livebox, Orange a anunțat un nou asistent de voce, Djingo, care poate fi folosit pentru redarea de programe sau pentru pornirea sau controlul altor dispozitive din casă. Djingo este disponibil prin telecomanda celui mai recent receptor de televiziune al Orange și vine cu un difuzor propriu ce poate să fie controlat prin voce sau text.

Orange s-a ramificat de asemenea în noi domenii, inclusiv în domeniul bancar, lansând Orange Bank, un serviciu mobil care va fi disponibil pentru publicul larg în Franța începând cu luna iunie.


Niciun comentariu despre subiectul „Orange va virtualiza receptoarele Livebox”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile