luni, 22 mai 2017

Lansare cu succes pentru SES-15, primul satelit SES pe Soyuz

SES (Euronext Paris și Bursa de Valori Luxemburg: SESG) anunță printr-un comunicat remis către HD Satelit lansarea cu succes a satelitului SES-15, la bordul unei rachete Soyuz, din Centrul Spațial Kourou, Guiana Franceză. Acesta este primul satelit SES lansat cu o rachetă Soyuz pentru o misiune de transfer pe orbita geostaționară.

SES-15 transportă o încărcătură hibridă, cu fascicule largi în bandă Ku și capacitate satelitară cu randament ridicat (HTS), cu conectivitate la porți de acces în bandă Ka. Primul satelit hibrid SES va fi amplasat pe poziția orbitală 129 grade vest și este echipat cu 16 transpondere în bandă Ku (echivalentul a 36 MHz), precum și capacități HTS pentru a deservi America de Nord, Mexic, America Centrală și Insulele Caraibe.

Încărcătura cu randament superior a SES-15 va permite o acoperire optimizată și flexibilă pentru majoritatea furnizorilor de conectivitate și divertisment în zbor (IFC/IFE), cum ar fi Global Eagle Entertainment, Gogo și Panasonic Avionics. În plus, SES-15 are un fascicul larg special creat pentru a permite furnizorilor de IFC/IFE să ofere conținut în direct pe toate rutele liniilor aeriene din SUA, inclusiv în Hawaii și Alaska, precum și Canada, insulele Caraibe și Mexic. Această combinație unică de fascicule permite furnizorilor de IFC/IFE să își optimizeze capacitatea HTS pentru trafic internet și acoperirea cu fascicul larg pentru transmiterea de conținut.

În plus, satelitul va permite funcționarea rețelelor VSAT și altor aplicații din sectorul guvernamental și maritim care necesită trafic superior.

SES-15 va transporta și o încărcătură WAAS (Wide Area Augumentation System), care va permite Administrației Americane a Aviației (FAA) să extindă capacitatea GPS (Sistem de poziționare globală) pentru a îmbunătății exactitatea, integritatea și disponibilitatea sistemului pentru industria aviației.

Pentru ridicarea și manevrele în orbită, satelitul este echipat cu un sistem de propulsie electric.

“Satelitul S-15, lansat cu succes, este primul dintre cei trei sateliți hibrizi cu fascicul larg și randament superior pe care intenționăm să îi lansăm. SES-15, alături de satelitul SES-14, care urmează a fi lansat în curând, și sateliții noștri deja aflați în orbită, oferă cea mai solidă platformă de conectivitate aeronautică din America de Nord,” a declarat Martin Halliwell, SES Chief Technology Officer.

“SES-15 ne permite o mai mare capacitate de a furniza servicii de ultimă generație pe piețe cu un consum intens de date, cum ar fi piața comunicațiilor în bandă largă maritime și corporate.”

“SES este un partener de cursă lungă și ne bucurăm să fim parte a misiunii sale de a deservi piețele de date și aeronautice, aflate în continuă evoluție, prin lansarea cu succes a satelitului SES-15 la bordul unei rachete Soyuz,” a declarat Stephane Israël, Arianespace Chief Executive Officer.

Pentru informații suplimentare despre SES-15, vizitați: www.ses.com/newsroom/launch-ses-15.

Despre SES

SES este liderul mondial al transmisiunilor prin satelit și este primul operator care oferă servicii diferențiate și scalabile de tip GEO-MEO (orbită georsaționară și orbită medie) cu peste 50 de sateliți georstaționari și 12 sateliți de orbită medie. SES se concentrează pe valoare adăugată, soluții end-to-end pentru patru verticale (Video, Companii, Mobilitate și Soluții Guvernamentale). Oferă soluții de comunicații prin satelit pentru radiodifuzori, producători de conținut și operatori de telecomunicații, guverne și instituții și pentru afaceri la nivel mondial. Portofoliul SES include sistemul de sateliți ASTRA, care are cea mai mare rețea de distribuție DTH din Europa și O3b Networks, un operator de servicii de comunicații electronice. O altă componentă a SES, MX1, este lider în oferirea de servicii media care oferă o suită completa de servicii inovative digitale. Mai multe informații găsiți pe www.ses.com.


Niciun comentariu despre subiectul „Lansare cu succes pentru SES-15, primul satelit SES pe Soyuz”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile