vineri, 30 iunie 2017

Satelitul Hellas Sat 3 a fost lansat cu succes

Racheta purtătoare Ariane 5 a lansat cu succes satelitul Hellas Sat 3, care va extinde distribuția de servicii de televiziune și de telecomunicații DTH ( inclusiv video HD și UHD ) în Europa, Orientul Mijlociu și Africa sub-sahariană. Va oferi de asemenea servicii de comunicații între Europa și Africa de Sud.

Christodoulos Protopapas, CEO al Hellas Sat, a felicitat compania Arianespace pentru lansarea cu succes a satelitului Hellas Sat 3 și a precizat că așteaptă cu nerăbdare lansarea următorului satelit (Hellas Sat 4), programată într-o viitoare misiune a Arianespace (din anul 2018). Sateitul este parte a unei flote detinuta in majoritate de Arabsat. Organizația spațială greacă a păstrat o participație minoritară în operatorul de satelit Hellas Sat, după ce compania greacă OTE și-a vândut operațiunile prin satelit către Arabsat în anul 2013, pentru suma de 208 de milioane de euro.

Hellasat Sat 3 are 47 transpondere in banda Ku, unul in banda Ka si capacitate suplimentară în banda L si Ka pentru satelitul Inmarsat EAN. Durata estimată de utilizare este de 16 ani si 6 luni. Hărțile cu acoperirea cu semnal a fasciculelor satelitului le găsiți AICI.

Satelitul are 5780 kg și a fost fabricat de Thales Alenia Space folosind platforma sa Spacebus 4000C4. Satelitul va furniza servicii de la poziția orbitală 39 de grade Est, prin care emite și DTH-ul românesc Telekom Tv.


5 comentarii despre subiectul „Satelitul Hellas Sat 3 a fost lansat cu succes”:
Anonim

asteptam si apoi vedem cum e alba sau neagra

Anonim

Cei de la Bulsatcom(Bulgaria)tocmai si-au lansat propriul satelit Bulgaria-Sat 1, si probabil vor pleca curand de pe Hellas-Sat 2/3.

Anonim

bulgarii estimeaza ca antenele de pe hellasat vor fi mutate pe noul satelit bulgariasat 1 in circa 5 ani.deci va mai dura pana cand bulgarii vor parasi pozitia 39 e.

Anonim

Hellas Sat 3 de la 39° E a inceput primele teste pe frecvența 12,139 GHz, polarizare V. Acum este cu SR 28332, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK, dar se tot schimba, ca se fac teste.

Anonim

Hellas Sat 3, teste si pe 12,117 GHz, polarizare orizontala, SR 28327, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK, FTA.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile