duminică, 24 decembrie 2017

NVIDIA nu va mai actualiza driverii video pe 32 biți

NVIDIA a anunțat că versiunea 390 a driverilor plăcilor sale video va fi ultima compatibilă cu sistemele de operare pe 32 de biți. Aceasta nu este o surpriză, tot mai multe persoane folosind sisteme de operare pe 64 de biți.

Totuși, există utilizatori și organizații care încă folosesc sisteme de operare pe 32 biți. Dar dacă aveți nevoie în viitor de update pentru driverii plăcilor grafice NVIDIA, probabil că este timpul să instalați versiunea pe 64 biți a sistemului dvs. de operare, dacă este posibil (în unele cazuri este necesar și upgrade hardware).

Versiunile ulterioare de driveri nu vor funcționa și nici nu se vor instala pe sistemele de operare pe 32 de biți*. Repararea erorilor, optimizările pentru jocuri și de alte tipuri, precum și noile caracteristici nu vor mai fi lansate pe 32 biți. Decizia afectează următoarele sisteme de operare: Microsoft Windows 7, Microsoft Windows 8 / 8.1, Microsoft Windows 10, Linux și FreeBSD.

*Ca excepție, NVIDIA intenționează totuși sa ofere update-uri de reparare a problemelor critice de securitate ale driverilor pe 32 biți, însă doar până în ianuarie 2019.


12 comentarii despre subiectul „NVIDIA nu va mai actualiza driverii video pe 32 biți”:
Anonim

Limitările versiunilor de Windows pe 32 de biți sunt cunoscute, cea mai drastică fiind cea de recunoaștere a memoriei interne numai până la 4 GB RAM. În prezent calculatoarele, mai ales cele folosite în grafică, media și gaming, au trecut cu mult peste acest prag de 4 GB, deci driverele NVIDIA pe 32 de biți nu mai sunt folosite, sunt inutile.

Anonim

Da, dar unii mai au si calculatoare vechi care nu au procesoare compatible cu 64 bits, dar totusi au placi de la Nvidia.

Anonim

sunt copii care au calculatoare vechi si vor sa joace si ei jocuri mai tari si poate nusi permit o placa mai scumpa

Max

Vrei sa spui ca nu isi permit un calculator mai bun, unul cu procesor x64. Nu conteaza ce placa video de la nvidia este instalata, calculatorul trebuie schimbat daca nu suporta sistem de operare pe 64 biti, pentru a beneficia de updateuri de la nVidia.

Oricum, jocurile mai vechi vor merge si cu acest ultim driver de la nvidia, chiar fara noi updateuri. Jocurile tari si noi oricum nu vor merge pe calculatore vechi, indiferent ca ai sau nu updateuri lunare noi.

Anonim

Pentru cei care au calculatoare mai vechi, actualele drivere rămân funcționale, deci nu e nici o problemă.

Anonim

Desigur ca raman functionale si pe 32 bits, dar nu se mai ofere updateuri, deci nu se mai imbunatatesc pentru noi jocuri, nu se mai adauga noi tehnologii si functii si nu se mai repara erorile, iar din ianuarie 2019 nu se mai ofera nici macar updateuri de securitate.

Gabriel

Un lucru bun, cine are un sistem mai vechi cu o placa Nvidia mai veche nu are rost sa instaleze ultimul driver aparut pe site din moment ce driverul DEJA instalat merge

Anonim

Ba din contra, e recomandat sa ai cea mai noua versiune a driverului, mai ales daca esti pasionat de jocuri.

Gabriel

Recomandat este sa lasi driverul in pace daca-ti merg jocurile. Update se face NUMAI daca schimbi alte componente din sistem cum ar fi placa de baza si procesorul.

Renno

Gabriel, nu este deloc adevarat ce spui tu, din pacate esti dezinformat. Updateurile aduc imbunatatiri de stabilitate si performanta si nu se fac doar daca schimbi placa de baza sau alte componente din sistem. Citeste orice changelog la orice driver video de la nVidia si vei vedea ce ofera updateurile. De exemplu:

What’s New in Version 385.69 WHQL

Provides the optimal gaming experience for Project Cars 2, Call of Duty: WWII open
beta, Total War: WARHAMMER II, Forza Motorsport 7, EVE: Valkyrie - Warzone, FIFA
18, Raiders of the Broken Planet, and Star Wars Battlefront 2 open beta.

This driver adds security updates for driver components.

Si multe alte imbunatatiri.

Aici aici lista completa ce face un update, si astea sunt doar la un singur update de driver:

https://us.download.nvidia.com/Windows/385.69/385.69-win10-win8-win7-desktop-release-notes.pdf

Gabriel

Daca o placa video atat poate sa duca (dpdv al parametrilor tehnici) ce imbuntatiri mai poate sa-ti faca un driver? Ce specifici acolo este adevarat numai ca vezi driverul acela este pentru mai multe modele (driver general) si NUMAI pe anumite modele le "imbunatateste" cum asa bine ai precizat. Sa nu-mi zici ca o placa video de 5 ani vechime daca bagi ultimul driver duce jocurile specificate de tine

Anonim

Gabriel, updateurile imbunatatesc FPS la multe jocuri, am verificat personal de multe ori asta. In plus, pot repara si alte erori, ale unor jocuri care nu pornesc deloc fara update driver video, dar si alte aspecte, de exemplu erori in redarea de video, blue screen etc.

De remarcat ca stirea asta se refera si la updateurile pentru placi foarte noi, chiar si de ultima generatie. Inclusiv pentru acestea nu vor mai exista drivere video pe 32 biti, nu doar pentru placile vechi.

Ideea e ca trebuie sa trecem la 64 de biti, daca PC-ul permite, te asigur ca din punctul meu de vedere e o mare problema sa ai un driver video mult timp neactualizat. Tu poti sa il ai instalat pe cel cu care vine placa video din fabrica pe CD, e alegerea ta, dar nu si a mea.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile