joi, 22 februarie 2018

Noul standard HbbTV 2.0.2 oferă compatibilitate pentru HDR, HFR și NGA

Asociația HbbTV, o inițiativă globală dedicată furnizării unui standard deschis pentru servicii de televiziune și internet prin intermediul televizoarelor conectate și a set-top box-urilor, a confirmat disponibilitatea imediată a HbbTV 2.0.2.

Această actualizare a celei de-a doua versiuni a caietului de sarcini permite aplicațiilor HbbTV să beneficieze de noile tehnologii video și audio "Ultra High Definition", cum ar fi High Dynamic Range, High Frame Rate și Audio Next Generation, livrate ca servicii de streaming, folosind MPEG-DASH.

Mai exact, noua versiune aduce următoarele îmbunătățiri conținutului HbbTV:

- High Dynamic Range (HDR), care crește semnificativ raportul de contrast în conținutul video, producând imagini mai clare și mai vii. Specificația suportă atât codificarea hibridă log gamma (HLG), cât și codificarea perceptuală a cuantificatorului (PQ).
- Rata ridicată a cadrelor (HFR), care crește de la 50/60 cadre pe secundă la 100/120 fps. Tehnologia HFR oferă imagini mai clare ale obiectelor în mișcare, utilă mai ales în transmisiile evenimentelor sportive.
- Tehnologii audio de ultima generație (NGA), care acceptă sunet bazat pe obiecte sau scenă, pentru o experiență audio mult mai bună. Specificația acceptă atât AC-4, cât și MPEG-H.

Specificația HbbTV 2.0.2 se afla în curs de dezvoltare din octombrie 2017. Multe dispozitive HbbTV suportă deja aceste tehnologii, dar nu a existat niciun mod standardizat de utilizare a acestor caracteristici. Noua specificație definește un mecanism comun, un standard pentru accesarea acestora din aplicațiile HbbTV.

Pentru a promova interoperabilitatea noilor caracteristici suplimentare, Asociația HbbTV va furniza teste care sunt planificate să fie disponibile la timp pentru produsele care vor fi lansate în primăvara anului 2019.


Niciun comentariu despre subiectul „Noul standard HbbTV 2.0.2 oferă compatibilitate pentru HDR, HFR și NGA”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile