joi, 15 martie 2018

A fost lansat RASPBERRY PI 3 versiunea B+

Raspberry Pi este denumirea unei serii de computere mici, cu o singură placă, dezvoltate în Regatul Unit de către Fundația Raspberry Pi pentru a promova predarea informaticii de bază în școli și în țările în curs de dezvoltare. Modelul original a devenit mult mai popular decât se anticipase, fiind vândut în afara pieței țintă, pentru utilizări precum robotica sau altele, inclusiv pentru aplicații utilizate în scop de divertisment. Pe lângă sistemul de operare oficial Raspbian, pentru placile Raspberry Pi există o mulțime de alte sisteme de operare gratuite, inclusiv Ubuntu MATE, Windows 10 IoT Core, RISC OS sau distribuții specializate pentru playerul media Kodi.

Fundația Raspberry Pi a vândut peste 14 milioane de plăci DIY cu prețuri mici, iar acum a îmbunătățit modelul Raspberry Pi 3 în privința procesorului și conexiunii la internet. Modelul B+ are un procesor Quad-core Broadcom BCM2837B0 de 1,4 GHz (la modelul Pi 3 este procesor BCM2837 de 1,2 GHz), care crește puterea de calcul și este mai eficient termic.

Pentru proiectele care necesită viteze mai mari la internet, modelul B + furnizează conectivitate wireless pe 2,4 GHz și 5 GHz și conexiune ethernet prin USB 2.0, care suportă până la 300 Mbps (de trei ori mai mare decât viteza plăcilor anterioare). Suportul pentru Bluetooth 4.2 și Bluetooth Low Energy facilitează interacționarea cu alte dispozitive.

Modelul B+ are și Power over Ethernet (PoE), care până acum nu a fost oficial susținut. Fundația Raspberry Pi va lansa propriul său PoE HAT dedicat, în viitorul apropiat.

Modelul B+ are aceleași dimensiuni cu modelele anterioare. Prețul rămâne același, ceea ce înseamnă că va costa aproximativ 30 euro la furnizori și estimativ 160-170 lei în magazine online din România.

Mai jos găsiți cateva specificații ale versiunii B+:

- Broadcom BCM2837B0, Cortex-A53 (ARMv8) 64-bit SoC @ 1.4GHz
- 1GB LPDDR2 SDRAM
- 2.4GHz li 5GHz IEEE 802.11.b/g/n/ac wireless LAN, Bluetooth 4.2, BLE
- Gigabit Ethernet prin USB 2.0 (maxim 300 Mbps)
- Extended 40-pin GPIO header
- HDMI marime standard
- 4 conectori USB 2.0
- conector CSI pentru a conecta o cameră
- conector DSI pentru a conecta un touchscreen Raspberry Pi
- conexiune ieșire stereo și conexiune video compozit
- conector Micro SD pentru stocare date și pentru încărcare sistem operare
- Intrare de alimentare 5V/2.5A DC
- suportă Power-over-Ethernet (PoE) (necesită PoE HAT separat)


6 comentarii despre subiectul „A fost lansat RASPBERRY PI 3 versiunea B+”:
Anonim

Se pot vedea filme sau folosi ca un smart pe un TV?

Anonim

Daca instalezi Windows sau Linux pe PC si conectezi PC-ul la Tv, poti vedea filme? E acelasi lucru, e ca o placa de baza a unui computer, doar ca mai mic si mai ieftin, si are si procesor si RAM si placa video. Alimentator si card de memorie iti cumperi separat, iar sistemul de operare dorit si aplicatiile necesare ti le instalezi separat.

Anonim

Pai asta ma interesa, daca pot rula material video sau sa navighez pe net. Pare tare chestia si pare ceva de viitor. Are sanse sa puna la pamant actualele sisteme desktop

Anonim

Nu e ca un player video pe care il cumperi gata pregatit si functioneaza direct, dar poate deveni asta si chiar mai mult, cu putina pricepere si studiu. Si intr-adevar, daca te pricepi si te intereseaza, il poti folosi pentru a transforma televizorul intr-unul pe care utilizezi functii mai smart chiar decat ale unui televizor smart. Dar numai daca te princepi si ai rabdare sa studiezi. Desigur, il poti folosi si pentru alte proiecte interesante si mai evoluate, nu doar ca player video. Exista comunitati si forumuri dedicate pentru Raspberry Pi, de unde poti invata.

andreicon

pentru content video recomand osmc:

https://osmc.tv/

folosesc rpi 3 cu osmc in regim "always on" de aproape 2 ani si bate orice tizen sau webos pentru ca e super customizabil

panseluta

vezi ca exista OPENELEC, un sistem de operare gandit special pentru Kodi. practic cand pornesti jucaria, iti intra direct in Kodi. am asa ceva acasa, legat la retea, si folosesc fisierele din retea. merge super.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile