duminică, 1 aprilie 2018

"DAB + este singurul succesor practic al FM", au decis autoritățile olandeze

În urma unei reclamații, Comitetul de reglementare pentru publicitate (RCC) din Olanda a investigat o campanie publicitară de promovare a radioului digital (DAB +) și a ajuns inițial la concluzia că este publicitate mincinoasă.

Comitetul a considerat că de fapt campania publicitară poate fi percepută ca fiind înșelătoare de către consumator. Plângerea se referă la o campanie de publicitate a organizației Digital Radio NL, în colaborare de NPO, Asociația Radiourilor Comerciale (VCR), Fundația Regională a Audiovizualului (RPO) și Ministerul Economiei din Olanda.

Plângerea viza o frază din campania publicitară, care preciza că DAB + este succesorul digital al radioului FM. Potrivit reclamantului, aceasta frază este incorectă și, prin urmare, înșelătoare. Plângerea a atenționat că DAB+ nu oferă deocamdată aceeași acoperire cu semnal ca posturile de radio analogice FM și că ar reprezenta doar o alternativă la radioul analogic.

Ca urmare a deciziei, Digital Radio a schimbat fraza din campania publicitară și a promovat DAB+ ca fiind "o alternativă digitală la FM".

Dar nu a abandonat și a făcut apel împotriva deciziei, iar Comitetul de reglementare s-a răzgândit, concluzionând că de fapt campania nu este publicitate mincinoasă: "Digitalizarea transmisiilor în eter are loc în întreaga lume. DAB + este singurul succesor practic al FM", a motivat Comitetul în decizia emisă ulterior.


Desigur, mai există si varianta radio-urilor online, care este mai rapid si mai ieftin de implementat.


Un comentariu despre subiectul „"DAB + este singurul succesor practic al FM", au decis autoritățile olandeze”:
Anonim

Sfârșitul difuzării AM a postului de radio KBC din Țările de Jos se apropie. Transmisiile in AM vor fi întrerupte definitiv de la 1 iulie 2018 si postul de radio olandez va fi transmis doar in DAB+.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile