luni, 29 octombrie 2018

Digi 4K, prima televiziune Ultra HD românească

S.C. RCS&RDS SA a solicitat CNA-ului o licență audiovizuală cu difuzare prin satelit pentru o nouă televiziune cu denumirea de "DIGI 4K". Din denumire se subînțelege că este o televiziune Ultra HD, ce va fi difuzată probabil în rezoluție 3840 × 2160.


Solicitarea pentru Digi 4K este pentru licență cu difuzare prin satelit. Vom reveni cu o actualizare detaliată, după ședința de marți, 30 octombrie 2018.

UPDATE 30 octombrie 2018

Estimativ, în prima parte a lunii noiembrie 2018, ideal pe 8-9 noiembrie, canalul generalist Digi 4K va fi lansat, au estimat reprezentanții RCS RDS în timpul ședinței, răspunzând întrebărilor membrilor CNA. Dar nu este o perioadă calendaristică exactă, deoarece lansarea va depinde de mai mulți factori. Licența a fost aprobată în unanimitate de către membrii CNA. Vom prezenta mai jos o sinteză a informațiilor oferite de RCS RDS în ședința CNA.

Membrii CNA a confirmat că RCS RDS a solicitat licența audio-vizuală pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe Digi 4K. Zona de difuzare este națională și internațională (statele din Europa Centrala și de Sud-Est). Tematic, canalul este încadrat în categoriile Divertisment, Sport, Muzica, Documentare și Filme, cu 100% producții audiovizuale ale altor producători. Emisia este de 24 ore pe zi, reluările fiind estimate la 8 ore pe zi. Investițiile totale inițiale sunt de 220.000 euro, din resurse proprii.

"În primul rând, vă mulțumim pentru că ne-ați primit înainte de Black-Friday, deoarece atunci se vor vinde multe televizoare 4K. Ne-am aliniat unui trend care este mai mult decât evident în întreaga industrie. Calitatea programelor tinde să crească și din punct de vedere al valorii conținutului, dar cel mai vizibil datorită impactului tehnologiei. Dacă ne uitam în jurul nostru, de curând în Serbia s-a lansat un canal 4K. Este admirabil că există o dorință de a se alinia și acolo cu tehnologia 4K. Pentru noi a fost logică această inițiativă, deoarece suntem agregatori de conținut, avem canale proprii, după cum bine știți. În privința conținutului de sport, după cum ați văzut în grilă, vom avea transmisii live, ceea ce va avea sens din punct de vedere editorial. Restul de programe va fi mixat, fiind format din programe de documentare, de factual și muzică. Grila va fi de 24 ore din 24 ore", au explicat reprezentanții RCS RDS.

"După cum ați citit în prezentare, Digi 4K este un canal experimental, întrucât nu știm cum va reacționa publicul. Va fi un canal pay-tv, premium, pe care îl vor putea accesa cei care au la dispoziție tehnologia necesară. Pe lângă imagine, telespectatorii vor beneficia și de Dolby-Surround, va fi cel puțin Dolby 5.1 pentru acest canal. Materialele 4K, în special cele de calitate, vin de obicei cu sunet Dolby. La meciuri e destul de complicat și costisitor sa amplasezi o astfel de instalație de sunet. Transmisiile live vor fi în pricipal de la competițiile pe care Digi Sport le are deja achiziționate. Vor fi meciuri în special din UEFA Champions League, dar și din campionatul Franței și Spaniei. Vor fi difuzate și producții despre natură și faună, dar și despre tehnologie, arhitectură și turism, astfel încât experiența 4K să aibă sens în momentul în care vrei să vezi detalii ale imaginii. Așadar, ideea nu este doar de a oferi o actualizare tehnologică, ci și un conținut pe care publicul din România nu avea cum să îl vizioneze, nici măcar prin internet, în varianta 4K. În proporție de 80% va fi conținut nou, iar 20% vor fi programe care încă sunt în licență pe canalele documentare, dar vor avea versiunea lor în 4K. Nu vor fi știri în grilă", au mai spus unul dintre reprezentanții RCS RDS, care a fost însoțit de Bogdan Chirițoiu, managerul de proiect.

"Digi 4K este post nou, un proiect realizat deocamdată sa rămână în doar România cel puțin 1 an de zile. Vom vedea cum va evolua. Este un proiect realizat pentru noi, pentru RCS RDS, dar în funcție de solicitări, vom decide ulterior dacă va fi oferit și în alte teritorii. Noi intenționăm să-i dăm drumul în prima perioadă a lunii noiembrie, în jur de 8-9 noiembrie... Am vrea noi, ideal.  Acum trebuie să vedem, în funcție și de licențiere și de... Încă nu a fost stabilită politica comercială de cumpărare a accesului la Digi 4K, dar va fi probabil cum se iau în prezent abonamentele pentru Film Now sau pentru HBO: abonatul care are televizor 4K bifează și 4K" , au mai explicat reprezentanții RCS RDS.

"Am gândit programul pe trei paliere: sport, documentar și muzică. Documentarele vor reprezenta aproximativ 40-45% din programe. Din acest procent de 40-45%, putem sa preluăm 20% programe de la canalele existente, deoarece în acest procent le vom avea disponibile și în versiune 4K. Restul de programe pe care le avem deja licențiate pentru cele trei televiziuni de documentare nu sunt disponibile și în versiune 4K, deci aceste documentare nu le vom difuza pe Digi 4K. Muzica este în curs de achiziție: sunt clipuri muzicale și din România, dar în principal externe, care sunt produse în 4K nativ. Noi nu avem un car de reportaj 4K, iar cele actuale nu pot fi utilizate pentru Digi 4K. Dar piața 4K, și mă refer în special la producție, este în creștere. Însă nu a ajuns la un astfel de apogeu încât să putem sa cumpăram o singură licență pentru o producție, pe care să o utilizăm pe toate canalele pe care le deținem. Ar fi ideal să avem o singură licență și sa nu sub-licențiem același program. Același lucru se întâmplă și pentru cele doua teritorii, România și Ungaria. Nu putem să cumpărăm aceeași licență pentru cele două teritorii, din cauză că piața maghiară de documentare este mult mai activă decât cea româneasca. De exemplu, dacă vom cumpăra un documentar pentru România, este posibil sa nu avem același documentar disponibil pentru cumpărare și în Ungaria. Avem contrate diferite pentru România și Ungaria. De aceea, titlurile difuzate pe două canale documentare, din cele două țări, pot să fie diferite. La fel va fi și situația pentru canalele de documentare HD și televiziunea Digi 4K", au mai spus reprezentanții RCS RDS.

Nu a fost explicat în ședință de ce a fost solicitată licență cu difuzare prin satelit, și nici de ce nu a fost solicitată și o licență cu difuzare prin cablu (sau doar prin cablu), deși reprezentanții CNA au adresat această întrebare. De asemenea, nu a fost explicat nici dacă Digi 4K va fi o preluat de pe satelit și retransmis prin cablu (deși printre dotările tehnice declarate la CNA există encoder pentru distribuția în rețeaua de cablu tv și tv prin protocol IP, deci probabil Digi 4K va fi disponibil prin cablu TV). În acest caz, al unei posibile redifuzări prin cablu, nu a fost explicat dacă lansarea, estimată în prima parte a lunii noiembrie, va fi doar în București sau la nivel național. Membrii CNA nu au întrebat dacă transmisia 4K va fi HDR / HLG, și nici reprezentanții RCS RDS nu au menționat în ședință acest detaliu tehnic.

UPDATE 23 noiembrie 2018: Au început testele pentru televiziunea Digi 4K. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 6 decembrie 2018: Digi 4K se va cripta și va costa 5 lei lunar, din 1 februarie 2019. Mai multe detalii găsiți AICI.

UPDATE 7 decembrie 2018: Digi 4K finalizează testele. De astăzi intră în vigoare grila oficială. Mai multe detalii găsiți AICI.

UPDATE 9 decembrie 2018: Televiziunea Digi 4K are acum și EPG.

UPDATE 4 februarie 2019: Televiziunea Digi 4K a fost criptată. Detalii găsiți AICI.


90 de comentarii despre subiectul „Digi 4K, prima televiziune Ultra HD românească”:
Anonim

un lucru bun sa vedem numele postului sii daca o sa poata veddea postul in afara televizorelor 4 k

cg

@Anonim, care ar fi logica lansarii unui post 4K, sa fie vizionabil pe televizoare SD sau HD? Nu e nicio logica, niciun castig de calitate a imaginii. Va fi pentru televizoarele 4K.

CsMisi

cg daca va fi un canal generalist sunt sigur ca o sa avem si rezolutii inferioare

Anonim

Digi 4K nu va fi disponibil in rezolutie 4K pe televizoare SD sau HD. RCS poate sa ofere si versiune downscaled SD/HD pentru cei care nu au televizoare 4K, nu le interzice nimeni, dar imaginea nu va fi 4K, degeaba spera cei cu televizoare SD/HD ca vor vedea acest canal la rezolutie 4K.

Anonim

De ce mai asteptati dupa numele postului, cand scrie clar ca numele postului va fi "Digi 4K"? :-)

Anonim

Ce vrea sa spuna cu "prin satelit" ?

Anonim

foarte bine daca il lanseaza digi un post in 4k ca asa vor fi nevoiti si altii, cum ar fi upc, telekom, akta, orange etc, sa bage in grila un canal de 4k, castigam noi abonatii care suntem la toti cablistii si satelitarele, prin acesta miscare a rcsului

Anonim

"licență audiovizuală prin satelit" - pe cablu era mai simplu, putea fi receptionat direct de cei ce aveau tv 4K cu DVB-C, pe satelit este mai complicat, va fi nevoie de receptoare 4K, sau poate da Domnu' sa avem cam-uri si pe satelit, sau poate nu este dedicat decat pentru pensiunile unde nu au ajuns pe fibra.

marian

Presimt că acest canal va fi sport..

Anonim

Cum nu intelegi ce inseamna "prin satelit"? Satelitii sunt pe cer, iar unii retransmit canale de televiziune si radio. Inseamna ca licenta s-a cerut pentru a transmite canalul prin satelit. Licentele sunt de mai multe tipuri, de exemplu licente prin cablu sau licente prin satelit.

Anonim

Licenta cu difuzare prin satelit nu inseamna ca nu vor putea prelua canalul de pe satelit si sa il retransmita pe cablu. Poate difuzarea feed-ului va fi prin satelit, de aceea licenta se ia prin satelit, si astfel vor putea sa il preia si alti cablisti.

Anonim

Poate pe satelit nu va fi accesibil publicului, va fi doar un feed codat pentru distribuție. Poate sa fie transmis Digi 4K pe orice satelit ieftin, nu neaparat pe Thor, unde e acum Digi Tv. Alti sateliti cer preturi mult mai mici, vezi cazul distribuției televiziunilor Prima Tv si Kiss Tv prin satelit, sau mai nou Romania Tv, deci vor putea alege orice satelit pentru distributie. Dar astea sunt opinii, trebuie sa avem rabdare pana maine sa aflam mai mult, ce si cum, daca Digi vor vrea sa dea detalii la CNA.

Anonim

inseamna ca de aia au inceput sa aiba in unele zone cei de la digi televizoare 4K in oferta pentru clientii noi

Anonim

da, va fi pe cablu cu siguranta, pe o frecventa noua, mai ales ca RCS a facut deja cu succes teste private de transmisii 4K pe cablu in vara asta.

nelu

la ce cablisti din romania mai putem gasi canale 4k daca stiti cumva?

Anonim

@nelu, canale 4K romanesti nu mai sunt la nimeni, iar canale 4K straine mai gasesti la INES IPTV, Luxe TV 4K si Fun Box 4K, dar numai in Bucuresti si in zonele din vecinatate.

Anonim

Un lucru foarte bun, sper sa aiba si continut suficient, sa nu difuzeze mereu aceleasi cateva zeci de programe in reluare, cum fac alte televiziuni 4k straine. Ar putea sa aiba transmisiuni 4k in direct din studio, talk-show-uri, astfel ar acoperi usor multe ore pe zi. Plus ca deja sunt disponibile sute de filme in 4K, mii de videoclipuri de muzica 4K, documentare 4K etc etc. In plus, ar putea cumpara continut si de la alte televiziuni 4K straine. Cu sportul in 4K e mult mai greu, nici in strainatate nu sunt asa multe transmisii de sport 4K, ci doar asa, de maxim cateva ori pe luna, cu exceptia ca e vreun campionat mondial important.

Anonim

Poate asta va fi un imbold si pentru alte televiziuni HD din Romania sa ofere si o versiune in 4k in viitorul mai apropiat. :-)

Anonim

Eu sper ca Digi 4K sa fie si HDR, ca sa se vada cu adevarat calitatea 4K. Si mai sper sa nu transmita programe upscalate. Mai bine sa nu transmita deloc in anumite ore sau mai bine sa difuzeze reluari, decat programe upscalate. Eu cand ma uit la 4K, vreau sa fie 4K, nu upscalat. Si repet, prefer HDR. De ce? Cei care aveti televizoare 4K HDR ati vazut cu siguranta diferenta uriasa de culori si contrast dintre 4K simplu si 4k HDR, adica atunci cand va apare in coltul televizorului mesajul ca a inceput sa ruleze continut in HDR.

Unknown

Digi 4k vafi primul canal generalist romanesc asa au anuntat ei cu ceva timp an urma si va fi atat pe cablu cat si pe satelit

Anonim

@Unknown, poate vrei sa spui ca va fi primul canal generalist romanesc TRANSMIS IN 4K. In prezent deja exista o mulțime de alte canale generaliste romanesti, dar care nu sunt 4K. Deci nu are cum sa fie "primul canal generalist romanesc", asa cum ai spus tu, ci primul generalist romanesc in 4K.

Unknown

Scuze am uitat sa adaug ca va fi an rezolutie 4k

mradu

meciuri, formula unu, olimpiada...atat va fi 4k.
Filme documentare si reclame.

Anonim

@mradu, fara suparare, nu ai tu de unde sa stii că doar aceste programe vor fi in 4K pe Digi. Sunt sute de filme deja disponibile in 4K, de la cinematografia clasica, pana la filme din 2018. Peste 50 filme am vazut deja in 4K si mai am inca de 2-3 ori pe atatea de vazut, si acestea doar din ce a aparut in 4K pana acum. Sa nu mai vorbim de seriale, deja sunt seriale cu multiple sezoane in 4K.

Anonim

Prieteni, se filmeaza in 4k pana si cu telefonul mobil :) Daca RCS vrea, poate a faca program 24 din 24 ore in 4k.

Anonim

insider de la cna mia zis ca digi va infiinta post 4k pentru operatorii din straniatate si in romania va fi luat de aliti operatori
mai precis digi nu va baga niciun 4k deocamdata

Elna

Anonim, ma scutesti cu insiderii tai? Tu nu pricepi ca maine se discuta la CNA situatia si se va afla exact, iar zvonul tau maine va fi abur in vant???

Anonim

asa este, digi vrea sa isi vanda posturile decat sa le ofere propriilor abonati. maine se va acorda licenta, doar atat

Elna

Nu, nu e asa, Digi nu vrea sa isi vanda televiziunile, asta e rodul imaginatiei tale. Nu exista nicio intentie de vanzare anuntata actionarilor si nici macar zvonuri. Ba din contra, mai degraba sunt zvonuri ca Digi vrea sa cumpere si sa se extinda, nu sa-si vanda propriile televiziuni.

In plus, normal ca maine doar se cere licenta si se prezinta detalii CNAului. Ce ai vrea? Sa si inceapa sa emita de maine? Nu, va mai dura pana incep, poate anunța chiar ei cand estimeaza ca vor incepe emisia si prin ce vor emite.

Giony

Prin satelit ,pe cablu , dar să fie cât mai repede . Referitor la 4K HDR. Am un Samsung Qled 4K HDR. Receptionez prin satelit două canale 4K HDR. Nu știu de ce imaginea 4k este mai bună decât 4k HDR. În schimb , la filmele de pe Netflix , imaginile 4k HDR sunt fantastice .

Anonim

OFFTOPIC: La mine se vede super in HDR peste tot. Daca receptionezi acele canale 4K HDR cu un receptor, si nu direct cu televizorul - nu ma intereseaza ce receptor e, nu vreau sa facem reclama - e foarte posibil ca receptorul sa nu scoata pe iesirea video semnalul HDR, adica nu transmite televizorului metadatele HDR, ci doar 4K, desi semnalu e HDR. Imaginea HDR nu poate sa fie mai proasta decat cea 4K, decat daca e HDR fara metadate corect transmise televizorului. Iti dai seama imediat cand ceva nu e in regula la transmisa HDR catre televizor, daca imaginea afisata pe televizor e albicioasa, fara saturatia de culoare corecta, iar televizorul nu afiseaza la inforamtii ca semnalul e HDR.

ONTOPIC: Legat de subiect, eu cred ca Digi 4K va fi pe cablu in principal, indiferent ca se va lua licenta pentru distributia prin satelit.

Giony

Anonimule,m-ai amețit cu explicațiile tale tehnice.Poate ești un mare specialist și atunci te cred.N-ai sesizat că am un televizor 4K ULTRAPERFORMANT .Receptionez canalele 4k de pe SATELIT prin televizor , nu cu ajutorul unui RECEPTOR .Ce te-a deranjat așa de tare că am deviat de la subiect ? Seară frumoasă!

Anonim

Nu m-a deranjat ca ai deviat oftopic, nici nu ti-am reprosat nimic, imi pare rau ca te-ai auto culpabilizat. Am raspuns punctal, pentru tine offtopic si pentru ceilalti, ontopic, nu stiu de ce ai devenit irascibil, chiar am dorit sa te ajut cu informatii tehnice utile care sper sa iti fie de folos tie sau altora.

Giony

Mulțumesc taică pentru ajutor Am 75 de ani si e greu să se "mai lipească" de mine aceste explicații tehnice pe care le dețin tinerii de azi (inclusiv tu). Hai nu mai fi supărat, taică.

Anonim

Nici eu nu sunt asa tanar, daca ma fortam un pic, puteam sa fiu bunic. :) Si nu, nu sunt suparat. Sa incheiem aceasta discutie si sa asteptam cu nerabdare informatiile noi de maine despre Digi 4K.

Anonim

Deja exista 703 filme pe Bluray 4K, lista o găsiți aici: goo.gl/Fjhrmp .

Giony

Ce este mai rentabil ,sa-ti cumperi un blu-ray 4K și filme sau să vizionezi puzderia de filme de pe Netflix?

Anonim

Eu ma refeream ca exista 703 filme care ar putea sa fie difuzate pe Digi 4K, daca se doreste sa se cumpere drepturile de difuzare, deci poate exista mult continut 4K de calitate, ce poate sa fie difuzat de viitorul canal 4K al RCS RDS. De aceea am dat link catre lista, nu ma refeream la modul general. Prezentand acea lista, intentia mea nu a fost sa diluez discutiile despre Digi 4K.

Legat de intrebarea ta, ce e rentabil pentru unele persoane nu e rentabil pentru altele. Ideea e ca e mult mai ieftin Netflix, dar nu are calitatea imaginii si nici bitrate-ul de pe discurile Bluray 4K si nici nu ofera biblioteca de filme disponibile pe Blu-ray. Daca te vei uita pe acea lista, vei vedea ca Netflix nu ofera marea majoritatea a acelor filme disponibile pe Blu-ray. Pe Netflix nu sunt asa multe filme in 4K, lista in aceasta rezolutie fiind mult mai mica decat acea lista cu filme 4K pe Bluray. Desigur, filmele 4K pe disc blu-ray sunt scumpe. In concluzie, vezi lista si decide tu ce e mai rentabil si ce e mai diversificat.

Revenind la Digi 4K, sper ca RCS sa fie prezent la sedinta CNA de azi si sa ofere mai multe detalii. Probabil deocamdata se discuta alte subiecte de pe lista sedintei de azi a CNA? Discutia despre licneta Digi 4K vad ca e plasata pe la jumatatea sedintei.

JON-AR

@Giony, mai rentabil financiar e TV 4K HDR (de calitate) + Netflix, clar! Daca vrei putin mai mult: Tv UHD HDR (bun) + Bluray player 4K HDR (costa) + sistem de sunet ATMOS-DTS:X (costa) + costul fiecarui film cumparat pe disc. A doua varianta e mult mai costisitoare dar teoretic iti o ofera o imagine mai calitativa, un bitrate mai mare, dar la costuri mai ridicate... tendinta studiourilor de la Hollywwod este dea a favoriza digitalul, cloud-ul...in defavoarea discurilor fizice. Uita-te cat costa un film pe disc UHD, apoi cauta pretul aceluiasi film pe Netflix, Amazon sau Apple TV si apoi trage tu singur concluziile! Nu mai vorbesc de despre disponibilitatea imediata pe digital vs. disc. Colectia de filme pe discuri are farmecul ei dar este mult mai costisitoare fata de digital. Indiferent de ce alegi, iti recomand un sistem de sunet, altfel pierzi jumatate din experienta!

Giony

Anonimule ,îți mulțumesc pentru informatiile detaliate și corecte pe care mi le-ai oferit .

Giony

Claudiu, îți mulțumesc pentru informatiile detaliate pe care mi le-ai oferit. Am un televizor ULTRAPERFORMANT 4K HDR și un sistem audio bun (nu 4k) .La vârsta mea de 75 de ani sunt foarte multumit , cu toate că e loc , așa cum ai spus tu de o calitate mult mai bună.

JON-AR
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
HD Satelit România

Am actualizat articolul cu noi informații despre Digi 4K.

Giony

Claudiu,îți mulțumesc încă odată. La televizorul meu ,la funcția Setări expert se află și MOD HDR+ (se oferă automat un efect HDR optim,în funcție de sursa video .Dacă activez HDR +,imaginea este mai ștearsă cu tentă gălbuie, dezactivată, imaginea este mai vie .GAMMA HLG - dacă activez această funcție mai apare sub HLG - ST 2084 și BT 1886,dar care nu-mi permite să le acceseze.La funcția HLG se pot ajusta nivelurile HLG ale imaginii de la 0 la +3 sau -3.Când este detectat un canal HDR (și am două canale din cele care le recepționează eu prin satelit), la MOD imagine apare înscrisul HDR .La fel și cu videoclipurile HDR de pe YOUTUBE. La setări nu am funcția intrări HDMI și nici nu am intalnit WCG BT 2020 .Nu știu cât am fost de explicit. Ce-mi poți spune ? Mulțumesc.

,

Anonim

Daca iti apare acel HDR in colt, totul e ok, inseamna ca se activeaza ce trebuie automat, alta e cauza la tine, de nu se vad canalele 4K bine.

Pare treaba serioasa cu acel Digi 4K, vad ca au ceva planuri sa ofere continut cum trebuie. Sa speram ca il vor lansa si pe cablu, ca pot face asta, chiar daca au licenta doar de satelit. Vor notifica CNA ca introduc in grila un canal preluat de pe satelit, e simplu. Acum sa vedem daca il vor lansa in toata tara, nu doar in Bucuresti... Probabil pentru asta vor trebui sa desfiinteze un canal analogic din grila.

Giony

Nu toate canalele nu se vad bine. Unele se văd, altele - nu .Cred că depinde de calitatea materialului și a emițătorului.De fapt , toate canalele 4k care le receptionez sunt în teste, mai puțin TURKSAT 4K . VIDEOCLIPURILE 4K de pe Youtube și Netflix se vad impecabil.

Anonim

Deci pana pe la Black Friday vom avea Digi 4K, e o veste super!

Anonim

Pentru cine nu stie, nu va fi necesar un receptor 4K pentru a receptiona acest canal prin cablu. Daca va fi codat, va fi suficient un televizor 4K si un CAM CI+ cu card.

Giony

Informatii din surse oficiale arată că acest canal - DIGI 4K vă fi lansat în jurul datei de 8-9 noiembrie și va fi distribuit celor care sunt abonați la RCS-RDS și prețul va fi probabil cât plătești pentru FILM NOW .Programele vor cuprinde muzică, filme, documentare . Vă emite 24 de ore din 24 , iar după miezul nopții vor emite un mix de programe în reluare.In cursul săptămânii vor transmite câte două meciuri din Chempions League și Europa League, iar în weekend- un meci.Vor transmite meciuri în format 4k din campionatul Spaniei și Franței cât și din alte campionate care vor transmite în 4k.

Anonim

O idee mai veche prinde contur. Canalele 4K nu vor acea si versiuni SD. Acelasi lucru ar trebui sa se intample si cu acele canale transmise in format HD. Televizoarele SD nu se mai comercializeaza de multi ani, iar cele HD pornesc de la sume derizorii. Pentru cei care raman cu vechile televizoare SD (tot mai putini), exista numeroase televiziuni romanesti (inclusiv TVR) care pot fi receptate. In plus, eliberarea latimii de banda prin eliminarea dublurilor HD/SD, poate usura implementarea de canale care promoveaza noile tehnologii in televiziune.

Giony

PROGRAMELE DIGI 4K: De luni pana duminica , pe intervalul 8,00-10,00 DIGI 4K va difuza videoclipuri muzicale realizate in format UHD ; De la 10,00 la 20,00, postul va difuza un mix de programe:documentare , filme , competitii sportive ; Prime Time-ul va incepe de la ora 20,00 si va aduce documentare , filme , competitii sportive si filme artistice ; Incepand cu ora 24,00 se va difuza in reluare un mix de programe ; In fiecare zi de marti , miercuri si joi si in prime-time DIGI 4K va transmite live Champions League si din Europa League cat si din campionatele interne europene . "Dezideratul lor este de a difuza cate doua meciuri in zilele din timpul saptamanii si cate un meci in zilele week-end" . Toate aceste informatii se regasesc in proiectul depus de reprezentantii RCS la CNA .

Anonim

buna... sunt Marius și sunt abonat rcs-rds (digi) și am un televizor LG model 55UF850V și scrie în dreapta jos ULTRA HD, este compatibil ca să pot viziona acest canal DIGI 4K ? p.s. 1 am cautat pe net manualul de utilizare că nu-l mai găsesc, cred ca l-am aruncat cu tot cu, cutie, și pe net manualul este doar în engleză n-am găsit și în română, dar am văzut că scrie la modelul asta ca ar fi 4K, dar nu știu/sunt sigur...p.s. 2 sau dacă știe cineva unde să mă uit în meniul lui, este pus și TV-ul pe engleză și nu prea înțeleg totul..mulțumesc anticipat pentru orice informație utilă

Giony

Intră pe Youtube, caută un videoclip 4k și vezi daca-l redă (asta numai dacă televizorul este conectat la internet).

Anonim

Teoretic, exista sansa de 99% ca televizorul tau sa fie compatibil cu receptia Digi 4K prin cablu. Restul de 1% il vei verifica atunci cand va fi lansat Digi 4K.

Emil Raevschi

pentru ultimul anonim adica Marius - aici gasesti link cu manual televior in limba romana: https://www.lg.com/ro/suport/suport-produs/lg-55UF850V. normal ar trebui sa aiba si pentru 4K daca apare scris ultra hd, la unul din televizioarele mele care e LG si a fost cumparat anul trecut scrie asaL 4K-HDR-ULTRA HD.

Giony

Sută la sută televizorul LG 55UF850V este ULTRA HD 4K.Iata caracteristicile:rezoluție ULTRA HD 4k ,TV inteligent cu webOS, streaming ULTRA HD 4K, 4K Upscaler,Panoul IPS 4K,Premium sound de Harman/Pardon.

Anonim

La cate versiuni de codec HEVC există, niciodata nu poti avea o certitudine de 100% ca va functiona corect receptia unui canal 4K pe un televizor 4K, pana nu testezi practic:

https://en.wikipedia.org/wiki/High_Efficiency_Video_Coding

Anonim

vă mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ați acordat ! p.s. 1 am găsit până la urmă manual de utilizare a televizorului, cu această ocazie mi l-am pus pe română, dar tot nelămurit sunt,asta e... p.s. 2 din surse de pe un forum am citit că digi 4k va începe să emită doar în București-Ilfov de anul asta și abia de la anul în restul țării așa că sunt puțin dezamăgit p.s.3 sper să mă înșel dar tot de pe forum am citit că lansarea acestui program tv să fie în compensație cu lipsa unor programe HD din grilă..pe care concurența le are..p.s.4 halloween distractiv...

marian

Buna ziua ! Sunt posesorul unui tv panasonic 4k uhd,pot receptiona ( digi 4k )continut 4k fara tuner extern ? Citesc tot felu de comentari (conroverse) legate de acest aspect ! Va multumesc !

marian

Buna ziua ! Sunt posesorul unui tv 4k uhd.pot receptiona continut 4k (digi 4k) cu tunerul tv. sau este nevoie de un tuner extern 4k ? Am citit tot felu de comentari (contoverse) pe acest subiect ! Multumesc anticipat !

Anonim

Marian merge liniștit cu tunerul de la tv doar ca iti va trebuii cam de la Digi sa decodeze canalul 4k.

Giony

Ați mai aflat ceva de modul în care se va lansa DIGI 4K ,adică odată în toată țara sau pe zone ?Am fost la un magazin DIGI din orașul meu și am întrebat dacă au început să facă abonamente pentru canalul DIGI 4K .M-a privit ca pe un extraterestru și mi-a zis că am greșit adresa !!!

Anonim

O să fie disponibil mai întâi numai în București.

Giony

De unde ai informația?

Gabri

da sa il introduca o data ca nu mai am rabdare!!!

Anonim

Pai ai rabdare, ca nu va fi pana 8-9 noiembrie, si asta in cel mi fericit caz, si poate doar in Bucuresti, dar poate sa fie lansat Digi 4K si mai tarziu, prin decembrie sau in primavara lui 2019...

Anonim

Va fi peste tot din prima zi o sa vedeți!

Giony

Ai visat tu azi noapte de ești așa sigur?

Liviu

Va rog nu mai cereti introducerea unor canale de doi lei , doar pt umple grila. Audienta acestora e aproape 0 ( Epic Drama e ok oarecum ) , in rest, varza. Eu propun scoaterea acestora ( in jur de 20 ) si aerisirea grilei, completarea cu programe premium, chiar daca s-ar majora putin tariful. Ar trebui sa alegem calitatea , nu cantitatea. Cat despre DIGI 4 k, binevenit, toate tarile au asa ceva.

Giony

Noi am dori multe schimbări, dar decizia nu e la noi. Ce-ar fi sa vină un vecin in casa ta și sa-ti spună cum să aranjezi mobila în sufragerie, unde să pui televizorul ,unde să așezi sistemul audio etc.

Alexyss

Sunt curios daca il urca pe satelit intre 7-8-9 noiembrie,momentan nimic UHD pe Thor

Anonim

poate il urca pe alt satelit, doar pentru redistributie... nu cred ca va fi in oferta Digi Tv satelit...

Anonim

Daca e citit cu atentie ce au spus cei de la RCS RDS la CNA, se intelege cam asa: lansarea va fi probabil in prima jumatate a lunii noiembrie, dar nu mai devreme de 8-9 noiembrie.

Calculand, aceasta inseamna ca exista probabilitatea ca Digi 4K sa fie lansat candva in intervalul calendaristic 8-15 noiembrie 2018, daca totul decurge cum ar trebui.

Mihai D

Eu nu sunt deloc lămurit dacă un televizor 4k poate recepționa cu tunerul digital integrat( DVB-C) exact semnal 4k din fibra/cablu.
Asta pentru că sunt persoane care afirmă că tunerul integrat nu poate reda decât semnal Full HD chiar dacă televizorul e 4k nativ. Caz în care TV-ul recepționează în realitate semnal Full HD upscalat la 4k.
Dacă cineva mă poate lamuri aș fi recunoscător pentru că mie mi s-ar părea ciudat că un TV 4k să nu poată recepționa prin cablu semnal 4k pentru că tunerul DVB-C e limitat la Full HD.
Mulțumesc.

Anonim

Nu are nicio treaba tunerul cu codecurile si rezolutiile. Nu exista tunere 4K, HD sau SD, la fel cum nu exista LNB 4K, HD sau SD, aceste denumiri sunt doar fals marketing. Exista tunere DVB-C, DVB-S, DVB-S2X, DVB-T, DVB-T2 etc. Tunerul receptioneaza un semnal, nu decomprima codecuri video. De decomprimare video se ocupa alte componente, procesor CPU si mai ales GPU etc.

Deci da, televizorul 4K cu tuner DVB-C va receptiona direct semnalul necesar transmis in DVB-C, care va fi demultiplexat, de asemenea transmis si altor componente ale televizorului, pentru decomprimare video si altele, afisand in final imaginea la rezolutie 4K pe ecran, in cazul in care fluxul original transmis prin cablu e 4K.

Deci daca prin cablu e transmis 4K nativ, pe tv va fi afisat tot 4K nativ, nu Full HD upscalat.

Mihai D

Mulțumesc, cam așa gândeam și eu, era absurd ca un televizor UHD să recepționeze numai semnal Full HD din cauza tunerului DVB-C.
Numai că sunt persoane care afirmă sus și tare că așa este, că tunerul DVB-C nu redă semnal 4k , cu doar Full HD.
Iar eu nu eram îndeajuns de bine pus la punct cu noțiunile ca să îl combat. 😊

Giony

Mihai , HD SATELIT oferă posibilitatea să comentăm, să ne exprimăm părerile (Mulțumim),dar nu toti cei care comentează sunt avizați, de aceea îngrijorarea trebuie lăsată de-oparte.Orice știre trebuie verificată din trei sau mai multe surse. Deci, ORICE TELEVIZOR 4K ,FIE CA SURSA VIDEO ESTE TRANSMISA TERESTRU ,PRIN CABLU SAU SATELIT TELEVIZORUL O RECEPTIONEAZA IN FORMAT 4K .CU O CONDITIE - S E M N A L U L T R A N S M I S S A F I E 4K.

Anonim

Fiecare trebuie să-și verifice manualul TV-ului unde scrie clar ce semnal cu ce tip de compresie poate decoda TV-ul.
Un TV 4k poate să nu decodeze semnal 4k prin tuner, nu datorită tunerului ci lanțului mai departe prin care trece semnalul.
Asta nu are legatură cu afișazul 4k.

nicusor

In ultimele 2 zile au fost ceva miscari pe satelitul Thor, cateva canale mutate de pe o frecventa pe alta la focussat+ 2 noi frecvente (12435 H 30000 si 12473 H 30000) pe care este semnal destul de bun insa dupa scanare nu gaseste nici un canal. Nu stiu daca are vreo legatura vreuna din aceste 2 frecvente cu digi4k.

Anonim

Am gasit aceste frecvente aproximativ la fel la o scanare Blind Scan acum vreo saptamana, nu era nimic transmis pe ele acum o saptamana. Am verificat din nou cu un receptor 4k, nici acum nu gaseste nimic pe ele.

Anonim

Au spus la CNA ca "intenționăm să lansăm Digi 4K în prima perioada a lunii noiembrie". Deci nici in prima jumatate a lunii noiembrie nu e 100% sigur ca va fi lansat Digi 4K, e doar o intentie, nu e ceva confirmat.

Giony

Informația pe care am primit-o acum 5minute de la Cool Center RCS RDS , în legătură cu DIGI 4K a fost că singurul email pe care l-au primit este că s-au depus documentele la CNA . AȘTEPTĂM!

bogdan

GATA!!! Emite

Anonim

Unde emite? Doar in Bucuresti...

Anonim

... pe frecventa 49800, SR 6900, 256 QAM

In restul tarii nu este Digi 4K, deci egal cu zero.

Giony

Bogdan,dacă este adevărat îți înțeleg bucuria așa de mare. De aceea cred că ai fost așa laconic cu informația. Poate ne oferi mai multe detalii (localitate, satelit,cablu etc.) Mulțumesc.

HD Satelit România

Au început testele pentru televiziunea Digi 4K. Detalii găsiți AICI ( click ).

Anonim

Da, dar de la 1 februarie 2019 va fi codat si va costa 5 lei pe luna. Atunci se incheie deci testele.

Anonim

Orice canal HD sau 4K este binevenit. Canalele SD nu ma intereseaza asa ca le-am sters din grila.

GIONY

Bine le-ai făcut! Să se învețe minte!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile