joi, 18 octombrie 2018

Operatorul de sateliți Turksat testează o transmisie 8K

Prin intermediul satelitului Turksat 3A de la poziția orbitală 42 grade Est este transmis un test Ultra HD 8K (rezoluția 8K este de 7680×4320, cunoscută și ca 4320p). Transmisia are denumirea "TURKSAT_8K_TEST".

Chiar dacă a găsit la scanare acest canal de testare 8K, iar semnalul este suficient în România, receptorul 4K cu care am testat nu a fost capabil sa redea imaginea, nefiind fabricat sa fie compatibil cu acești parametri de receptie. Dar cei care dețin echipamente/software compatibile cu aceasta transmisie pot face teste de receptie pe frecvența 11177, polarizare verticala, SR 34288, DVB-S2 16APSK, FEC 2/3, bitrate 88,3 Mbps.


14 comentarii despre subiectul „Operatorul de sateliți Turksat testează o transmisie 8K”:
Anonim

Era de asteptat, 4K-ul o sa aibe soarta 3D-ului, adica "provizoriu". pana nu se vor stabili norme de compresie ale acestor transmisii care sa reduca ratele de transfer si sa pastreze calitatea imaginii, tehnologia 4k-8k n-o sa evolueze, o sa fie in stadiu de teste si cateva posturi pe ici pe colo

Cg

Este primul test 8k care se poate recepționa in Romania, daca ai tuner de satelit compatibil. Anonim, 8k nu va inlocui in curand 4k, ci peste vreo 20 de ani. 4k va fi viitorul comercial al televiziunii și divertismentului media, dar peste vreo 5 ani, startul este greu, la fel cum a fost și la HD. Deja exista conținut 4k și canale comerciale 4k, se vad superb, mai ales daca sunt și HDR. Faci mare confuzie între succesul Ultra HD și 3D, cum ti-am mai explicat și în trecut, când postai comentarii similare despre soarta tehnologiei UHD.

Giony

Aceasta știre am publicat-o în premieră acum cateva zile. Printre altele, spuneam atunci că televizorul meu (Samsung Qled 49 C) are SR prestabilit din fabricatie, adică 27500 ,22000 și 29700 , neexistând SR 34288 pentru acest canal 8K.Cu doi ani în urmă am avut alt televizor de la aceeași firma si pe ecran apărea tastatura și puteai tasta orice numar. Sunt curios să aflu cu ce televizor a avut semnal fara imagine , domnul care a comentat mai înainte.

Giony

Pe satelitul de la poziția 42 E ruleaza canalul TURKSAT 8K TEST.

Giony

Completare la postarea anterioară, canalul TURKSAT 8K TEST, rulează NECODAT.

Lica

Oare televizorul meu 8k LG 65NANO953NA ar putea receptiona Turksat 8k? Am antena parabolica buna.

Anonim

Da, posibil. Dar nu cred mă mai e valabilă transmisia, știrea e de acum 3 ani.

Lica

Dar am verificat pe Fly sat si acum emite liber. Am incercat cu receptor DVB-S2 dar nu apare semnal la acest canal. Trebuie sa incerc direct cu televizorul dar trebuie sa-mi pun un cablu mai lung ca sa ajunga de la antena pana la televizor.

Anonim

Poate nu ai semnal din cauză că receptorul tau nu e compatibil cu 16APSK și cu SR peste 30.000. Televizorul este compatibil cu acești parametri?

Lica

Asta e problema, ca nu stiu daca televizorul este compatibil cu 16APSK si cu SR peste 30.000. Cum as putea afla asta?

Anonim

Pai nu prea ai cum sa stii, dacă nu scrie in manual sau specificațiile tehnice, inclusiv cele online. Nu ai ce face decât să testezi practic.

Lica

Deci voi testa practic iar daca nu apare semnal la acest canal inseamna ca nu e compatibil? LG-ul fabrica televizoare 8k cu tuner de satelit dar incompatibil cu 8k de pe satelit? Doar televizorul este de fabricatie recenta. Dar totusi daca nu va merge, nu se gaseste un receptor de satelit compatibil cu astfel de parametri? Care ar fi un astfel de receptor?

Anonim

Televizoarele 8K sunt garantare 8K pentru streaming online 8K și că afișaj 8K din surse externe, de exemplu un Pc, sau receptor extern 8K in viitor. Tunerul de sateliț e pus acolo în tv pentru transmisii 4K, HD și SD, iar pentru cele 8K trebuie testat. Acea transmisie de pe Turksat nu este una standard, ci de test, care nu respecta neapărat standardele industriale din momentul proiectării televizorului, ci una cu valori experimentale. De aceea exista posibilitatea destul de mare să nu funcționeze. Deci trebuie sa testezi. Nu cred că există receptoare 8K de satelit deocamdată, deoarece nu e chiar complet și final standardizata tehnologia 8K deocamdată.

Lica

Merci foarte mult de lamuriri. Eram complet derutat. Daca inca nu se poate, mai asteptam.
Poate schimba si turcii parametri. Multa sanatate si toate cele bune!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile