joi, 22 noiembrie 2018

BBC EARTH aduce documentarul "DINASTII" în România

BBC Earth a adus cinci din cele mai cunoscute și periclitate animale de pe planeta pe străzile din București pentru a marca lansarea documentarului Dinastii – o nouă serie de referință cu povești intime și puternice despre familii, lideri și eroi luptând pentru supraviețuire, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit.


Statuile animalelor reprezentate în serie – cimpanzeul, pinguinul imperial, câinele sălbatic african, leul și tigrul au fost plasate în locații diferite din București (Piața Romană, Piața Revoluției, Piața Universității, Hanul lui Manuc, Piața Charles de Gaulle) și au fost dezvăluite de către vedete precum Ana Morodan, Cristina Bazavan, Dana Rogoz, Cosmin Tudoran și George Buhnici.

Tot cu ocazia lansării documentarului, BBC Earth a organizat o proiecție pentru presă a primului episod, avându-l ca invitat de onoare pe Simon Blakeney – producătorul episodului Leii. Simon care a lucrat pentru BBC Studios, Departamentul de Istorie Naturală, pentru mai bine de 12 ani, a descris filmările pentru documentar ca fiind unele din cele mai incredibile momente din cariera sa, simțindu-se norocos să poată să participe la realizarea seriei. Pe parcursul evenimentului, Simon le-a vorbit participanților despre provocările apărute în timpul filmărilor, despre preocuparea sa față de speciile pe cale de dispariție și despre planurile viitoare.

Seria Dinastii constituie un nou tip de documentar de istorie naturală. Cinci episoade despre cinci dintre cele mai cunoscute și periclitate animale de pe planetă. Nu a mai fost prezentat niciodată un documentar cu povestiri atât de puternice – despre familii, lideri și eroi. Nicio altă serie de referința nu a mai oferit telespectatorilor posibilitatea să urmărească viețile animalelor atât de aproape, permițându-le să observe cum luptă în condiții potrivnice pentru supraviețuire și pentru viitorul familiilor din care fac parte.

Pentru fiecare episod din Dinastii, echipele noastre au petrecut câteva sute de zile într-o singură locație emblematică, acolo unde trăiește fiecare dintre animalele observate. Ne-am alăturat animalelor și familiilor acestora într-un moment critic din viețile lor. Un lider cimpanzeu se luptă să ași mențină poziția și să scape cu viață la marginea Saharei. O dinastie de mii de pinguini imperiali se adună pe tărâmurile înghețate ale Antarcticii în așteptarea celei mai reci și mai nemiloase ierni de pe pământ. O leoaică puternică, abandonată de masculii ei protectori, își conduce familia, ferind-o de pericolele cele mai grave ale savanei africane. Pe luncile din Zimbabwe, neînțelegerile dintre o mamă și o fiică amenință viitorul uneia dintre ultimele mari familii de câine sălbatic african. O tigroaică din junglele Indiei încearcă să își crească puii sub presiuni din ce în ce mai mari din partea rivalilor și a oamenilor. Acestea sunt unele din cele mai intense și dramatice povești spuse vreodată.

Documentarul Dinastii va avea premiera în România joi, 22 noiembrie la ora 23:00, iar în reluare vinerea de la 17:10 și sâmbăta de la 19:00, exclusiv pe canalul Earth's BBC.


Despre BBC Studios
BBC Studios, o companie cu conținut global și cu creativitate britanică, este o filială comercială a grupului BBC. Formată în aprilie 2018 prin fuziunea BBC Worldwide și BBC Studios, cuprinde activitățile privind finanțarea conținutului, dezvoltarea, producția, vânzările și serviciile de brand. Programele britanice premiate de BBC Studios sunt recunoscute pe plan internațional într-o gamă largă de genuri și specialități. Are birouri pe 22 de piețe globale, șase baze de producție în Marea Britanie și baze de producție și parteneriate în nouă alte țări din lume. Compania, care produce 2500 de ore de conținut pe an, este un campion al creativității britanice din întreaga lume și un partener dedicat sectorului independent al Regatului Unit. BBC Studios are venituri de 1,4 miliarde de lire sterline și a returnat anual în jur de 200 milioane lire sterline către BBC Group.


Despre BBC Earth
BBC EARTH este un brand factual global care își propune să inspire publicul din Marea Britanie și din întreaga lume cu peisaje, povești și personaje incredibile din lumea naturii. Din punct de vedere comercial și internațional, brand-ul este gestionat de BBC Studios. Încă de la lansare, brand-ul s-a dezvoltat prin mai multe platforme de televiziune, evenimente live, social media, atracții turistice, lansări și proiecții în cinematografe și online pe BBC.com. Din 2015, brand-ul BBC EARTH va lansa la nivel internațional o serie de programe noi, menite să-i ofere publicului conținut factual premium.


5 comentarii despre subiectul „BBC EARTH aduce documentarul "DINASTII" în România”:
AndreiX

Un documentar special cum numai BBC știe să producă. Foarte interesant și pliantul, nu am mai văzut pana acum un documentar sa aibă în limba română un pliant atât de detaliat, cu o mulțime de informatii. Și promovarea prin acele animale statui e inedită.

Anonim

Păcat ca nu vedem și noi la Rds in HD

Unknown

De ce nu e si la upc

Giony

Mulțumim HD SATELIT pentru anunțul făcut la timp.

Anonim

Din 01.01.2019 din grila DIGI iese canalul BBC EARTH informatie confirmata oficial !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile