marți, 13 noiembrie 2018

HISTORY - recomandări din programele lunii noiembrie

Televiziunea History a remis către HD Satelit mai multe recomandări din programele lunii noiembrie 2018, pe care le prezentăm mai jos.

Meșteșuguri din trecut (History in the making)
În fiecare luni de la ora 21:00, începând cu 19 Noiembrie

De-a lungul și de-a latul țării dar și în întreaga lume, există meșteșugari care creează obiecte unice folosind aceleași metode de zeci de ani, secole, chiar și milenii în trecut. Acest număr din ce în ce mai mare de specialiști generează mărfuri lucrate manual, care sunt uimitor de frumoase, dure ca unghiile și râvnite de întreaga lume. Să-i vezi la muncă nu este doar fascinant: în același timp ne oferă o privire dinamică și vie înapoi în timp pentru a vedea cum sunt făcute unele dintre cele mai importante unelte din istorie. În fiecare episod,”Meșteșuguri din trecut” va prezenta procesul - folosind tehnicile originale - de recreere a trei produse de importanță istorică. Combinând bucuria de a descoperi cum se fac lucrurile cu faptele istorice fascinante care le înconjoară; acesta este spectacolul dezvăluit de noua serie ”Meșteșuguri din trecut”.

Vikingii (Vikings) Sezonul 5
Noi episoade în fiecare joi de la ora 21:00, începând cu 29 Noiembrie

Sezonul cinci se întoarce pe 29 noiembrie, odată cu sosirea unui viking legendar, faimosul duce Rollo (Clive Standen), care provoacă o viitoare tulburare într-un Kattegat care încă se resimte după ce Ivar-cel-fără-Oase, a devenit rege. În timp ce Bjorn (Alexander Ludwig) și Lagertha fug de forțele criminale ale lui Ivar împreună cu Episcopul Heahmund (Jonathan Rhys Meyers), domnia tiranică a lui Ivar asupra Scandinaviei declanșează o nouă eră întunecată, nemaivăzută până atunci. În cele din urmă, domnia lui Ivar nu va rămâne necontestată de fiii lui Ragnar, iar vechii dușmani vor deveni aliați cu scopul comun de a-l învinge pe despotul care s-a declarat Dumnezeu pe pământ. Între timp, în Islanda, Floki (Gustaf Skarsgård) luptă cu elementele și cu dorința de răzbunare a oamenilor, ca să creeze o colonie vikingă într-un peisaj frumos dar complet pustiu.

Adevărații Vikingi (Real Vikings)
În fiecare joi, de la ora 21:00 începând cu 1 Noiembrie

Seria documentară se scufundă adânc în istoria și arheologia care inspiră celebrul serial ”Vikingii”. De la corăbiile vikinge deschizătoare de drumuri și până la explorarea rădăcinilor legendarului Ragnar Lothbrok, această mini-serie disecă istoria vikingilor cu ajutorul celor mai buni experți în istoria nordică din lume. Împreună cu ei vizitând siturile străvechi ale vikingilor sunt și actorii din serialul nostru: Clive Standen (Rollo), Maude Hirst (Helga), Alyssa Sutherland (Aslaug) și Katheryn Winnick (Lagertha). Prin combinarea filmărilor impresionante din serial cu cele mai bun filmări documentare, spectatorii vor obține o viziune nemaivăzută până acum despre cum erau cu adevărat vikingii.

Comori din al Doilea Război Mondial (WW2 Treasure Hunters) Sezonul 2
În fiecare luni, de la ora 22:00, începând cu 12 Noiembrie

Seria aduce împreună pe cel mai mare detectiv britanic amator din WW2, Stephen Taylor și pe solistul trupei Madness, Suggs, cum încep să facă o serie de descoperiri istorice pe teritoriul Marii Britanii. Seria formată din șapte episoade, va aduce la viață poveștile uitate ale celui de-al Doilea Război Mondial prin descoperirea unor artefacte uimitoare din fostele tabere militare din Marea Britanie. Folosind tehnologie de ultimă generație, dar și arhive și hărți originale din WW2, cei doi prezentatori vor lucra împreună pentru a identifica cele mai bune locuri cu site-uri uitate, inclusiv foste baze militare, aerodromuri, tabere POW și cazărmi. Odată localizate, ei continuă să efectueze săpături extinse pentru a excava relicvele. Pe măsură ce artefactele sunt descoperite, prezentatorii se transformă în detectivi, dezvăluind poveștile și oamenii din spatele descoperirilor. Se întâlnesc cu supraviețuitori, experți și istorici pentru a înțelege ce s-a întâmplat în fiecare locșor. Folosind noile descoperiri, fotografii, materiale de arhivă, mărturii CGI și dezvăluirile primului martor, seria oferă o nouă perspectivă asupra celui de-al Doilea Război Mondial și asupra celor afectați.


Un comentariu despre subiectul „HISTORY - recomandări din programele lunii noiembrie”:
Unknown

Suberb, subim...
Nota 10 History

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile