marți, 27 noiembrie 2018

Primul meci de fotbal transmis în România în Ultra HD, cu comentariu în limba română

Digi 4K, prima televiziune Ultra HD romanească, transmisă în teste de RCS RDS prin rețeaua lor de cablu tv digital, a început sa difuzeze în direct primul meci de fotbal transmis în 4K Ultra HD cu comentariu în limba română. Meciul dintre Lyon și Manchester City, din UEFA Champions League, beneficiază pe Digi 4K de comentariul în limbă română, comentariu preluat din transmisia de pe Digi Sport 4.

După meciul dintre Olympique Lyonnais si Manchester City, de astăzi, urmează alte partide de fotbal în Ultra HD pe Digi 4K. Meciul dintre Paris Saint-Germain și Liverpool va fi transmis miercuri, de la ora 22:00, iar joi partida dintre Chelsea și PAOK, tot de la ora 22:00. Ambele meciuri de fotbal vor fi difuzate în direct și în Ultra HD pe Digi 4K.

UPDATE 28 noiembrie 2018: Un nou meci este transmis în direct în Ultra HD la Digi 4K, de asemenea cu comentariu în limba română. 

UPDATE 29 noiembrie 2018: Un nou meci este transmis în direct în Ultra HD la Digi 4K, de asemenea cu comentariu în limba română.

UPDATE 6 decembrie 2018: Digi 4K se va cripta și va costa 5 lei lunar din 1 februarie 2019. Mai multe detalii găsiți AICI.

UPDATE 7 decembrie 2018: Digi 4K finalizează testele. De astăzi intră în vigoare grila oficială. Mai multe detalii găsiți AICI.

UPDATE 9 decembrie 2018: Televiziunea Digi 4K are acum și EPG.

UPDATE 4 februarie 2019: Televiziunea Digi 4K a fost criptată. Detalii găsiți AICI.


54 de comentarii despre subiectul „Primul meci de fotbal transmis în România în Ultra HD, cu comentariu în limba română”:
Anonim

Bravo Digi!

marian

Raman la parerea ca HDR face diferenta fata de HD..

Bogdan

sper ca pe vitor sa se receptioneze digi 4k si la cei care nu au televizor 4k

Flutur

Felicitări

Bogdan

Cei care nu au tv 4k au de suferit poate se va gandi sa scoata o versiune hd ca sa putem vedea si noi acest post.

Anonim

Asa e, era mai fain cu HDR, dar probabil nu e produs meciul în HDR. Oricum, se vede perfect, complet cursiv, fără sacadări, perfect cursiv în niciun moment, pe un tv 4K model 2018. Am auzit că unii au probleme, ca vad cu sacadări, asta e, nu face fața hardware-ul la orice tv, degeaba e OLED sau nu știu ce marcă super scumpa, se pare ca mai mult contează ca modelul sa fie cât mai nou, preferabil lansat în 2018, si de la un producător care implementează cele mai noi tehnologii, cât mai rapid după ce apar.

Anonim

@Bogdan, speri degeaba, asa ceva nu e logic si nici nu va fi vreodata. Digi 4K va fi doar pentru televizoare 4K, iti garantez, nu pentru televizoare HD. Pentru Tv HD ai Digi Sport 4 sa vezi acest meci.

Bogdan

Anonim multumesc pentru raspuns am inteles.

mariusica24k

@Anonim de mai sus, chiar au fost sacadat, nu se vedea fluent jocul în prima repriza, poți sa te uiți pe forumul Softpedia sa vezi cati au văzut asa.. După pauza a fost altceva.. Sa văzut super bine, sa văzut ca au umblat la reglaje 😉

Anonim

Nu, la mine nu a fost sacadat deloc in prima repriza. Imi pare rau, trebuie sa te contrazic.

marian

Subscriu nici la mine nu a fost sacadat ! Regret doar faptil ca nu a fost HDR..

Anonim

Digi, a fost, este si o sa ramana cel mai bun. Daca nu erau ei, aveam servicii scumpe si prostea calitativ ca-n vest. Bravo Digi pentru postul 4K si tot ceea ce faceti pentru abonatii din Romania

Anonim

Unele comentarii ma amuza. Atât timp. Cat ai fibra optica în casa și o conectica de calitate nu ai probleme cu întreruperile amintite.

Unknown

Dar pe satelit cand al baga..

Anonim

niciodata.....sau nu prea repede....va fi codat si tu nu o sa ai cu ce sa-l decodezi....boxuri nici hd nu are digi numa dupa 1 an de asteptare...boxuri 4k nu va aduce in veci....cartelele ci tot asa....stai 5-6 luni dupa ele....pentru dvb-s nici pana acum nu aveau....deci....

Unknown

Sa vazut super laptop mine ....bravo Digi4k este un canal de mare succes super

Anonim

Nu mi-a mers Digi 4k. Se vede cu pătrățele. Am sunat la relații cu clienți și m-au luat ca ce model de televizor am in loc sa verifice semnalul pe cablu. Menționez ca am parabola și îmi merg programe 4k.

Anonim

Verifica chiar tu nivelul semnalului, televizorul trebuie sa il afiseze pe undeva, ca poate nu e de la semnal problema, poate e chiar televizorul problema, de aceea te-au intrebat modelul televizorului.

Unknown

domnilor. ce scriie in stanga sus ;TESTE; inca se mai fac reglaje , asa ca nu mai carcotiti, uitativa in sd FLUENT

Anonim

Pe un tv Samsung YouTube merge 4k pe satelit merge 4k iar Digi 4k merge cu pătrățele și sonor intrerupt. Oare care este cauza?

Anonim

Depinde ce merge 4k pe satelit, poate iti merg canalele care folosesc vechiul codec HEVC pe 8 bits. Iar Youtube nu foloseste codec HEVC, ci VP9. Digi 4K foloseste cel mai nou codec, cum a fost standardizat in industrie, adica HEVC pe 10 bits. Deci nu e acelasi lucru. Poate sa va mearga bine unele chestii 4K pentru care se utilizeaza codecuri mai vechi, dar nu si canale care utilizeaza codecuri noi. Mie imi merg pe tv toate bine, si canalele 4k de pe satelit, cu sau fara HDR, si Digi 4k, indiferent ca e cu HDR sau fara HDR, si Youtube in HDR, pe un televizor model 2018, nu ceva foarte scump, pe la 2800 lei.

Anonim

Cred ca Digi ar trebui sa foloseasca transmisia pe 8 biti, nu foarte multa lume are televizoare pe 10 biti.
Iar dintre cei care au pe 10 biti, 99% au de fapt tot pe 8 biti, dar cu diverse tehnologii de imbunatatire, cum a fi 8-bit + FRC si altele, care creaza pentru ochi iluzia gamei mai largi de culoare de la True 10 biti.

Anonim

Cu exceptia cazului in care lucrezi in design grafic, nici nu e necesar 10 biti pentru televiziune, ochiul distinge foarte greu intre 8 biti si 10 biti. Da, intre 6 biti si 8 biti e diferenta vizibila, dar intre 8 biti si 10 biti doar un profesionist vede diferentele, si doar cu mare atentie.

Anonim

Se vad uimitor acele 3 imagini de la finalul stirii !! Acum imi dau seama ca nu vad toate detaliile pe televizorul meu 4k. Desi a mers cursiv la mine si in prima, si in a doua repriza, nu am vazut acele detalii. Acum imi dau seama si de ce. Nu merita sa cumperi televizor 4K sub 65 de inci, din cauza ca e prea mic si nu vezi detaliile 4K nici de aproape, ba chiar ai impresia ca te uiti la un Full HD mai bun. Si asta din cauza ca televizorul 4K are diagonala prea mica !!

Anonim

Cum se vede mizeria aia de la baza mingii din imaginea in care mingea e pusa pe suport, jur ca nu am vazut-o in transmisia in direct, si nu am televizor mic, ci unul de 55 inch. E clar, următorul meu tv 4K va fi de 75 inch. Desigur, pretul unuia de 75 inch e dublu fata de unul de 55 inch, acelasi model, dar acum imi dau seama ca merita.

Anonim

Meci din nou pe Digi 4K, tot cu comentariu!! La mine se vede perfect cursiv. Culorile nu sunt fortate, sunt naturale, se vad foarte bine detaliile gazonului. Nu e HDR.

Anonim

Ar putea sa facă DIGI sa meargă și pe tv 4k mai vechi nu numai pe cele ce au apărut anul asta. Dacă văd aia cu tv mai vechi văd și ăștia cu tv mai noi dar invers nu. Trebuie făcute sesizări la RDS.

Anonim

Deocamdată sunt teste, vedem la final cum va rămâne din punct de vedere tehnic. Stai liniștit, RCS citește feedbackul peste tot pe unde îl găsește, cu siguranța ca mai ales aici. Sau ma rog, asa ar trebui sa facă, pentru a obține rezultate cât mai compatibile, e și în interesul lor sa aibă cât mai multi clienți. Eu astfel aș proceda.

marian

Am sperat cel putin meciul de a seara sa fi e transmis hdr..raman la parerea ca diferenta intre hd si 4k o face hdr..culorile sunt mult mai realiste si naturale !

Anonim

Cum ar putea să transmită în HDR un meci care nu e produs în HDR de către cei care realizează transmisia nativă a meciului? Să pună niște false metadate HDR, care ar strica imaginea?

marian

Meciul via satelit a fost transmis hdr !

Giony

Stimati prieteni , pe unii dintre dvs. poate am sa va supar , sau poate nu , ceea ce doresc sa va impartasesc , este strict opinie personala . Vreau sa va informez ca materialele 4k de pe DIGI 4K , nu sunt 4k ,nu sunt filmari 4K nativ , ci sunt scalate de pe materiale 4K . Nu m-am grabit sa fac aceasta constatare , ci am asteptat cateva zile pentru a studia cu atentie si a face mai multe comparatii . IMAGINILE DE PE DIGI SPORT HD (si nu numai) SUNT MAI BUNE DECAT CELE DE PE DIGI 4K (ma refer in special la transmisia formulei 1 si la meciurile de fotbal). Detin un televizor de ultima generatie . Receptionez prin satelit 13 canale 4K , dintre care la unul este intr-adevar 4K . Se numeste TESTE 2 NRJ POLE TV si este difuzat daca nu ma insel , pe satelitul de la pozitia 23,5 E . Aceasta parere a fost impartasita si de specialistii care ii cunosc , nu numai de mine , un amator , dar un amator pasionat . Singura diferenta mi s-a parut ca echipamentul fotbalistilor , gazonul (ma refer la culoare) - aceasta e mai apropiata de cea reala .

Anonim

Ce tare! Se vad si puricii din freza lu' Neymar ! 😃

Gc

Giony ce aberații debitezi frate? Chiar ți-a fost atât de lene sa descarci cele trei imagini la rezoluție nativa sa și să faci zoom sa vezi detaliile? Acele detalii nu exista in rezoluție HD oricât zoom ai face. Știu că te va supăra, dar habar nu ai ce vorbești, îți spune unul care nu anul acesta a văzut prima transmisie 4k, ci unul care a văzut zeci de teste și canale 4k și chiar prima transmisie ultra HD din lume.Auzi la el a vorbit cu specialiștii imaginari. Sunt sigur că habar nu ai cum sa analizezi tehnic un flux 4k, cred că nici nu știi cum să îl transferi in computer să îl analizezi.

Giony

Nu mă mai certa, copilul e! N-ai observat de la început că am menționat că este opinia mea.Eu am 75 de ani ,nu sunt tânăr ca tine ,care stapanesti foarte multe lucruri.Habar nu am ce ai scris tu în comentariu. Ce să descarc, de unde ,cu ce,eu nu am leptop sau calculator și dacă le-as avea m-aș uita la ele .DAR RAU TE-AM MAI SUPARAT,TAICĂ! Dacă ești bun, invata-mă și pe mine cum să procedez să am imaginea pe care o ai tu.Multumesc.

Gc

Giony, multi ani inainte, dar nu mă interesează câți ani ai, din perspectiva a ceea ce ai afirmat cu tarie. Cu atât mai mult, la o astfel de etate nu te apuci sa "informezi" despre ceva pe care nu l-ai analizat. Și nu sunt copil, ci aproape pensionar. Nu vezi că sunt trei linkuri in articol, pe care daca dai click, îți deschide capturi la rezoluție originala a transmisiei ? Unde scrie "AICI, AICI și AICI". Faci zoom in ele, chiar și pe telefon sau tableta, și observa detaliile, macar ochiometric, daca nu poți altfel.

Giony

Am descărcat,am facut zoom pe ele pe telefon,acum cum fac să le introduc browserul televizorului. Am un Qled și browserul este TIZEN.MULTUMESC.Am văzut că rezoluția este originală.

Gc

Pai intra pe acest articol direct cu browserul televizorului, si dai click pe acele linkuri denumite "AICI", dar nu mai vad rostul, daca te-ai lămurit deja de detaliile 4K. Sau copiază-le pe un stick USB și introdu stickul in tv și reda imaginile de pe acel stick pe tv. Dar nu vad rostul, se vor vedea tot că transmisia meciului de pe Digi 4K.

Giony

Le-am redat pe televizor prin funcția- screen mirroring -. Mulțumesc.

DTH FAN

Screening mirroring transmite la tv maxim la rezoluția ecranului telefonului, in cel mai fericit caz. Daca nu ai ecran 4k la telefon, ai văzut pe tv niste imagini doar in HD sau chiar mă puțin. Mai bine le redai prin media share, daca telefonul și televizorul sunt compatibile, sau cum a zis GC.

Giony

Poate mă ajuți să fac și o setare mai bună a Modului imagine. Mulțumesc.

Giony

Am redat prin media share,dar dacă telefonul nu are display 4k,imaginile sunt oglindite în HD. Oricum,mulțumesc.

Giony

Aș dori să știu dacă astăzi DIGI 4k a transmis un meci din Germania . Mulțumesc.

Emil Raevschi

Chiar acum e transmis pe DIGI 4K si DIGISPORT 4 hOFFENHEIM-SCHALKE - ORA 19.54

Giony

Mulțumesc foarte mult. L-am depistat și l-am vizionat din minutul 7.

Unknown

Da chiar acum transmite Hoffenheim-Schalke....

Giony

Mulțumesc Marian , l-am depistat și vizionat din minutul 7.

Anonim

Eu am un TV Samsung 4k model HU6900 din 2014 (!) și merge perfect Digi 4k, fără sacadări sau probleme de sunet.

Giony

Samsungul e SAMSUNG.Si eu am unul tot SAMSUNG, dar QLED 2018 HDR, HLG. Este uluitor !

Anonim

Da, cu bani vei vedea Digi 4K de la 1 februarie 2019, ca se codeaza, platesti 5 lei de atunci.

Giony

Poate fi și 20 de lei, merită.

Unknown

Buna ziua.Am incercat sa vizionat pe canalul 200 dar primesc o imagina cu sunet dar si un mesaj. Video indisponibil


Ma poate lamuri cineva ce se intampla. Multumrsc!

Anonim

Nu ai televizor compatibil cu receptia prin cablu 4K HEVC.

Anonim

Au activat la ultimul meci din nou transmisia in HDR.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile