vineri, 7 decembrie 2018

Digi 4K finalizează testele. De astăzi intră în vigoare grila oficială.

RCS RDS a anunțat că începând de astăzi, 7 decembrie 2018, va fi lansată grila oficială a televiziunii Digi 4K. Așadar, ziua de astăzi marchează finalul perioadei de teste a primei televiziuni în Ultra HD din România. În plus, începând de luni, 10 decembrie 2018, va putea sa fie activată (de către abonații de cablu Digi Tv Digital ai operatorului) opțiunea Digi 4K, la 5 lei lunar, exact prețul pe care l-am anunțat ieri în premieră pe HD Satelit.

Extra-opțiunea Digi 4K va fi gratuită până pe 31 ianuarie 2019 inclusiv. În perioada de gratuitate vor fi difuzate în grila de programe a Digi 4K diverse competiții sportive, documentare și videoclipuri. Desigur, pentru receptie este necesar un televizor Ultra HD compatibil, iar în momentul când va fi criptat, și un modul CAM.

În perioada de gratuitate, pe Digi 4K vor fi difuzate în Ultra HD partide de fotbal din importante competiții europene, cu comentariu în limba română, comentariu audio preluat de pe canalele Digisport care transmit simultan același meci în direct:

- meciul Hertha Berlin – Eintracht Frankfurt din Bundesliga va fi difuzat sâmbătă, 8 decembrie 2018, de la ora 19:30 (comentariu preluat de la Digi Sport 4)
- meciul Espanyol – Barcelona din La Liga va fi difuzat sâmbătă, 8 decembrie 2018, de la ora 21:45 (cu comentariul preluat la Digi Sport 2)
- meciul Huesca – Real Madrid din La Liga va fi transmis duminică, 9 decembrie 2018, de la ora 17:15 (comentariul preluat de la Digi Sport 2)
- meciul Liverpool – Napoli din UEFA Champions League va fi difuzat marți, 11 decembrie 2018, de la ora 22:00 (cu comentariul preluat de la Digi Sport 2)
 - meciul Young Boys – Juventus din UEFA Champions League va fi transmis miercuri, 12 decembrie 2018, de la ora 22:00 (comentariul preluat de la Digi Sport 2)
-  meciul Arsenal – Qarabag din UEFA Europa League va fi transmis joi, 13 decembrie 2018, de la ora 22:00 (cu comentariul preluat de la Digi Sport 3)
- meciul Real Madrid – Rayo din La Liga va fi transmis sâmbătă, 15 decembrie 2018, de la ora 19:30 (cu comentariul preluat de la Digi Sport 2)
- meciul Lyon – Monaco din Ligue 1 va fi difuzat duminică, 16 decembrie 2018, de la ora 14:00 (comentariul preluat de pe Digi Sport 3)
- meciul Levante – Barcelona din La Liga va fi transmis pe 16 decembrie 2018, de la ora 21:45 (cu comentariul preluat de la Digi Sport 2)

RCS RDS mai precizează că va difuza în direct cel putin 30 meciuri în Ultra HD prin Digi 4K în perioada gratuita din lunile ianuarie-februarie 2019. După ce debutează noul sezon din Formula 1, Digi 4K va transmite în Ultra HD și cursele din 17 martie 2019 din Australia și cele de pe 31 martie 2019 de la Bahrain.

UPDATE 9 decembrie 2018: Televiziunea Digi 4K are acum și EPG.

UPDATE 4 februarie 2019: Televiziunea Digi 4K a fost criptată. Detalii găsiți AICI.


43 de comentarii despre subiectul „Digi 4K finalizează testele. De astăzi intră în vigoare grila oficială.”:
marian

Trist..au renuntat la hdr..ce a ce transmit in prezent este un hibrid intre hd 1080 i si 1080 p diferenta intre acete rezoluti si 4k este hdr ! !

Anonim

Păcat. Am fost sunat si mi sa sa spus ca in zona mea nu merge deoarece nu este fibra și nu pot sa ma bucur și eu de Digi 4k. Am televizor care a costat 5000 de lei și nu pot sa văd și eu. Cum vi se pare aceasta situație?Mentionez ca stau in Mures dar nu ii interesează sa modernizeze rețeaua.

Alin

Și eu mulțumesc pt. informațiile pe care le găsesc aici.

Unknown

Va fi și pe satelit?

Valy

Nu stiu cum au terminat ei testele, , azi am sunat la relatii cu clientii si mi-au transmis ca teste sunt pana in ianuarie si doar in anumite perioadae e semnal. Menztionez ca am sunat pt ca la mine imi apare mesajul '' niciun serviciu accceptat'' si nu receptionez nimic.

Anonim

@Valy, nu prea ai inteles, trebuie sa ai televizor 4K Ultra HD compatibil. Daca ai televizor HD, receiver HD/SD sau televizor 4K incompatibil, care nu corespunde standardelor actuale internationale in televiziunea 4K ( in special HEVC pe 10 biti ), nu merge. In plus, nu exista perioade cu lipsa semnal, testele sunt continuu 24/24 re, iti spun eu care ma uit foarte mult la Digi 4K si niciodata nu am vazut intreruperea testelor. Asa ca strange bani, informeaza-te bine si cumpara un televizor compatibil.

Anonim

@Valy, a aparut si comunicatul oficial, pe pagina lor oficiala:

https://www.digiromania.ro/anunturi/extraoptiunea-digi-4k-disponibila-pentru-abonatii-digi-tv-digital-9557

Scrie si acolo clar, negru pe alb:

"Perioada de teste s-a încheiat, iar de vineri, 7 decembrie, intră în vigoare grila oficială a canalului, care va conține documentare pe diverse tematici (lifestyle, hobby, viața în sălbăticie), transmisiuni sportive din fotbal și noul sezon de Formula 1, videoclipuri muzicale."

Anonim

Marian, ia vezi tu pozele in linkurile de mai jos, ti se pare asta ceva intre 1080i si 1080p? :)))) Descarca imaginile si apoi fa zoom in aceste imagini:

https://drive.google.com/file/d/1-KrvrY4gZvrcsbya2CG3im6nshcalmIw/view

https://drive.google.com/open?id=1WXgyWdTreM_uNQ_KT61RksVv8gyRgPeF

https://drive.google.com/open?id=1PtCkld9FOT6lMPYxoMUDdTrC_ODUzCvc

E captura direct din transmisia Digi 4K, ia vezi tu ce super detalii are... Asa are 1080p detaliile? :))

Anonim

Pentru anonimul din Mures, nu se poate transmite analogic o televiziune Ultra HD, cum e Digi 4K. Scrie clar in oferta ca Digi 4K e pentru abonatii la televiziune digitala prin cablu ai Digi Tv. Ca nu au introdus sau cand vor introduce la tine in zona fibra optica, nu e problema mea. Ideea e ca nu se poate difuza Ultra HD analogic.

Valy

Ce te face sa crezi ca nu am tv compatibil anonim ? Am tv compatibil ,lg 6950plb, chiar am sunat la Lg romania si mi-au confirmat ca tv are toate codecurile necesare pt a receptiona postul digi 4k . Ma deranjeaza ca de cate ori sun la relatii cu clientii, fiecarare operator de fiecare data imi spune altceva si nu ma lamureste nimeni de ce nu functioneaza la mine acest post.

Anonim

eu sunt din targu mures, merge perfect digi 4K pe frecventa 498. nici eu nu am vazut intreruperi vreodata.

Anonim

Da, Vali, televizorul tau este compatibil. O intrebare: ai introdus cablul de la RCS direct in tv? Sper ca nu incerci sa receptionezi prin intermediul unui receptor SD sau HD de la Digi.

Valy

Anonim, cablul e conectat direct in tv , nu folosesc receptoare, niciodata nu am folosit. Canalul il gaseste la scanare pe pozitia 200, dar nu receptionez nimic , imi apare mesajul "Niciun serviciu acceptat" .

Anonim

Nu stiu care e problema la tine, la mine a mers perfect de la inceput Digi 4K, tot un LG din 2018 am si eu, pot doar sa imi dau cu parerea:
1. Tara e setata pe Romania?
2. Ai incercat o resetare la setarile de fabrica ale televeziorului? Am auzit ca unii au rezolvat astfel.
3. Ai televizorul actualizat la zi, cu cel mai nou firmware?
4. E posibil ca televizorul sa aiba o defectiune software/hardware pe partea de decodare HEVC?

marian

Valy ! RESETĂRILE FABRICANTULUI..IAR LA INSTALARE ALGE ALTELE IN LOC DE DIGI !

Anonim

Scanare completă cu operatorul digiai încercat?

Valy

Am resetat si tv , am scanat si digi , am scanat si alti operatori ,dar degeaba, acelasi mesaj "Niciun serviciu acceptat.

Anonim

Din moment ce mie imi merge pe televizor LG, si am citit si la altii, clar nu e problema de la LG si nici de la Digi 4K, ca nu mi-ar merge nici mie, nici la altii. E ceva de la televizorul tau (sa nu fie ceva defect pe partea de decodare HEVC) sau de la semnal zgomotos, cu BER mare.

Valy

nu stiu daca conteaza , dar am testat dupa stick cateva filme hevc si merg. Faza cu zgommotul su ma pricep , nu stiu despre ce ee vb.

Anonim

Se refera la semnal puternic, dar cu calitate mica, cu multe erori, de la cablu. Pe SD si HD nu se observa, 4K e mai pretentios, De obicei cauzele sunt conexiunile prin casa. Vezi in televizor daca nu cumva pe frecventa cu Digi 4K ai calitatea semnalului mai mica decat nivelul semnalului pe acea frecventa, ca daor atunci e problema de la semnal, desi nu prea cred.

Descarca ceva HEVC pe 10 bits de aici si vezi daca reda. Oricum, nu e relevant 100%, unele televizoare redau de pe stick HEVC 10 bits, dar nu si de pe cablu. Totusi, la LG 4K model 2018 nu ar trebui sa fie problema de codecuri, lG cred ca e firma cu cele mai actualziate codecuri la televizoarele 4K noi:

https://4kmedia.org/tag/10-bits/

Giony

După teste,DIGI 4K a început prost. Una scrie în program și altceva se transmite. De fapt ca și la celelalte canale : DIGI sport 1,2,3,4...etc.

marian

Digi 4k a inceput prost in momentul cand a renuntat la hdr !

Anonim

Marian, nu există multe productii HDR, doar 10 la sută maxim, deci nu pot sa transmită 90 procente de productii non HDR marcate fake cu HDR, s-ar vedea întunecat și cu chipuri portocalii. In plus, 90 % din posesorii de televizoare 4k nu au televizoare compatibile HDR, la aceia s-ar vedea albicios și decolorat. A emite fara HDR e cea mai logică și corecta decizie tehnica in acest moment. Așadar, au început bine, majoritatea decide, chiar dacă nouă, posesorii de televizoare HDR, ne-ar fi convenit HDR. Deci sa fim realisti.

Giony

Stimate Anonim,foarte corect i-ai explicat lui Marian.Poate îmi explici și mie o situație cu care mă confrunt eu.Am un Qled și receptionez 13 canale 4k,dintre care 3 emit HDR. Evident se vede clar îmbunătățirea imaginii.Dar în setări imagine,la Setări expert apare o funcție HDR+.Când activez această funcție, când demisia este HDR sau când nu e HDR? MULȚUMESC.

Anonim

Personal eu nu as activa-o deloc, e doar o postprocesare suplimentara. HDR+ la Samsung e un fake HDR, poate deteriora imaginea. Mai bine lasa sa activeze automat televizorul doar HDR-ul normal, cel nativ, atunci cand vede ca reda materiale cu adevarat HDR. Eu asa am procedat.

Giony

Mulțumesc foarte mult. O zi frumoasă!

Giony

Multumesc HD SATELIT . Am inteles . Din greseală am butonat altceva .

Unknown

FELICITARI DIGI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DAR SINCRONIZATI-VA CU OPERATORII CALL-CENTER (HABAR N-AU DE NOUATATI)
SUNT DIN SUCEAVA (IERI PE 07.12 AM INTAMPINAT ACEASTA SITUATIE)

marian

Anonim ! Pana la un punct sunt de acord cu opinia ta..Producatori de tv.din anul 2015 a tehnologia HDR ! Proportia de 90 la suta fara hdr nu este realista asta tind cont ca vanzarile de tv 4k ce le mai importanta sau facut in ani 2017 si 2018 asta datorita preturilor accesibile ! Eu am crezut in momentul lansari acestui canal tv ca vom trece de la calitate in special find vorba de extraoptiune.. Toate transmisiunile live ( sportive) sunt transmise HDR ! Eu sutln in continuare sutin ca acele programe care sunt nativ hdr asa sa fie transmise !!! Eu iti respect opinia !

Anonim

Am luat televizor 4K nou acum o lună și nu e HDR. Vouă, care aveți televizor HDR, va merg corect transmisiile care nu sunt HDR, dar noua, care nu avem televizor HDR, ne merg eronat si decolorat transmisiile HDR. Consider că RCS a ales corect sa nu transmita in HDR, că sa ne meargă la toți corect.

marian

Scuze..tv fara hdr cumparat in 2018 ? Ma refer la 4k..

Anonim

Da, nu are HDR. https://m.emag.ro/televizor-led-star-light-140-cm-4k-ultra-hd-55dm7000/pd/D76V12BBM/#140

Alex

Din cate am vazut transmisia HDR de la Formula 1 s-a facut HLG si nu HDR10. Majoritatea TV-urilor 4K HDR sunt compatibile cu HDR10 si foarte putine cu HLG.

Giony

Bună seara, știe cineva dacă poți să te abonezi de-acum la DIGI 4K ? Mulțumesc.

cg

Da, poți. Dar deocamdată e gratuit. Totuși, te poți abona in avans fie telefonic, fie te loghezi în contul tău de Digi, apoi accesezi acest link și apoi, la imaginea cu Digi 4k, dai click pe Comanda:

https://www.digiromania.ro/servicii/televiziune/extraoptiuni

Extraoptiunea va fi adaugata in coșul de cumparaturi, la adresa de abonat aleasa de tine.

Apoi apesi Finalizeaza comanda.

Giony

Mulțumesc foarte mult,cg. M-am abonat chiar acum prin telefon.

Anonim

@Anonim nu mai vorbi aiurea, dacp transmisia foloseste HDR HLG care e standardul HDR special conceput pt televiziune atunci semnalul HDR este primit de televizoarele fara HDR ca 4K SDR.

De pe Wikipedia:
"Hybrid Log-Gamma (HLG) is a high dynamic range (HDR) standard that was jointly developed by the BBC and NHK. HLG does not need to use metadata since it is compatible with both SDR displays and HDR displays. HLG can be used with displays of different brightness in a wide range of viewing environments."

Pt cine nu intelege engleza, recomand Google Translate.

Johnny_BR

Alex, singurul format HDR disponibil transmisiunilor de tip DVB prin cablu sau satelit este HLG (Hybrid Log-Gamma). HDR10 este disponibil pe medii de stocare (HDD, USB drive, Blu-Ray) sau prin servicii de streaming (Netflix, YouTube)

Giony

Salut Johnny, adică televizorul meu este 4K HDR , nu recepționează materialele la această definiție? Mulțumesc.

Anonim

Daca nu m-am abonat la Digi 4K pot sa receptionez 4K in perioada de testare?

Anonim

S-a terminat perioada de teste, dar poți sa recepționezi direct cu un televizor compatibil 4K, fara sa fi abonat la Digi 4K, pana pe 31 ianuarie 2019 inclusiv.

Giony

Da ,până la 1 februarie 2019 este gratuit. Cine dorește sa-l vizioneze în continuare va trebui să achite 5 lei lunar.

Giony

De ce oare DIGI 4K anunță în program ca va transmite la această oră meciul din campionatul GERMANIEI , n-o fac ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile