joi, 3 ianuarie 2019

ARD va transmite toate televiziunile în HD

Canalele ARD sunt difuzate prin sateliții Astra de la 19,2 grade Est în calitate HD, cu excepția ARD-alpha și Radio Bremen TV, care sunt oferite în SD. Începând cu data de 7 ianuarie 2019, televiziunile ARD-alpha și Radio Bremen TV vor fi difuzate de asemenea în calitate High Definition. Astfel, toate programele ARD (asociația radio-difuzorilor publici din Germania) vor fi transmise prin satelit în rezoluție HDTV, anunță consorțiul german printr-un comunicat de presă.

Totuși, televiziunile ARD-alpha HD și Radio Bremen TV HD vor fi inițial upscalate. Programele Radio Bremen TV HD vor fi disponibile în calitate HD de abia din februarie 2019, iar cele de pe ARD-alpha HD pe parcursul anului 2019.

ARD-alpha HD și Radio Bremen TV HD vor fi transmise necodat prin satelitul Astra 1L, pe transponderul 39, pe frecvența de 11.053 GHz (polarizare orizontală, SR 22000, factor de corecție a erorilor de 2/3, DVB-S2 / H264).

Din 7 ianuarie 2019, ARD-alpha HD și Radio Bremen TV HD vor fi de asemenea disponibile tuturor operatorilor de rețele de cablu din Germania. Cei doi mari furnizori (Vodafone și Unitymedia) vor transmite ambele televiziuni în HD de la sfârșitul lunii ianuarie.

ARD-alpha este un canal educațional public din Germania, lansat pe 7 ianuarie 1998. Cu prilejul celei de-a 20-a aniversări, ARD-alpha și-a relansat grila de programe. Radio Bremen TV este postul regional de televiziune din Bremen.

În aproximativ 31 de milioane de locuințe din Germania există cel puțin un televizor HD. Dintre utilizatorii de antene satelit (17,4 milioane de locuințe), aproximativ 80% dețin un HDTV.


Un comentariu despre subiectul „ARD va transmite toate televiziunile în HD”:
Anonim

In Europa HD a devenit un standard. Urmeaza trecerea la 4K. Mai putin la noi, unde SD inca este standardul celor mai multe televiziuni.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile