luni, 7 ianuarie 2019

DisplayHDR True Black, noul standard în care "negrul" e și mai negru

Video Electronics Standards Association (VESA) a lansat noul standard de testare "DisplayHDR True Black". O versiune îmbunătățita a DisplayHDR, noul standard este dedicat pentru ecranele cu emisie proprie de lumină, inclusiv OLED și viitoarele ecrane microLED.

Pe ecranele LCD, ceea ce este considerat negru este de fapt un gri închis, din cauza filtrării incomplete a luminii, fenomen obișnuit pentru astfel de ecrane. Însă pentru OLED și microLED, VESA a stabilit că ecranele care corespund testelor "DisplayHDR True Black" trebuie să aibă nivelul de negru de maxim 0.0005 cd/m2, cel mai mic nivel care poate fi efectiv măsurat cu ajutorul colorimetrelor standard din industrie.

Cu noul standard "DisplayHDR True Black", OLED devine tehnologia ideală pentru afișarea unui negru foarte bun. Noul standard reprezintă un pas extrem de important în îmbunătățirea afișării imaginii jocurilor și filmelor, precum și pentru vizualizarea și editarea fotografiilor și videoclipurilor.

Pentru telespectatorii care vizionează într-un mediu cu iluminare scăzută, ecranele care respectă specificațiile "DisplayHDR True Black" sunt, în opinia VESA, capabile să ofere creștere a gamei de nuanțe de până la 50 de ori, în funcție de condițiile de iluminare. De asemenea, "DisplayHDR True Black" stabilește că timpul necesar pentru ca o imagine de pe ecran să se schimbe de la negru la alb să fie de patru ori mai mic, comparativ cu timpul necesar specificat de DisplayHDR.


Un comentariu despre subiectul „DisplayHDR True Black, noul standard în care "negrul" e și mai negru”:
Anonim

Oare cand vor aparea pe piata primele televizoare si monitoare cu HDR True Black?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile