sâmbătă, 2 februarie 2019

SRTV începe negocierile pentru un pachet de 200 meciuri de fotbal. TVR 1 devine televiziune generalistă.

Consiliul de administrație al SRTV a aprobat începerea negocierilor între SRTv şi CAAEleven pentru achiziționarea drepturilor de televizare, pentru teritoriul României, a unui pachet de aproximativ 200 de meciuri ale echipelor naționale de fotbal din preliminariile Euro 2020, Liga Naţiunilor şi a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2022 din Qatar, inclusiv rezumatele tuturor meciurilor din preliminarii şi Liga Naţiunilor, cu excepţia transmisiunilor în direct ale partidelor pe care le va disputa naționala României în competiţiile mai sus menţionate.

De asemenea, prin aceeași hotărâre nr. 4 din 30 ianuarie 2019, a fost aprobată înaintarea unei oferte financiare pentru competiţiile menţionate anterior, precum și începerea demersurilor pentru obţinerea unei scrisori de garanţie bancară. Negocierile vor fi purtate prin întâlniri, email şi telefon de Dragoş Bocanaciu, Coordonator cu atribuţii de Director Departament Emisiuni şi Ştiri Sportive, Eduard Dârvariu, Coordonator cu atribuţii de Director Departament TVR 1, Mugur Ionescu, Coordonator cu atribuţii de Director Departament Comercial, Roxana Ionescu, Coordonator cu atribuţii de Director Departament Juridic (de punerea în aplicare a hotărârii menționate răspunde Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive).

Prin hotărârea numărul 9 din 30 ianuarie 2019 au fost aprobate tarifele EBU pentru activitățile obligatorii, ştiri şi sport şi negocierea drepturilor sportive, inclusiv plata acestora pe anul 2019. Sursa de finanțare este alocaţia bugetară, dar până la aprobarea bugetului de stat pe anul 2019, plata activităţilor menţionate se va efectua în limita a 1/12 lunar din bugetul anului 2018.

De asemenea, prin hotărârea nr. 3 din 30 ianuarie 2019 a fost aprobat punctul 3 al Planului de acţiune aprobat prin HCA nr.148/2018, respectiv “Politica editorială a canalelor SRTv”, iar prin hotărârea nr. 1 din 30 ianuarie 2019 a fost aprobat punctul 1 al Planului de acțiune aprobat prin HCA nr.148/2018, respectiv “Identitatea canalelor SRTv”:

a) TVR 1 – canal generalist;

b) TVR 2 – canal tematic (familie, educaţie, tradiţie);

c) TVR 3 – canal cultural şi regional;

d) Canalele regionale – canale regionale generaliste;

e) TVR Internaţional – canal internaţional dedicat românilor din afara ţării;

f) TVR Moldova – canal dedicat românilor din Republica Moldova.

De punerea în aplicare a hotărârii nr. 1 din 30 ianuarie 2019 răspund Preşedintele Director General şi Producătorul General.

Prin HCA nr.148/2018 era aprobat planul de acţiune în vederea fundamentării şi elaborării unei noi strategii a televiziunii publice.


12 comentarii despre subiectul „SRTV începe negocierile pentru un pachet de 200 meciuri de fotbal. TVR 1 devine televiziune generalistă.”:
Anonim

Deci este clar, dispare TVR HD.

Anonim

Clar va fi cand va fi solicitata la CNA retragerea licentei TVR HD. Daca nu sunt modificari de politica editoriala pentru TVR HD, de aceea nefiind mentionat, nu inseamna ca dispare obligatoriu.

Alyin Adryang

Tvr hd va fi tvr1 hd și apare tvr2 hd pe alta frecventa

Anonim

@Alyin Adryang deocamdata azi emisiunile de pe TVR 1 sunt transmise simultan pe TVR HD pana la ora 20:00. Cei de la TVR au cumparat echipamente noi pe care le testeaza:
https://www.hdsatelit.com/2019/01/a-inceput-testarea-echipamentelor.html
si ca au obtinut in noiembrie licenta pentru TVR 1 HD si TVR 2 HD:
https://www.hdsatelit.com/2018/11/srtv-obtinut-licentele-pentru-tvr-1-hd.html
Cat destre TVR HD poate sa ramana asta cum este, poate il va inchide pana nu apare un comunicat oficial nu se intampla nimic. Eu unul mi-ar placea sa ramana TVR HD ar fi 3 canale HD. Deocamdata cei de la TVR au prezentat politica editoriala a canalelor SRTV.

Anonim

@Alyin Adryang Am uitat sa iti spun ca pe cablu TVR 2 HD va fie pe alta frecventa de ex TVR HD pe UPC ii pe pozitia 170 iar TVR 2 HD pe pozitia 178. Pe satelit vor fi pe aceeasi frecventa simultan cu SD. Pe terestru nu stiu daca vor fi transmise simultan cele SD cu HD sau cele HD vor inlocuii cele SD.

Anonim

@Alyin Adryang La UPC TVR HD ii pe pozitia 170 frecventa: 490 MHz si TVR 2 HD ii pe pozitia 178, frecventa: 282 Mhz.

Anonim

Nu s-a solicitat modificarea grilei de programe pentru TVR HD, și nici redenumirea acestuia. Înseamnă că va fi închis, rolul său a fost doar de tranziție a TVR de la SD la HD.

Anonim

TVR HD devine TVR1 HD apare doar TVR2 HD. Se conturează tot mai clar.

Vreau TvrHd Sa ramana

Pacat...era un post ok unde se transmiteau acele filler-uri in loc de pub...erau reluari de pe la emisiuni ... Vreau sa ramana....tvr astfel elimina un post nu introduce nimic, doar emisie HD...aici erau meciuri cand pe celelate posturi erau simultan alte transmisiuni... cand breaking news-ul intra pe Tvr1 (care trebuie sa fie in primul rand o sursa de informare pt cetateni...)....nu unteleg mutarea deloc....VREM TVR HD SA RAMANA CA ACUM

Anonim

De ce nu negociaza pentru meciuri din campionate puternice? S-au cupa Spaniei

Anonim

Dincolo de șocul emoțional, trebuie înțeles că ceea ce transmitea îndrăgitul TVR-HD vom vedea acum pe TVR1-HD și TVR2-HD. Chiar dacă mai rămâne sau nu, este clar că TVR-HD nu mai poate supraviețui în același format, prin preluări de la TVR1 si TVR2 pe care acestea nu le puteau transmite în HD. Acum ele pot. Iar schimbarea profilului (canal de sport sau de un alt profil) ar fi costisitoare. Tocmai de aceea nu s-a dat niciun comunicat oficial cu privire la un eventual nou profil al TVR-HD, care în lipsa obiectului muncii (preluat acum de TVR1 HD si TVR2 HD), va fi foarte probabil pensionat.

Unknown

Greu de crezut că TVRHD va rămâne la fel, adică să retransmită HD programe de pe TVR1 HD și TVR2 HD. Ar fi ilogic, neperformant, aducător de pierderi bugetului TVR. TVRHD fie își va schimba grila de programe (și nu s-a solicitat la CNA acest lucru până acum din partea
TVR deși ar fi trebuit), fie va fi închis (varianta tot mai probabila cu trecerea timpului fara sa se întâmple nimic).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile