vineri, 1 februarie 2019

Televiziunile regionale Digi 24 se vor închide

Cele opt televiziuni regionale ale RCS RDS (Digi 24 Cluj-Napoca, Digi 24 Craiova, Digi 24 Oradea, Digi 24 Timișoara, Digi 24 Galați, Digi 24 Iași, Digi 24 Constanța și Digi 24 Brașov) se vor închide, după ce compania va solicita la CNA renunțarea la licențele audiovizuale ale acestor posturi tv.


RCS RDS motivează într-un comunicat remis către Hotnews că a efectuat o analiză a eficienței activității studioului central Digi 24 și a stațiilor regionale și a constatat o schimbare în comportamentul de consum al telespectatorilor, publicul migrând parțial spre mediul online, inclusiv pentru informații de interes local, acest fenomen cauzând scăderea audienței posturilor tv regionale.

RCS RDS arată că măsurile sunt parte a unui un proiect de optimizare (început în aceasta lună) a resurselor diviziei sale media, aplicabil mai ales în privința televiziunilor. Astfel, numărul de echipe din rețeaua de corespondenți va creste de la 12 la 18, pentru a oferi informații și din alte județe vecine, iar nivelul de dotare a acestor echipe va fi îmbunătățit. Compania are în vedere să integreze în redacția centrală a Digi 24 angajați de la departamentele tehnice și de producție, precum și jurnaliști de la aceste stații regionale de televiziune.

UPDATE 26 martie 2019: CNA a retras astăzi, la solicitarea RCS RDS, licențele pentru cele opt televiziuni regionale ale RCS RDS (Digi 24 Cluj-Napoca, Digi 24 Craiova, Digi 24 Oradea, Digi 24 Timișoara, Digi 24 Galați, Digi 24 Iași, Digi 24 Constanța și Digi 24 Brașov).


11 comentarii despre subiectul „Televiziunile regionale Digi 24 se vor închide”:
C Radu

O miscare inteligenta. Chiar nu stiu cine se uita la acele canale locale.
Vor putea utiliza mai intelept resursele acum.

Anonim

Păcat de banii aruncați. Televiziunile regionale își aveau o justificare prin abordarea unor probleme de interes local, deci nu cât să fie introduse într-o grilă națională. De aici și audiența scăzută la nivel național. Chiar și Digi24 suferă ca audiență și la nivel național, în domeniul politic concurența fiind prin tradiție, adresată unor grupuri electorale fragmentate și instabile, în funcție de interesele electorale și politice de moment ale partidelor. Totuși Digi (Life, Animal World, World,...) care țin de cultură, știință, educație viață mondenă, istorie sau muzică, se bucură de o audiența mult mai mare, ele stabilind ținuta înaltă cu care ne-am obișnuit din partea unei companii serioase, care a înțeles să își respecte abonații. Pe scurt, tot răul este spre bine.

Anonim

Lățimea de bandă eliberată poate fi folosită acum mai eficient, pentru dezvoltare. Succes Digi!

Anonim

Canalele de știri Digi 24/Cluj-Napoca/Craiova/Oradea/Timișoara/Galați/Iași/Constanța/Brașov au o audiență limitată. O decizie perfect logică din punct de vedere financiar.

Anonim

poate au intentia sa introduca si alte canale hd sau sd ca tot creste abonamentul vad ca vrea sa scota posturile locale digi poate introduce ceva programe

Anonim

Televiziuniile reginonale Digi 24 se vor inchide de la 1 martie 2019 informatie primita pe facebook Digi Romania

Unknown

O decizie buna,nu isi aveau rostul,acum pot folosi mai eficient frecventa aia.

Anonim

Digi nu este obișnuită cu găuri în buget. Tocmai de aceea închide aceste canale incapabile să aducă profit. Prea bine nu stă nici canalul central Digi24. Totuși sperăm că acesta să supraviețuiască în numele democrației și a pluralității de idei.

Anonim

Sunt ceva sanse sa intre si Mezzo HD in grila de programe RDS ce va fi modificata luna aceasta ?

Anonim

De unde ar stii cineva asa ceva... Intrebarile de genul ce canale noi intra sau intra un anumit canal in curand nu au raspuns, doar operatorul in cauza stie.

Anonim

Care este dată închiderii stațiilor locale?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile