duminică, 17 martie 2019

Economizorul de date al browserului Chrome pentru Android funcționează acum și pentru websiteurile securizate HTTPS

Accesarea website-urilor printr-o conexiune lentă poate fi frustrantă și costisitoare. De aceea, Google Chrome oferă pe Android un economizor de date, o funcție care permite browserului web să reducă datele consumate și să încarce paginile de două ori mai rapid. Anterior, această caracteristică Lite era disponibilă doar pentru paginile HTTP nesecurizate. Acum, pe Android, Chrome a extins funcția și pentru paginile HTTPS securizate, ceea ce înseamnă că veți putea naviga mai repede și mai sigur, chiar dacă semnalul rețelei de telefonie mobilă este slab.

Veți fi informați dacă browserul Chrome optimizează o pagină web, deoarece o pictogramă "Lite" va fi afișată în fața adresei URL. De asemenea, un mesaj vă va oferi opțiunea de a încărca versiunea originală, dacă doriți.


Google spune că respectiva funcție se va activa în mod sporadic. În viziunea companiei, aceasta înseamnă că se va activa doar dacă rețeaua de telefonie mobilă este maxim 2G sau dacă Chrome estimează că First Contentful Paint (prima redare de conținut) va dura mai mult de cinci secunde.

Dacă utilizați o rețea 3G, 4G sau WIFi, economizorul de date nu se va activa. Totuși, puteți testa modul în care este afișat un website HTTPS prin intermediul economizorului de date, emulând o conexiune 2G în browserul web Chrome de pe Android (setați orice opțiune 2G în #force-effective-connection-type, accesând chrome://flags - nu uitați sa setați la finalul testelor conexiunea din nou pe default).

Google a explicat că atunci când optimizează paginile HTTPS, doar adresele URL vor fi partajate cu compania, nu și cookie-urile, datele de conectare și alte date private. Oricum, este puțin surprinzător că modul de navigare Lite nu era deja disponibil pentru paginile securizate HTTPS, deja foarte prezente pe internet.

Dacă navigați pe un PC cu Chrome, economizorul de date este încă limitat la paginile HTTP. De asemenea, este important de menționat că dacă utilizați modul Incognito, economizorul de date nu va funcționa. De asemenea, nu este disponibil deocamdată pe dispozitive iPhone sau iPad.


Un comentariu despre subiectul „Economizorul de date al browserului Chrome pentru Android funcționează acum și pentru websiteurile securizate HTTPS”:
Anonim

Util pentru zonele fara semnal bun. Am testat si eu prin emulare, observ ca este afisat mai mult text, nu prea mai sunt afisate poze cu acea optiune economizor activata.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile