vineri, 29 martie 2019

Francezii pariază pe televiziunea digitală terestră, codec-ul HEVC și rezoluția Ultra HD

Până în anul 2024, toate emițătoarele digitale terestre din Franța vor efectua tranziția de la DVB-T / MPEG4 la DVB-T2 / HEVC și astfel vor fi pregătite pentru transmisia televiziunilor la rezoluție Ultra HD.

"Francezii preferă recepția semnalului tv pe cale terestră. Semnalul actual acoperă 97% din populație. Două treimi din locuințele din Franța utilizează televiziunea digitală terestră pe televizorul principal sau pe un alt televizor sau receptor de acasă. Televiziunea digitală terestră este coloana vertebrală a scenei mass-media franceze. Emițătoarele terestre oferă acces gratuit, anonim și simplu la emisiunile tv. De aceea, noi ne străduim să ținem pasul cu evoluția tehnologiei pentru a satisface așteptările tot mai mari ale telespectatorilor", a explicat explică Gaelle Kaminsky , director de dezvoltare al companiei franceze de telecomunicații TDF.

TOfDfN0s/XJ3REcUXSTI/AAAAAAAA2vA/lE3pz6tVeuY4jwXy_KpJVGj5Y3zy_2WWACEwYBhgL/s640/Ultra%2BHD.jpg" width="640" />
Potrivit informațiilor furnizate de TDF, în prezent se pot recepționa digital în Franța 27 de televiziuni gratuite, cu acoperire națională, disponibile în șase MUX-uri terestre digitale, dar și 40 de posturi regionale, plus 5 televiziuni suplimentare cu plată.

Toate aceste posturi tv sunt difuzate în HD începând cu anul 2016, utilizând compresia MPEG-4. Tranziția de la DVB-T / MPEG 4 la DVB-T2 / HEVC va începe din luna iunie. Următoarea etapă va fi transmisia televiziunilor în Ultra HD, împreună cu lansarea de servicii interactive distribuite prin HbbTV.

Tranziția este deja autorizată. După o consultare publică, în februarie 2018 autoritatea franceză de reglementare CSA (Conseil supérieur de l'audiovisuel) a aprobat un plan al tranziției la DVB-T2 HEVC. Un an mai târziu, FAVN (Forum Audiovisuel Numérique, o asociație din industria media franceză care reunește posturile de televiziune, producătorii de programe și distribuitorii de semnale) a prezentat o propunere privind parametrii tehnici minimi pentru receptoarele Ultra HD. Grupul tehnic al asociației a stabilit de asemenea criteriile de bază pentru serviciile interactive. Receptoarele compatibile și certificate vor fi marcate corespunzător înainte de a ajunge în magazine.

Francezii testează de câțiva ani transmisia Ultra HD. Un multiplex experimental acoperă cu semnal Parisul (emițătorul se află chiar pe Turnul Eiffel), precum și Chennevières, Meaux și Chaville.

Alte două transmițătoare sunt în Nantes și Toulouse. Un turneu de tenis a fost difuzat pentru prima dată anul trecut în 4K și filmat în teste în 8K (găsiți mai jos imagini în Ultra HD cu Simona Halep), iar în septembrie telespectatorii s-au putut bucura de o serie de concerte în direct produse de Arte.

"Trecerea la DVB-T2 HEVC va fi rapidă, dar aceasta nu înseamnă că toate posturile vor transmite în Ultra HD. O astfel de modernizare a televiziunii digitale terestre este un important pas, mai ales c[ este o platformă foarte populară pentru francezi, o alegere atractivă în competiția cu platformele cu plată. Ciclul de viață al unei televizor într-o locuință franceză este de aproximativ 8 ani. Aceasta înseamnă că, începând din anul 2024, televizoarele, în marea lor majoritate, va fi compatibile cu tehnologia Ultra HD. Deja din 2017, o treime din televizoarele vândute erau compatibile cu recepționarea unor astfel de transmisiuni", a mai explicat Gaelle Kaminsky , director de dezvoltare al companiei franceze de telecomunicații TDF.


3 comentarii despre subiectul „Francezii pariază pe televiziunea digitală terestră, codec-ul HEVC și rezoluția Ultra HD”:
Anonim

La cum bate un francez un cui in perete or sa ramana foarte mult timp cu emisua terestra. Abia stiu sa deschida un Tv, ii bagi in ceata daca le spui de ip-tv si/sau cablu tv

Dany

Francezii preferă să înșurubeze un șurub profesionist în perete, de aceea ei nu știu să bată cuie românești. Prefera ceva mai evoluat. Așa ar fi trebuit sa prefere și românii, un codec HEVC în loc de MPEG4 pentru transmisia DVB-T2.

Anonim

Pentru Anonim: prietene, locuiesc în Franta și vreau sa-ti spun ca am IPTV din 2003. Este poate cea mai răspândită metodă de a recepționa televiziunea. Informeaza-te inainte de de a deschide gura.

Sigur ca exista si emisie terestră gratuita sau platforme de satelit și bine ca exista.

În România e ceva gratuit?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile