miercuri, 27 martie 2019

Probleme tehnice în rețeaua Orange România. UPDATE: Orange a anunțat că serviciile funcționează din nou în parametri normali

În aceasta după-amiază, diverși utilizatori ai rețelei Orange din diverse regiuni geografice ale României ne-au anunțat că întâmpină dificultăți tehnice în utilizarea serviciilor de voce și date ale companiei. De exemplu, aceștia nu pot iniția sau primi apeluri, nu pot trimite mesaje SMS sau nu pot înregistra dispozitivul mobil în rețea ori utiliza serviciile de date. De asemenea, wesbite-ul Orange se poate accesa, dar foarte lent. Orange a anunțat ulterior că problemele tehnice sunt cauzate de multiple secționări ale fibrei optice și ca deja se lucrează la remedierea acestora.

"Momentan, o parte dintre clienții noștri întâmpina dificultăți în accesarea serviciilor de voce și date, precum și a aplicațiilor Orange. Această situație se manifestă ca urmare a secționării multiple în rețeaua de fibră optică. Colegii noștri din departamentul Tehnic lucrează deja la remedierea problemei. Ne cerem scuze pentru neplăceri și iți mulțumim pentru înțelegere. Revenim imediat ce avem noutăți", a precizat compania printr-un anunț publicat pe pagina sa de Facebook.

UPDATE: Orange a revenit cu o actualizare a informațiilor: "Au fost identificate 3 secționări ale rețelei de fibră optică în județele Bistrița-Năsăud, Brașov și Mehedinți. Două dintre secționări au fost simultane. Tehnicienii noștri au reușit să remedieze avaria cauzată de prima secționare și sunt în continuare pe teren. Serviciile încep să revină gradual la parametri normali de funcționare."


UPDATE 27 martie 2019, ora 18:20: După aproximativ trei ore de la primele probleme tehnice, Orange a anunțat că "serviciile de voce, date, precum și aplicațiile Orange funcționează în parametri normali. Le recomandăm celor care încă întâmpină probleme să închidă și să redeschidă telefonul. Mulțumim tuturor pentru răbdare și înțelegere".

Orange ofera detalii despre avaria care a intrerupt timp de 3 ore serviciile pentru unii clienti: fibra optica s-a rupt din cauza unei alunecari de teren in Mehedinti si a unor lucrari de constructii din Brasov si Bistrita Nasaud, fara legatura cu Orange


UPDATE 27 martie 2019, ora 22:30: Compania Orange a remis către Ziarul Financiar un punct de vedere detaliat: avaria care a impiedicat astazi timp de cateva ore clientii Orange din mai multe regiuni din tara sa-si foloseasca telefoanele mobile sau sa acceseze unele aplicatii a fost provocata de trei incidente care au avut loc simultan si care au dus la ruperea unor tronsoane de fibra optica, niciuna dintre ele nefiind provocate de companie.

"Astazi, incepand cu ora 14:34, o parte dintre clientii nostri au intampinat dificultati in accesarea serviciilor de voce si date, precum si a aplicatiilor Orange. Aceasta situatie a aparut ca urmare a unor sectionari multiple simultane ale magistralelor principale de fibra optica in judetele Bistrita-Nasaud, Brasov si Mehedinti. Echipele noastre tehnice au intervenit prompt pe teren si au repus serviciile in functiune gradual, incepand cu ora 16:40. Serviciile au revenit la parametri normali de functionare la ora 17:40.

Sectionarile care au afectat reteaua de fibra optica au fost cauzate de o alunecare de teren in judetul Mehedinti si de lucrari de constructii civile, fara legatura cu reteaua Orange, in judetele Brasov si Bistrita-Nasaud. Din pacate, astfel de situatii nu sunt izolate, doar anul trecut ne-am confruntat cu peste 1200 de incidente de sectionare a fibrei, majoritatea fara impact asupra serviciilor oferite clientilor nostri.

De regula, acestea nu au impactul avariei de astazi, deoarece in reteaua Orange folosim dubla protectie si, in anumite cazuri, chiar tripla protectie a infrastructurii de fibra optica. Situatia exceptionala de astazi a aparut din cauza faptului ca toate cele trei inele de protectie a magistralelor principale de fibra optica au fost sectionate simultan, conducand la izolarea unor echipamente si platforme de servicii critice pentru retea. Regretam disconfortul creat si le multumim clientilor nostri pentru intelegere."


12 comentarii despre subiectul „Probleme tehnice în rețeaua Orange România. UPDATE: Orange a anunțat că serviciile funcționează din nou în parametri normali”:
Anonim

E bine ca au anuntat totusi cauza. Am citit ca e taiata fibra in Banat / Timisoara, in trei zone, dar nu se stie daca din cauza unor lucrari publice sau din alta cauza.

Anonim

Același lucru l-am pățit și eu mia căzut semnalul la telefon și rețeaua la internet timp de vreo oră și ceva.La ora 15:30 aproximativ am rămas fără semnal la telefon și fără rețeaua de internet.

Anonim

Confirmat că nu merge in Bucureşti, Arad, Galați, Deva, Satu Mare, Baia Mare, Cluj, Iași, Brașov, Timișoara, cred ca si Vaslui.

Anonim

se mai intampla, poate au inceput muncile campului :) eram in Anglia si unii au arat si au taiat fibra in divere zone cu plugurile si au picat toate siteurile si netul in aproape un sfert din tara.

Anonim

a taiat Robu cablurile.....

Raul

Nici in Alba Iulia nu e!!

HD Satelit România

Încearcă sa repornești telefonul, asa recomandă Orange. Ei au zis ca au rezolvat...

Anonim

haha cica au ramasa fara fibre ..mie in bucuresti 4g era mort in schimb pe 3g aveam semnal si puteam vb fara probleme

Anonim

Fibra cui a fost sectionata? A lor sau a telekomului ?

Anonim

Fibra pe care o foloseau pentru transferul de date si pentru interconectarea pentru telefonie. Ei nu folosesc fibra Telekomului pentru reteaua de telefonie, nu confunda cu reteaua de televiziune.

Cosmin

Nu stiu sigur daca a fost taiata fibra optica , releele de telefonie sunt conectate intre ele prin fibra optica cumva ? eu cred ca a fost o alta cauza .Sunt din jud.Valcea si de la ora mentionata au fost cauza totala , mentionez ca sunt tehnician Orange Tv Satelit si nici macar in aplicatiile speciale nu aveam acces in timpul mentionat ,
Dar va pot confirma ca avaria nationala sa remediat daca inca mai aveti probleme cu semnalul reporniti dispozitivele si la routere de net sa le scoateti din priza si sa le bagati din nou

Anonim

Da maestre, releele sunt conectate 90% cu fibra. Si sa nu crezi ca aplicatiile interne merg pe linii speciale. Practic a fost sectionat reteaua de fibra transport (backbone), care nu are legatura cu fibra de net si tv de la Telekom, si nici tv satelit.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile