vineri, 8 martie 2019

Windows 7 și Windows Server 2008 nu vor mai beneficia de actualizări din anul 2020

Microsoft a recomandat utilizatorilor să upgradeze sistemul de operare de la Windows 7 la Windows 10, întrucât Windows 7 nu va mai primi actualizări de securitate începând din ianuarie 2020. Suportul periodic pentru Windows Server 2008 va fi sistat de asemenea de la începutul anului următor.

Companiile vor putea prelungi utilizarea în relativă siguranță a Windows 7, abonându-se la serviciul de "Actualizări extinse de securitate (ESU)", prin intermediul căruia vor primi corecții de securitate pentru vulnerabilitățile descoperite sau raportate ale Windows 7. Cu toate acestea, patch-urile vor fi lansate numai în cazurile unor amenințări catalogate de către Microsoft ca fiind "Critice" sau "Importante". Mai mult decât atât, serviciul ESU va ​​fi disponibil timp de doar trei ani. Acesta va fi vândut per dispozitiv și nu per utilizator, deci va costa mai mult dacă va fi utilizat pentru mai multe dispozitive.

Serviciul ESU va fi disponibil la prețul de 25-50 dolari anual pentru fiecare dispozitiv, dar costul se va dubla în fiecare an, astfel încât, până în 2022, suportul pentru sistemul de operare Windows 7 va costa 100 $ sau 200 $ per dispozitiv. Așadar, cel mai bun mod de acțiune nu este de a investi în ESU de la Microsoft, ci de a upgrada sistemul de operare și, dacă este necesar, chiar și hardware-ul PC-ului.

Computerele care rulează Windows 7 reprezintă 37,9% din PC-uri utilizate în prezent, în timp ce Windows 10 are o cotă de piață de 40,9%. În privință utilizării în companii, Windows 10 are o cotă de piață de peste 50%. Windows 7 a fost lansat în anul 2009 ca înlocuitor pentru nepopularul Windows Vista, precum și pentru Windows XP.

În trecut, o barieră în calea actualizării a fost hardware-ul pe care funcționau versiunile anterioare ale Windows-ului. Trecerea de la Windows 3.1 la Windows 95 era foarte dificilă fără a achiziționa un nou computer, mai performant. Aceeași tendință a continuat și cu Windows 98, Windows Millennium, Windows XP și în special cu Windows Vista.

Însă, în majoritatea cazurilor, PC-uri lansate cu recomandarea de a rula Windows 7 pot beneficia de actualizarea la un sistem de operare mai nou. Conform specialiștilor, din punct de vedere hardware, orice sistem care poate rula Windows 7 va rula și Windows 10.

De asemenea, Microsoft intenționează să nu mai ofere asistență pentru aplicațiile Windows Server 2008 și SQL Server, tot la începutul anului viitor, iar compania a încurajat clienții să migreze către Azure. Spre deosebire de Windows 7, nu este planificat un serviciu ESU, lăsând clienților opțiuni limitate. Sfârșitul suportului pentru Windows Server 2008 este motivul pentru care aproape o treime dintre companii vor trebui să achiziționeze noi server hardware. O mulțime de organizații au migrat către Windows Server 2012, dar migrația nu este o sarcină ușoară.

Deloc de neglijat sunt hackerii, care deja sunt conștienți de faptul că Microsoft va sista actualizările pentru aceste sisteme de operare și sunt nerăbdători să profite de vulnerabilități.


10 comentarii despre subiectul „Windows 7 și Windows Server 2008 nu vor mai beneficia de actualizări din anul 2020”:
Anonim

Cu toate ca este un sistem de operare foarte bun, am renunțat de cateva luni la Windows 7. Windows 7 e totusi batran, are 10 ani de la lansare. Cine are un sistem de operare cu mai putin 8 GB de RAM, poate sa pastreze Windows 7, dar numai pentru jocuri. Pentru orice altceva, din motive de securitate si nu numai, eu recomand trecerea la Windows 10. Un SSD face minuni pe un sistem vechi, iar Windows 10 cu SSD e de multe ori mai rapid decat Windows 7 cu hard normal, pe acelasi PC. Am upgradat de cateva luni la SSD, 8 GB RAM si Windows 10 un sistem vechi care era cu Windows 7, 4GB de RAM si hard standard, si mi se pare mai rapid de 10 ori decat cum era inainte. Stabilitate completa, nu am mai avut nicio problema, niciun restart aiurea, nicio blocare. Jocurile imi merg mult mai bine decat pe Windows 7. Eram retincent fata de Windows 10, acum nu mai sunt.

Anonim

Distributiile Linux reprezinta o alternativa reala si fara costuri (free & open source). Ubuntu, Mint, Manjaro, Solus etc.

Anonim

Eu prefer Windows 7

Anonim

Pana sa-mi pun SSD la sistem, Windows 10 mi se parea "naspa", cum am pus SSD Windows 7 pentru mine a ramas "istorie"

Anonim

Era de asteptat sa se intamnple si treaba asta. windows 98, Xp si 7 au fost, sunt si vor ramane cele mai bune sisteme de operare Microsoft

Anonim

LINUX-ul e cel mai bun si sigur.

Anonim

Cat timp o sa se poata o sa folosesc windows7. Windows 10 mi se pare facut din topor, ai vrut sa implementeze in el niste fubctii de pe o tableta sa le treaca pe un sistem desktop. Nu mai iau in calcul monitorizarile fara acordul tau daca folosesti windows10

Anonim

Poti sa folosești Windows 7 cat timp doresti, doar ca de anul viitor nu vei mai primi update-uri pentru protejarea securitatii tale informatice... Nu au treaba updateurile cu utilizarea, asa cum nu are treaba aprecierea personala a designului unui sistem de operare cu celelate calitati ale sistemului de operare.

Anonim

Cum esti urmarit in Windows 10 ( daca iti dai acordul ), tot asa esti urmarit si in Windows 7 ( doar ca acolo nu ti se ofera posibilitatea de ati acordul :) :) ).

Daniel Miron

De mâine nu mai sunt lansate patch-uri de securitate pentru Windows 7, asa ca renunțați cât mai curând la acest sistem de operare vechi, chiar dacă pare cool sau ne-am obișnuit cu interfața, dacă nu vreți ca în curând PC-ul vostru sa fie terenul preferat de joaca al hackerilor și virușilor, sau PC-ul vostru să devină un hardware zombie, controlat de rețele de hackeri sau atacatori DDOS. Eu astăzi mi-a instalat Windows 10 Enterprise, a făcut update-uri la zi, totul e excelent până acum, deja m-am obișnuit destul cu noua interfață. Jocurile mele rulează perfect, la fel și filmele, inclusiv 4K. Nu am decât 8 GB de RAM.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile