luni, 8 aprilie 2019

Numărul de transmisii 4K a crescut cu 24%, comparativ cu un an mai devreme

Eutelsat afirmă că la nivel global există acum 155 de canale și feed-uri Ultra-HD, reprezentând o creștere cu 24% comparativ cu un an mai devreme. Michael Chabrol de la Eutelsat, folosind date și analize de la Lyngsat, precum și informații de pe diferite forumuri și websiteuri de profil, dar și propriile cercetări, a precizat că în prezent sunt difuzate 60 de canale UHD prin intermediul diverșilor sateliți, iar alte 95 de servicii de programe în Ultra HD sunt disponibile prin intermediul furnizorilor de televiziune cu plata tv prin protocol IP sau prin emisie digitală terestră.

Statisticile au fost prezentate la conferința The International Market for Content Development and Distribution care are loc la Cannes, în Franța, între 8 și 11 aprilie 2019. Deși evenimentul de patru zile este axat pe tehnologia 4K / UHD, marți vor fi efectuate și prezentări ale unor materiale produse în rezoluție 8K. Prezentările 4K provin din Spania, Germania, Rusia, Japonia, Franța, Finlanda și India, în timp ce prezentările 8K au la bază conținut din Japonia, SUA, Franța și Italia.


4 comentarii despre subiectul „Numărul de transmisii 4K a crescut cu 24%, comparativ cu un an mai devreme”:
Cristi

De abia peste câțiva ani va lua avânt tehnologia 4K. Momentan foarte multi oameni nu inteleg ce este acela 4K, iar unii nu inteleg ce este HD. Exista unii care nu stiu nici ce înseamna digital SD, încă sunt in era analogicului. Pentru mine e insa un motiv de bucurie ca totusi 4K se dezvolta, e pe crestere de la un an la altul.

Anonim

E interesanta confirmarea ca directori de la marii operatori de sateliti urmaresc siteuri si forumuri de specialitate :-)

Anonim

de ce nu ar face asta? chiar ei ar trebui sa fie primii care se uita pe astfel de saituri

Anonim

mi-am cumparat tv 4k de anul trecut, dar deocamdata ma uit la programe free de pe sateliti si pe youtube mai ales la 4k hdr
sper sa apara mai multe programe 4k fta pe sateliti cat mai repede

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile