joi, 9 mai 2019

Doar 55% dintre posesorii de televizoare 4K din SUA le-au folosit pentru a viziona conținut 4K

Hub Entertainment Research a realizat un sondaj la care au participat 5131 americani, iar concluziile au fost surprinzătoare: deși în SUA numărul de proprietari de televizoare ce includ tehnologii recente (inclusiv conectivitate la internet și ecran capabil sa redea conținut la rezoluție 4K) este foarte mare, foarte mulți dintre cei care dețin respectivele televizoare nu utilizează aceste noi tehnologii.

Astfel, în aproape jumătate (47%) din locuințele din SUA există cel puțin un televizor 4K, dar numai 55% dintre posesorii acestor televizoare 4K le-au folosit pentru a viziona vreodată conținut 4K. Ceilalți au utilizat televizoarele lor 4K doar pentru conținut non-4K, adică SD sau HD.

În 68% din locuințele din SUA există cel puțin un televizor smart conectabil la internet, dar 14% dintre cei care dețin un astfel de televizor nu l-au conectat niciodată la internet. Dintre cei care au conectat deja televizorul smart la internet, 69% îl utilizează pentru a viziona conținut prin streaming cel puțin o dată pe săptămână, 23% doar ocazional, iar 8% nu l-au utilizat niciodată pentru streaming online. Mai mult de jumătate (54%) din proprietarii de televizoare smart folosesc de asemenea un dispozitiv media de streaming, cum ar fi Roku sau Amazon Fire.

Dintre viitorii clienți care intenționează să cumpere un televizor 4K în următoarele 12 luni, 32% spun că vor merge personal să vadă produsul într-un magazin de vânzare cu amănuntul. În privința altor informații, acești potențiali cumpărători vor citi recenzii online ale experților.

42% intenționează să cumpere personal produsul dintr-un magazin de vânzare cu amănuntul, iar 22% spun că vor cumpăra online și vor ridica produsul din magazin. Doar 27% intenționează să cumpere televizorul exclusiv online, livrat la domiciliu prin curier.

"Deși clienții efectuează tot mai des cumpărături exclusiv online, este foarte interesant să observăm importanța magazinelor fizice de vânzare cu amănuntul. Oamenii încă mai doresc să vadă și să atingă televizorul înainte de a-l cumpăra, chiar dacă de cele mai multe ori nu intenționează să utilizeze caracteristicile tehnologice de ultima generație ale televizorului. În plus, producătorii de televizoare 4K și/sau smart ar trebui să fie atenți ca ambițiile lor tehnologice să nu depășească uneori capacitatea sau interesul creatorilor și a distribuitorilor de a oferi conținut pe platforma utilizată de acel televizor. În caz contrar, din cauza lipsei conținutului realizat pe baza noilor tehnologii, consumatorii nu se vor putea bucura cu adevărat de tehnologiile inovatoare incluse în acel televizor", au concluzionat autorii sondajului.


20 de comentarii despre subiectul „Doar 55% dintre posesorii de televizoare 4K din SUA le-au folosit pentru a viziona conținut 4K”:
Anonim

Penibil...daca in Sua sunt 55% ...oare cati din cumparatorii de 4k folosesc pe bune acest standard. Este aceeasi treaba ca in urma cu multi ani cand politica de marketing era sa se vand televizoare 3D si ici pe colo gaseai in post 3D... Au ramas cu banii dati...

Anonim

Sa fim seriosi pana nu se vor rezolva standardele cu compresia tehnologia 4k, eventual 8k o sa ramana la stadiul de "sa ma laud ca vad 4k". Sa vezi un astfel de post la rate de peste 30Mbps dpdv tehnic ar insemna faliment pentru DTH si cablu TV...sa blochezi frecvente pentru un post 4k cand ai putea transmite 5-8 in HD

Anonim

Trecerea de la HD la 4K e doar o schimbare de rezoluție, la fel cum este trecerea de la SD la HD. Nu se poate compara cu eșecul 3D la televizoare, e cu totul alta poveste. 3D e pentru cinema, unde are succes răsunător la încasări.

Anonim

Oamenii cumpără televizoare 4K și Smart, dar nu le folosesc pentru asta, că sunt dezinformați și habarniști tehnic. Alții le cumpără doar că au bani și cumpără produse scumpe, dar habar nu au ce cumpără.

Anonim

Dpmdv pana nu se rezolva treaba cu compresia...4k si eventual 8k o sa gie un esec mai mare ca 3D... Nimeni dpdv tehnic nu o sa promoveze la retransmisue un oost 4k cand ar putea sa scoata bani mai multi retransmitand mai multe posturi HD eventual si mai multe SD...

Anonim

A fi habarnist inseamna sa fii graur si sa nu stii pe ce dai banii si cand ai sa folosesti pe bune 4k

Anonim

Compresia actuala e foarte buna pentru 4k, merge perfect și pe YouTube. Probabil nu ai aflat că vitezele la internet actuale sunt de 1000 mb/s, nu de 30mb/s, cu preturi mici la abonamente.

Anonim

Oricat ar fi vitezele actuale un post 4 k sa-l vezi ib timp real ar fi ca si cum downliadezi N ore un torrent. Cine ar dezvolta grile cu posturi 4k cand ar retransmite de 3-4 ori mai multe p,osturi HD

Anonim

Daca si cei din SUA au ajuns la 55% slabe sanse ca aceasta tehnologie sa se dezvolte in anii urmatori

Anonim

Nu știu ce ai împotriva 4k, dar te asigur că e doar problema ta personala. Tu sau alții nu aveți cum sa vă opuneți evoluției tehnicii postând comentarii ilogice și negativiste. Rămâneți în epoca voastra SD daca nu va interesează subiectul.

Anonim

Mai bine sute de SDuri si HDuri decat 20-30 de posturi in 4K pe frecventele alea ca mai multe nu se pot retransmite pe o frecventa. Nu sunt gica contra cu 4kul...aratam doar ca... sa se dezvolte aceasta tehnologie trebuie rezolvata problema cu compresiile care la ora ocupa banda de rup. Este tot aici pe site un articol cu noi norme de compresie

Anonim

Dacă au 55inch și se uită de 5m distanță, nu va face diferență între FullHD și 4K, vezi distanțele recomandate de THX.
Una e să te uiți să zicem la un TV de 55inch de la ~2.5m 4k și la FullHD ~3.5 și alta e să te uiți de la 5m, probabil și SD se va vedea bine de la ultima distanță.
Ce detalii poți vedea de la distanță mare?

Anonim

Sondajul acesta arata ca oamenii cumpara televizoare 4K si smart degeaba, adica habar nu au sa le foloseasca. Chiar au dat banii degeaba pe tv 4K daca nu au avut macar o singura data curiozitatea sa vada un clip 4K, macar de pe Youtube, pe televizorul lor 4K. Asta spune studiul, ca unii arunca banii aiurea pe tehnologii pe care nu le folosesc, deoarece nu sunt interesati de ele. Nu e vorba despre canale tv 4K si nici viitorul 4K, discutia pe care o purtati in prezent a deviat de la subiectul articolului.

Anonim

Eu as prefera 20 canale 4K și 30-40 HD si niciunul SD, acestea ar intra lejer in grila unui cablist. Asa ca anonim care spui ca preferi canale SD si HD multe, e alegerea ta, nu si a mea. Eu as prefera HD si 4K putine sau chiar foarte putine, dar de calitate, nu ma intereseaza cantitatea de canale. Pe satelit, unde e mai scumpa banda, as prefera 1-2 canale 4K si 20-30 HD, si niciunul SD. Nu imi place cum e acum. Eu nu am timp sa ma uit la canale multe. As prefera canale 4K si HD putine si de calitate, nu SD si HD multe si proaste. Oricum, in prezent ma uit la maxim 5-10 canale din toata grila, as prefera sa fie 4K sau HD.

Anonim

O parte cumpara tv 4k ca stiu sa le foloseasca la capacitatea maxima si asta isi doresc. Bravo lor.

Insa altii cumpara televizoare 4k si alte gadgeturi scumpe doar ca sa se dea smecheri cu ele sau ca asa se simt ei bine, ca au bani sa cheltuie pe ceva ce nu stiu sa foloseasca. Scuza lor, ca nu pot sa le foloseasca macar o data, asa ca test, la adevarata capacitate, nu o accept, deoarece nu cred ca isi cumpara cineva tv 4k, dar nu are internet. Iar daca are internet, are si de unde sa procure continut 4k gratis, e pe Youtube o multime de continut 4K HDR gratis si care se vede super bine, mai bine decat orice canal HD de pe cablu sau satelit.

Anonim

De exemplu, acesta canal Youtube cu clipuri 4K HDR gratis:

https://www.youtube.com/channel/UCve7_yAZHFNipzeAGBI5t9g

Si alte sute de clipuri super bune gasiti pe Youtube, e suficient sa cautati dupa "4K HDR".

Asa ca sa nu mai aud scuze ca nu au de unde sa vada nici macar o data ceva 4K. Aici nu e vorba ca nu ai surse, e vorba de dezinteres sau lipsa de informare sau chiar snobismul de a cumpara ceva scump pe care nu il vrei sa il incerci sa il folosesti mai mult decat ca pe ceva ieftin.

Giony

Alambicate comentariile.SD este SD,HD e HD și 4K este 4K , nu comparați 3D cu 4K.Ca unii nu le exploatează la capacitatea lor, e altceva.Nu prea inteleg ce e cu distanta 2,5 m, 5 m etc. Ai un televizor performant, vizionezi canalele HD, aproape de calitatea 4 K. Televizoarele 4 K nu sunt ca, cele pe lămpi să stai la 4-5 m de televizor. Eu privesc la 4K de 2,5 - 3m cu o diagonală de 124 cm.

Gogu

la filme e 2k rezolutia , nu vei face nici o diferenta indiferent de distanta de vizionare ... 4k ul a fost facut pt redarea digitala in cinematrografe nu pt home user ,altfel pe sd vedeai numai macroblocuri pe ecranul ala , restul e marketing . fac pariu ca unii nici nu vad diferente intre 720p vs 1080p cand se uita la un film convertit bine ! credeti ca americanii sunt prosti ,nope ,doar eficienti... nu gandesc că telespectatorii din România.

Anonim

Deștepți americanii ăștia, Gogule, de aia își cumpără tv 4k și se uită tot la SD, că sunt deștepți. M-ai amuzat. Mulțumesc!

gogu

Anonim
le cumpara ca sunt ieftine , 300 $ un TCL de 55 inch in US iar alea hd & fhd nu se mai fabrica in mexic tara de unde provin 50% din tv iar 50 din china...
da la mintea unora.... daca ai un bmw serie 7 trebuie musai sa mergi cu 260 km/h !!! majoritatea din US o ard pe streaming unde fhd e baza din ratiuni tehnice ... o fi aia americani dar ora exacta in tehnologia audio -video se da in asia ! li se rup alora de 4 k vostru .

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile