miercuri, 15 mai 2019

Rezultate financiare pozitive pentru Digi Communications N.V., în trimestrul I 2019

 - 281,2 milioane EUR venituri consolidate Grup (pe primele 3 luni ale anului 2019), în creștere cu 20,8 % față de aceeași perioadă a anului 2018
- 15,2 milioane unități generatoare de venit (RGU), toate serviciile (+ 13% la 31 martie 2019 față de 31 martie 2018)
- 90,7 milioane EUR EBITDA ajustată (cumulat pe primele 3 luni ale anului 2019), în creștere cu 17,1 % față de aceeași perioadă a anului 2018
- În România, principalii vectori operaționali de creștere (RGU): serviciile de Internet (+11,3%) și serviciile de televiziune prin cablu (+10,3 %)
- Digi Spania continuă ritmul de creștere accelerată a bazei de clienți: numărul RGU de telefonie mobilă crește cu 49,6% (1,5 milioane RGU la 31 martie 2019) și numărul de unități generatoare de venituri pe segmentul serviciilor fixe ajunge la 26.000, după șase luni de la lansare.

Grupul Digi Communications NV a făcut publice miercuri, 15 mai, rezultatele financiare pentru trimestrul I 2019, anunțând o creștere a veniturilor cu 20,8 % în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 232,8 milioane EUR la 281,2 milioane EUR. EBITDA ajustată a fost de aproximativ 90,7 milioane EUR, inclusiv rezultatele consolidate ale Invitel, în creștere cu 17,1% față de aceeași perioadă a anului 2018 (77,5 milioane EUR la 31 martie 2018), anunță compania printr-un comunicat remis către hdsatelit.com

România se menține ca piață principală a grupului, generând 64,4 % din veniturile acestuia, pe locul al doilea fiind Ungaria (cu 19,6%), urmată de Spania (14%) și Italia (2%). În total, pe cele patru piețe, Grupul înregistrează o creștere a RGU de 1,76 milioane, inclusiv unitățile generatoare de venit ale Invitel, și depășește pragul de 15 milioane RGU. Astfel, dacă în trimestrul I al anului 2018, Grupul înregistra 13,45 milioane RGU, un an mai târziu, numărul total de unități generatoare de venituri ajungea la 15,2 milioane.

Totodată, Grupul a afișat indicatori în creștere pentru principalele servicii – televiziune prin cablu (+ 14,1%, de la 3,6 milioane RGU, la nivelul grupului, la 4,1 milioane RGU), respectiv pentru serviciile de internet fix (+ 19,2%, de la 2,8 milioane RGU la 3,3 milioane RGU). La 31 martie 2019, Digi Communications N.V. avea 4,9 milioane RGU pe segmentul serviciilor de telefonie mobilă, comparativ cu 4,4 milioane RGU la 31 martie 2018.


EVOLUȚII PE FIECARE PIAȚĂ


În România, grupul a raportat creșteri pe segmentul serviciilor de cablu și internet fix, cu un progres de 10,3 % al abonamentelor la serviciile de cablu tv (3,4 milioane RGU, la 31 martie 2019, față de 3,1 milioane RGU, la 31 martie 2018) și, respectiv, de 11,3 % la abonamentele pentru serviciile de internet fix (2,6 milioane RGU la 31 martie 2019 față de 2,3 milioane RGU, pentru perioada similară a anului anterior). În ceea ce privește serviciile de telefonie mobilă, Digi este lider la portări, cu circa 37,5% din piața portabilității, totalizând 84.419 numere portate în rețeaua Digi Mobil, în primele 3 luni ale anului. Raportat la aceeași perioadă a anului anterior, rețelele de telefonie fixă și mobilă ale Grupului au atras, prin serviciul de portare, cu 26,8 % mai multe numere fixe și mobile față de aceeași perioadă a anului anterior (89.713 numere portate, în primul trimestru al anului 2019, față de 70.717 numere, în aceeași perioadă a anului 2018).⃰⃰

În Ungaria, veniturile filialei Digi Hungary (inclusiv Invitel)⃰⃰⃰ ⃰ s-au majorat până la 55 milioane EUR, iar Digi și-a consolidat poziția de lider pe segmentul de servicii pay-tv. Pe segmentul serviciilor de internet fix, Digi este al doilea operator, în timp ce pe segmentul serviciilor de comunicații fixe (pay-tv, internet, telefonie fixă), Digi Ungaria înregistrează o creștere a RGU de 56% (la 2,1 milioane unități generatoare de venituri).

Spania și Italia au înregistrat o creștere importantă, de 42%, a numărului de abonați la serviciile de telefonie mobilă, ajungând de la 1,2 milioane RGU, la 31 martie 2018, la 1,7 milioane RGU, la 31 martie 2019. Digi Spania s-a poziționat ca lider al pieței MVNO (operator virtual de servicii de telefonie mobilă), după rata de creștere a numărului de abonați, și este cel de-al cincilea operator de telefonie mobilă pe piața iberică, beneficiind, totodată, de o prezență tot mai extinsă în teritoriu. În primul trimestru al anului, aproximativ 89.000 de numere de telefonie mobilă s-au portat în rețeaua Digi Spania, istoric cel mai bun rezultat trimestrial al Digi Spania, fiind al doilea operator din piața de telefonie mobilă spaniolă în funcție de numărul net de clienți portați în rețea în această perioadă. Pe cele două piețe europene mature, serviciile Digi se adresează atât diasporei românești, cât și clienților locali.

”Anul 2019 este un an important atât pentru principalele două piețe ale grupului, cât și pentru operațiunile din Spania. În România, vom continua extinderea rețelei de telefonie mobilă și întărirea poziției pe piața serviciilor mobile. În Ungaria, lansăm în curând serviciile de telefonie mobilă, pe o piață matură și într-un context competitiv complex. Ținând cont de nevoile în creștere ale clienților noștri și de evoluția generală a sectorului comunicațiilor electronice, ne dorim să menținem ritmul de dezvoltare din ultimii ani.

În curând, se vor împlini doi ani de la listarea Digi Communications N.V. pe Bursa de Valori București. Le mulțumim acționarilor, investitorilor și angajaților pentru acest parcurs care a contribuit la consolidarea companiei ca important operator pe piața europeană. Suntem încrezători că am pus piatra de temelie a unei relații pe termen lung, în beneficiul tuturor părților implicate – acționari, investitori, clienți, angajați, parteneri, piață de capital”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Grupului Digi Communications.

Despre Grupul Digi Communications

Digi Communications NV este compania mamă a operatorului de comunicații electronice, RCS RDS, liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia. Înființată în urmă cu peste 25 de ani, compania deține aproape în integralitate cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, cu circa 7,8 milioane homes passed.

Digi aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul comunicațiilor fixe, cât și al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru milioane de clienți, care au dobândit, astfel, un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate.

În România, Grupul Digi este, în prezent, cel mai mare angajator privat din mediul antreprenorial local, cu circa 13.000 de angajați (peste 15.000 pe toate piețele unde desfășoară operațiuni). În egală măsură, amploarea operațiunilor derulate în România îl poziționează ca unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat și al asigurărilor sociale și de sănătate, cu peste 1 miliard EUR virați, în ultima decadă, sub formă de impozite, taxe și alte plăți către instituțiile statului.

În oferta de conținuturi trans-media a grupului Digi figurează televiziunile Digi24, DigiSport 1, 2, 3, 4, FilmNow, Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel și Hit Music Channel, posturile Digi FM, ProFM, Dance FM, Chill FM și platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.


11 comentarii despre subiectul „Rezultate financiare pozitive pentru Digi Communications N.V., în trimestrul I 2019”:
Anonim

Si cand te gandesti ca-n urma cu cativa ani, unii se dadeau cu parerea ca Digi o sa intre in faliment din cauza datoriilor enorme. Digi este o firma serioasa, si-au facut un brand de renume care in zonele unde au retelele bate la.... marii operatori straini (Orange, Telekom, Vodafone, UPC, etc....). Bravo lor

Anonim

Cei mai buni in raportul calitate/pret,seriozitate maxima pt intervenții service,preturi in ron...ceilalti operatori majoreaza abo.lunar..Bravo Digi,tine.o tot asa

Anonim

Bravo Digi,esti mult peste ceilalti operatori din Ro

Anonim

Pai la cati bani fac ar putea sa facă grila de programe mai de calitate mai multe canale HD și 4K

Anonim

Asteptam tvr.urile in hd pe satelit,poate si antenele...kanal D..asta ar ingenunchia concurenta pe dth

Anonim

Sa faca grila mai buna, ar insemna bani in plus si mariri dese la pretul abonamentului de baza

Anonim

Bravo , santem mandri noi cei abonati la Digi , cei mai tari , nota 9,5 ( noua ) , la grila tv ar mai trebui niste retusuri , mai multe canal hd ( in special hd ) si sd de calitate ( filme si documentare si de muzica tineret mai multe , toate discovery , arcadia tv , amc , etc ) , si actualizarea mai des a saitului digi ro .

Anonim

Multumim pt programele de sport(tenis),documentare,merita renuntat la ceilalti operatori care scot programe din grila si maresc tariful pt DIGI..eu asa am facut si sunt foarte multumit de serviciile lor.bravo digi

Anonim

Bravo Digi, sunteti tari, tineti-o tot asa.

Anonim

Digi este cea mai serioasa firma de prifil din Romania. Au bagat bani in dezvoltarea infrastructurii, isi respecta abonatii oerind serivicii de foarte buna calitate la un pret mai mt decat satiafacator
Am fost abonat upc la sercicii fixe si al telekomului pe partea se telefonie mobila, am renuntat la servicile lor alegand digi si mu regret treaba asa, pe zi ce trece devin mai buni. Tot respectul.

Anonim

Spre deosebire de ceilalți concurenți de pe piață, RCS/DIGI s-a impus prin seriozitate și prețuri accesibile, fără compromisuri în privința calității. În ceea ce privește relațiile cu clienții, nu a făcut uz de forță prin specularea unor restricții contractuale bine ascunse, rezolvând amiabil astfel de situații neplăcute. Experiența mea de 7 ani ca abonat al lor și comparându-i cu alte companii pe la care am fost, mă îndreptățește să le dau 5 stele din 5. Iar celor care declară că nu cred în calitate la prețuri mici, le revine sarcina neplăcută dar meritată de a suporta consecințele acestor declarații.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile