vineri, 24 mai 2019

SUA: Propunere pentru tranziția unui spectru de frecvențe de 200 Mhz din banda C folosită de sateliți către o utilizare 5G terestră

Alianța C-Band (C-Band Alliance - CBA) a operatorilor de sateliți Intelsat, SES, Eutelsat și Telesat, (care furnizează majoritatea serviciilor prin satelit în banda C în SUA, inclusiv distribuția tv pentru 100 de milioane de locuințe din SUA) a furnizat planuri extrem de detaliate ale propunerii sale de a elibera un segment de 200 Mhz din spectrul benzii C de 500 Mhz (3.7 - 4.2 GHz) utilizată de obicei de sateliții în banda C pentru down-link în SUA.

Alianța, prezentă la Comisia Federală pentru Comunicații pe 21 mai, a declarat că ar putea elibera nouă blocuri de licențe de 20 MHz, cu o lățime utilizabilă totală de 180 MHz, plus un total de 20 MHz pentru separarea blocurilor. Trei dintre blocuri vor deveni disponibile pentru utilizare în termen de 18 luni de la aprobarea propunerii de către Comisia Federală pentru Comunicații.

Segmentul realocat din banda C va fi împărțit în nouă blocuri, fiecare cu o lățime de 20 MHz, în fiecare zonă economică parțială (PEA) din Statele Unite ale Americii continentale. Spectrul ar deveni disponibil pentru licitarea de către părțile interesate.

CBA subliniază faptul că a colaborat intens cu clienții companiilor componente ale Alianței, cu producătorii de echipamente, cu potențialii utilizatori ai spectrului de frecvențe 5G și alții pentru a rezolva numeroasele aspecte tehnice, operaționale și logistice complexe legate tranziția acestui spectru de frecvențe de 200 Mhz din banda C folosită de sateliți către o utilizare 5G terestră.


Un comentariu despre subiectul „SUA: Propunere pentru tranziția unui spectru de frecvențe de 200 Mhz din banda C folosită de sateliți către o utilizare 5G terestră”:
Anonim

Foarte bine, banda C presupune antene mai mari pentru receptie, mai bine sa foloseasca frecventele pentru 5G si telefonie mobila.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile