vineri, 10 mai 2019

Transfer de active și activități media între societățile din Grupul Digi | RCS & RDS

RCS RDS S.A. va transfera o parte din activele media și efectivele implicate în producția de programe de televiziune și conținuturi online sub brandul Digi24 către Campus Media TV S.R.L., parte a operațiunilor grupului în România. Transferul, care va implica și cedarea licenței audiovizuale în baza căreia emite postul de știri Digi24, va deveni efectiv după minimum 30 de zile, anunță compania printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Cesiunea are loc în cadrul procesului de eficientizare a activității diviziei media din cadrul Grupului Digi | RCS RDS, inițiat în luna februarie, și are următoarele scopuri: creșterea flexibilității organizaționale a activităților de producție și difuzare de știri și programe de actualitate, creșterea eficienței și îmbunătățirea rezultatelor financiare aferente acestor activități prin responsabilizarea personalului cu privire la utilizarea resurselor, diversificarea surselor de finanțare, simplificarea fluxurilor decizionale și a proceselor de producție.

Regimul juridic al activității postului de știri va fi similar celui adoptat de grup pentru celelalte posturi de televiziune ale grupului retransmise în regim must – carry (UTV, Music Channel, Hit Music Channel) operate, de asemenea, de entități juridice distincte. Prin acest transfer, se va crea o fereastră de oportunitate pentru colaborarea postului Digi24 cu alți furnizori ai serviciului de retransmisie a programelor audiovizuale.

Echipa redacțională care asigură conținuturile și programele pentru postul Digi24 și site-ul digi24.ro este informată, în cursul zilei de azi, în legătură cu transferul de active și al responsabilității de angajator. De asemenea, echipa redacțională are întâlniri cu management-ul postului pentru a primi detalii despre etapele transferului.

Management-ul și coordonarea echipei vor fi asigurate de Board-ul Digi24 din care fac parte: Mihai Dinei, Cristina Airabedian, Anca Mireanu și Cosmin Prelipceanu.

Campus Media TV S.R.L. este o entitate juridică înființată în urmă cu zece ani, are sediul social în București și principalul său obiect de activitate este derularea de activități în domeniul radiodifuziunii.

Misiunea Digi24 este aceea de a informa și inspira publicul, prin știri și emisiuni realizate la cele mai înalte standarde etice și profesionale din mass-media, în România. Acuratețea, echilibrul, echidistanța, diversitatea de opinii, integritatea au fost și vor fi mereu valorile la care se vor raporta jurnaliștii și tehnicienii postului Digi24, punând în centrul preocupărilor lor publicul și interesele acestuia.


Despre Grupul Digi| RCS RDS

Digi | RCS RDS este liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia și figurează în top 3 operatori tradiționali de cablu în Europa. Compania deține aproape în integralitate cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune. Digi aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul serviciilor fixe, cât și al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru milioane de clienți, care au dobândit, astfel, un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate. În oferta de conținuturi trans-media a grupului Digi figurează televiziunea de știri Digi 24, televiziunile sportive DigiSport 1, 2, 3, 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile de documentare Digi World, Digi Animal World, Digi Life, televiziunile de muzică UTV, Hit Music și Music Channel, radiourile ProFM, Digi FM, Dance FM și Chill FM și platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.

UPDATE 11 iunie 2019: Licența Digi 24 a fost cedată către Campus Media TV S.R.L. Detalii găsiți AICI.


6 comentarii despre subiectul „Transfer de active și activități media între societățile din Grupul Digi | RCS & RDS”:
Anonim

Oficial acum va depinde de ei, de echipa Digi 24, sa se auto-susțină financiar.

Anonim

Digi 24, va rog sa mentineti acelasi stil, adica sa nu cresteti ponderea stirilor politice. Multumesc.

Anonim

E aceeasi firma mama, acelasi grup, doar probabil ca acum vor fi luate decizii mai directe si mai rapide de management si in redactie. Insa explicatia ca acum, Digi 24 nemaifiind pe firma RCS RDS mama, se "va crea o fereastră de oportunitate pentru colaborarea postului Digi24 cu alți furnizori ai serviciului de retransmisie a programelor audiovizuale", nu o vad aplicabila. Ceilalti furnizori stiu ca Digi24 e de fapt tot televiziune a RCS, indiferent ca acum e pe alta firma din grup.

Anonim

Adevărul nu prea poate fi ascuns. Digi24 este singurul post al RCS care aduce pierderi. Undeva trebuie să se umble, mai ales pentru o companie respectabilă care nu este obișnuită să piardă.

Unknown

Este si un back-up politic daca vrei.Daca ceva rau se intampla in tara sau cu licenta tv de emisie a Digi24 sa nu fie afectat tot grupul Rcs-Rds.Vezi cazul Realitatea care e cu Anaf-ul la usa.Foarte bine au facut.

Anonim

Adevărul este că stilul de adresare elitist pe care îl abordează Digi24 nu va aduce niciodată profit. Faptul că se adresează unei minorități fie ea și superioare, capabile să le înțeleagă punctul de vedere, își are prețul. Pe scurt, Digi24 nu va putea exista prin auto-finanțare, ci numai subvenționat, dacă nu înțelege că audiența nu este monocoloră și nu se supune unui singur punct de vedere. Se cheamă echidistanță, iar canalele de știri românești oricare ar fi ele în acest moment, nu o cunosc. Lipsă de profesionalism ? Tribut plătit celor care le subvenționează ? Greu de spus, poate câte puțin din toate. Dar rezultatul este acela de război social, fără sfârșit. Și iată că am găsit și termenul potrivit televiziunilor de știri românești: manipulare. Acum nu trebuie luat în tragic prea rău, și afară există un Fox News obedient președintelui Trump. Numai că acolo sunt și televiziuni de știri cu adevărat echidistante, capabile să se autofinanțeze prin profesionalism. Ceea ce la noi încă nu există.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile