marți, 25 iunie 2019

SC ALEPH MEDIA SRL a obținut licențe de emisie pentru ALEPH NEWS (HD și SD), ALEPH BUSINESS (HD și SD) și ALEPH COMEDY (HD și SD)

SC ALEPH MEDIA SRL (București) a solicitat și obținut în ședința CNA de astăzi licențe pentru difuzarea prin satelit și rețele de comunicații electronice a serviciilor de programe ALEPH NEWS (HD și SD), ALEPH BUSINESS (HD și SD) și ALEPH COMEDY (HD și SD) din București. SC ALEPH MEDIA SRL (București) nu mai deține alte licențe. Acționariatul este format din doua societăți comerciale și o persoana fizică. Societățile comerciale au acționari persoane fizice, iar acționarii sunt Iacob Daniel și Iacob Ana Cristina.


ALEPH NEWS (HD și SD) are format tematic informativ, iar zona de difuzare este națională. 80% va fi producție proprie, iar 20% de la alți producători. 70% vor fi programe de informare, iar orarul de difuzare va fi de 24 ore pe zi. Investiția în ALEPH NEWS (HD și SD) va fi de 1.710.800 euro.

ALEPH BUSINESS (HD și SD) are format generalist, iar zona de difuzare este națională. 70% va fi producție proprie, iar 30% de la alți producători. 55% vor fi programe de informare, 1% educative, iar orarul de difuzare va fi de 24 ore pe zi. Investiția în ALEPH BUSINESS (HD și SD) va fi de 5.457.000 euro.

ALEPH COMEDY (HD și SD) are format tematic de divertisment, iar zona de difuzare este națională. 50% va fi producție proprie, iar 50% de la alți producători. Orarul de difuzare va fi de 24 ore pe zi. Investiția în ALEPH COMEDY (HD și SD) va fi de 6.931.500 euro.

Finanțarea canalelor va fi realizată din fonduri proprii, din împrumuturi bancare, publicitate, subscripții și din vânzări de conținut.

"V-am prezentat astăzi spre judecată și aprobare trei canale. Acestea pot fi considerate și generaliste, cum le-am calificat pe două dintre ele sau / și tematice. Fundamental sunt niște canale care exprimă interese pentru un public pe care noi vrem sa îl atragem, un public cu un venit peste medie și cu o educație superioară, care nu găsește azi în televiziune, în televiziunea de cablu, prea multe programe de urmărit. Astfel credem noi, dar nu doar credem, ci și am cercetat. Aceste trei canale sunt prima parte dintr-un grup de cinci canale pe care o sa vi le propunem. O sa mai aducem un canal de educație (nr: ALEPH EDUCATION, conform OSIM) și unul de lifestyle (nr: ALEPH LIFESTYLE, conform OSIM), tot sub aceasta umbrela ALEPH.

Am încercat în prezentarea fiecărui canal să justificăm de ce numim acest grup de canale, acest proiect, această platformă, ALEPH. Fundamentul ALEPH este internetul zilei de astăzi, este un spațiu unde poți sa te regăsești de fiecare data când privești. Este o metaforă chiar frumoasă și un nume cuprinzător. Practic, ALEPH va fi, după lansarea canalelor, o platformă de genul NETFLIX, în care continutul tuturor canalelor va fi integrat. Evident, va fi operată, din punct de vedere al afacerilor, după modelul platformelor VOD. Vom începe cu canale separate, care vor fi evident pe cablu, satelit și online. Ulterior, programele vor fi adunate în acest nor, în acest cloud, pe care l-am numit ALEPH. Principala noastră preocupare este și va fi concentrarea pe programele proprii. Atât timp cât ne-am definit un public al întregii platforme, vom încerca să îi oferim acestui public ceea ce are nevoie. Modul în care aceste programe vor fi ulterior structurate în canale lineare, conform reglementarilor, am încercat sa îl explicăm în cele trei aplicații.

Încep cu canalul de știri. Este un canal de știri pure. Nu este un canal de comentarii, ci unul care își propune să ofere celui care îl accesează o imagine nefiltrată a realității romanești, dar și globale. Va fi probabil primul canal cu semnificativ mult mai multe știri internaționale decât canalele actuale de știri. În Romania, știrile internaționale nu au funcționat o vreme. Astăzi, cel putin pentru publicul pe care dorim sa îl atragem, ele sunt importante. Acest public accesează în general știrile internaționale din mediul online. Deci vorbim despre un canal care, să sperăm, va oferi până la 100 de știri zilnic, care vor acoperi toate domeniile de interes ale publicul nostru țintă. Aceste știri sunt sumarizate orar într-o formă cât mai concisă și care între ore sunt restituite în lungimea lor, fără comentarii, fără crainic. Doar head-line-urile vor avea moderator. Vom avea și un program de seară, care sintetizează ceea ce e mai spectaculos, semnificativ și de interes pentru publicul nostru țintă.

ALEPH BUSINESS (HD și SD) este un canal de entertainment pentru comunitatea de business. Pentru un om de afaceri, informațiile pot să fie de la neinteresante până la utile. Pentru noi, om de business înseamnă orice om interesat sa aibă o viață pe care o stăpânește și o controlează din punct de vedere financiar și material. Nu înseamnă că vorbim doar de antreprenori sau de proprietari de tot felul de afaceri active, ci și de oameni care sunt în managementul unor activitati economice și nu numai economice. Deci înțelegem un concept de business mai amplu. Un om de business își trăiește viața foarte clar definită între obiectivele pe care dorește să le atingă. Acesta își trăiește viața măsurat, atât înainte, cât și retrospectiv, iar anumite informații pot sa fie utile pentru acesta. Preponderent vom avea informații utile, dar și informații generatoare de emoții. Va fi un canal de entertainment pentru publicul nostru. Avem și programe de educație. Este parte din ceea din ceea ce și-a dorit și a reușit să fie PRO TV în anii '90. Dar aici avem un public delimitat, care e alimentat în prima parte a zilei cu informa'ii preponderent utile, iar în a doua parte toată lumea vrea distracție, deci îi vom oferi divertisment.

ALEPH COMEDY (HD și SD) este un canal pur de entertainment, care abordează esența entertainment-ului, respectiv comedia. Se spune că fiecare popor își citește glumele în felul sau. De aceea, constatarea generală este e că nu orice glumă din România funcționează în afară și nu orice glumă sau tip de umor din alte țări este înghițit de români. Deci acest canal va fi concentrat pe valorificarea resurselor românilor de a genera umor în programe. Vom avea și programe străine, sunt unele care nu trebuie sa fie neapărat românești ca sa aibă succes aici. Dar în principal vorbim de programe romanești. Este un canal mai dificil, cu o investiție mult mai mare, și este mare și pentru că talentele sunt limitate în România, nu sunt suficient valorificate pe piață și atunci nu s-au format. Evident că vorbim de un umor bun, ca să folosesc un termen nu foarte precis. Deci nu vorbim de un umor calificat drept suburban sau mârlănesc, care este prezent mai ales în online, dar uneori și un canalele de televiziune. Dvs. aveți agendele pline cu astfel de reclamații cu umor necivilizat. Vorbim de umor de calitate, vorbim de umor care abordează toate temele existențiale are românilor, care sunt destule. Nu înseamnă că venim și noi, peste tot ce se întâmplă în societatea de azi, să râdem de români. Nu înseamnă că românii ar trebuie sa fie de râsul lumii. Nu este adevărat. Poporul român are o tradiție foarte puternică în ironie și autoironie, iar noi vrem să restituim aceasta.

Toate proiectele au o dificultate de început, pentru că publicul țintă este restrâns. Nu înseamnă că este interzis cuiva să se uite la aceste programe, dar noi vrem sa atragem un public care a părăsit în prezent televizorul", a explicat pe larg Adrian Sârbu.

Reprezentații SC ALEPH MEDIA SRL au mai explicat că "vor exista unele programe foarte scumpe care vor fi transmise prima dată la cerere în mediul online și care vor fi difuzate abia ulterior pe canelele tv. Aceste televiziuni vor fi un concurent pentru toate canalele din România. Vom întoarce, din acest public de 1,2 milioane, un public de 200-300 mii care nu se mai uită la tv. Vom crea un public care va recrea trendul în România".


5 comentarii despre subiectul „SC ALEPH MEDIA SRL a obținut licențe de emisie pentru ALEPH NEWS (HD și SD), ALEPH BUSINESS (HD și SD) și ALEPH COMEDY (HD și SD)”:
Anonim

De cand incep sa emita si cine or sa fie primii operatori de profil care o sa-i retransmita?

CrisX

Întrebarea e adresată mult prea devreme. Primul pas e sa vedem daca se lansează. După ce se lansează, vedem cine îi va prelua.

Anonim

A venit vremea ca reînoirea sau acordarea de noi licențe SD să nu se mai facă. CNA trebuie să ridice standardele din respect pentru telespectatori. Canale tv sunt destule, televizoare SD nu se mai vând de mulți ani, decis se poate face o triere. Dacă nu, ne vom chinui pe mai departe cu televizoare HD/4k să vizualizăm pixeli SD.

Cristian

Anonim, tu nu vezi că licențele sunt HD??!! Au fost solicitate și licențe SD doar suplimentar, pentru cablistii care nu vor dori sa le introducă în HD și care vor face downscale la semnalul HD!!

cialicu nicolae

cind vorfi lansate posturile tv in decembrie

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile