marți, 11 iunie 2019

Licența Digi 24 a fost cedată către Campus Media TV S.R.L

RCS RDS S.A. a solicitat în ședința CNA de astăzi cedarea licenței audiovizuale în baza căreia emite postul de știri Digi24 din București către Campus Media TV S.R.L., care este parte a operațiunilor grupului în România. Licența televiziunii de știri Digi 24 este națională, cu difuzare HD și SD.

"De ceva vreme am început un proces de eficientizare a stației de știri. Am inceput prin a închide stațiile regionale, dar am păstrat o parte dintre colaboratorii locali. Acum am ajuns la etapa finală, prin care dorim să separăm activitatea de știri de restul activităților societății. Filosofia aceasta de afaceri s-a aplicat pentru toate stațiile must-carry pe care le avem (UTV, Music Channel și Hit Music Channel) și dorim să separăm și Digi 24", au precizat reprezentanții RCS RDS.

De asemenea, RCS RDS a solicitat schimbarea structurii serviciului de programe. Procentul de 80% producție proprie și 20% de la alți producători sunt menținute, dar este crescută ponderea programelor de informare de la 50% la 65% și scăzut procentul programelor educative de 10% la 5 %, la fel și pentru cele culturale.

"Pe partea de structură, practic nu s-au făcut modificări, este doar o actualizare în concordanță cu ceea ce este transmis în prezent. Structura de programe va rămâne în principiu aceeași, deși procentele sunt modificate, în sensul ca în emisiunile informative va exista aceeași pondere a emisiunilor de factură socială, culturală, educativă, istorică, de sănătate publică. Emisiunile vor rămâne la locul lor, dar le-am reașezat, pentru că vor avea o mai mare pondere de informare, cu dozele specifice de cultură, educație, pentru fiecare în parte", au mai precizat reprezentanții RCS RDS.

Solicitările au fost aprobate în unanimitate de către membrii CNA.


3 comentarii despre subiectul „Licența Digi 24 a fost cedată către Campus Media TV S.R.L”:
Anonim

Digi24 trebuie sa se autofinanteze. Pana acum erau o gaura prin care RCS pierdea bani.

Anonim

Au inceput inchiderea posturilor regionale, acum se continua cu separarea de RCS. Poate pana la urma vor iesi pe plus.

Anonim

Orice post tv care alege sa faca politica in loc sa se limiteze la a prezenta stiri politice, va iesi mereu pe minus. De vina e gloata.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile