joi, 18 iulie 2019

Comisia Europeană a aprobat tranzacția dintre Vodafone Group și Liberty Global

Vodafone România a anunțat printr-un comunicat de presă decizia Comisiei Europene de a aproba achiziția operațiunilor locale ale UPC. Aceasta face parte dintr-o tranzacție de 18,4 miliarde de Euro între Vodafone Group și Liberty Global, prin care Vodafone Group preia activitățile companiei din Germania, Cehia, Ungaria și România. Pe plan local, această achiziție va permite Vodafone să fie un competitor și mai puternic în raport cu pozițiile dominante de pe piața de comunicații electronice, asumându-și rolul de catalizator pe zona de inovație și digitalizare a societății. Este preconizat ca tranzacția să fie finalizată până la data de 31 iulie 2019, se mai precizează în comunicat.


În viitor, Vodafone România va putea oferi servicii convergente competitive clienților săi, ceea ce îi va permite să își împlinească viziunea de a aduce tehnologia și inovația mai aproape de toată lumea. De asemenea, prin achiziția UPC se creează o competiție sustenabilă și eficientă în cadrul industriei locale de telecomunicații, ceea ce va contribui la creșterea gradului de digitalizare a societății românești.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: "Astăzi am primit vești îmbucurătoare! Pentru Vodafone România, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piața de comunicații fixe și mobile, internet și televiziune. Vreau să mulțumesc în special echipei mele extraordinare, care pune pasiune și dedicare în tot ceea ce face. Suntem cu toții foarte entuziasmați să primim UPC în familia Vodafone în următoarele săptămâni și suntem convinși că, împreună, vom aduce contribuții importante sectorului de comunicații electronice, poziționând România pe o traiectorie ascendentă în ceea ce privește digitalizarea. De acum încolo, împreună cu echipa UPC, vom continua să urmărim țelul nostru de a deveni operatorul preferat al tuturor românilor".

Mihnea Rădulescu, CEO UPC România: "Ne aflăm într-un moment important din istoria UPC România în urma primirii acordului din partea Comisiei Europene de a ne alătura unuia dintre cei mai puternici operatori la nivel european. De-a lungul timpului, ne-am concentrat eforturile pentru a inova și a aduce servicii de cea mai înaltă calitate clienților noștri, prin contribuția întregii echipe UPC România. Sunt mândru de echipa noastră extrem de dedicată și ambițioasă, care a obținut performanțe remarcabile și a contribuit semnificativ la realizarea acestei tranzacții. După finalizarea acesteia, alăturarea operațiunilor UPC România și Vodafone România va aduce beneficii relevante la nivelul consumatorilor, precum și al întregii industrii telecom, prin accelerarea inovației și a competitivității. Așteptăm cu încredere momentul în care vom începe să colaborăm cu Vodafone și ne vom uni forțele pentru a contribui la crearea unui jucător puternic pe piața de telecom."

Această tranzacție face din Grupul Vodafone un campion european în ceea ce privește tehnologia comunicațiilor, acesta deținând cea mai performantă rețea de nouă generație din Europa și fiind capabil să contribuie la Strategia Comisiei Europene de a forma o Piață Digitală Unică prin crearea unei societăți gigabit în Europa până în 2025, se mai precizează în comunicat.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de țări, 41 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 țări. La 31 martie 2019, Vodafone Group avea 650 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 19 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 14 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri.

UPC România, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații de pe piaţa locală, oferă servicii de televiziune (digitală și analogică), internet în bandă largă și telefonie fixă digitală prin intermediul unor reţele superioare şi prin platforme inovatoare de tehnologie care conectează 961,700 de clienți la lumea digitală și le oferă experiențe uimitoare. Premierele UPC pe piaţa din România includ lansarea televiziunii digitale, a tehnologiilor HD, DVR, 3D, dar şi a internetului de mare viteză. UPC România oferă viteze de download de până la 500 Mbps în toată aria de acoperire, cea mai bună experiență Wi-Fi cu modemul Connect Box și divertisment nelimitat prin platforma video de ultimă generație Horizon. UPC România este parte din grupul Liberty Global, cea mai mare companie internațională de comunicații prin cablu, cu operațiuni în 10 țări europene care operează sub brandurile Virgin Media, Unitymedia, Telenet și UPC.

***

Decizia de astăzi urmează unei investigații aprofundate asupra tranzacției care implică achiziționarea de către Vodafone a activelor Liberty Global din Cehia, Ungaria, România și Germania. Investigația s-a concentrat în special pe găsirea și indicarea unor remedii pentru menținerea sistemului concurențial al serviciilor de cablu tv din Germania.

Comisarul Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenței, a declarat: "În societatea noastră modernă, accesul la servicii de internet în bandă largă și televiziune de bună calitate la prețuri accesibile este aproape la fel de solicitat ca și accesul la apa curentă. Am aprobat astăzi achiziționarea de către Vodafone a afacerilor companiei Liberty Global din Cehia, Germania, Ungaria și România, sub rezerva unor remedii care vor garanta că utilizatorii vor beneficia în continuare de prețuri corecte, servicii de înaltă calitate și produse inovatoare".


3 comentarii despre subiectul „Comisia Europeană a aprobat tranzacția dintre Vodafone Group și Liberty Global”:
Anonim

Frumos ar fi dacă nu ar renunța la fibra optică în favoarea Docsis 3.1 Full Duplex, cum se spune în unele zvonuri pe care le-am auzit de la angajați. Oricum, pana pe 31 iulie 2019 nu se va schimba nimic, vor funcționa in continuare separat UPC si Vodafone. Vedem de la 1 august, dar cred ca și în perioada următoare toate serviciile, ofertele si birourile de relații clienți vor funcționa la fel, abonatul nu va vedea vreo schimbare semnificativa în curând.

Anonim

Prin UPC, Vodafone va putea oferi servicii integrate fix-mobil. Oricum, cred ca abonamentele UPC vor rămâne neschimbate o buna perioada de timp.

Iulian

Ce a putut sa faca si Comisia Europeana...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile